Sök
Iriver Story

Iriver Story

Mer än bara en e-boksläsare

2010-05-12

Iriver Story är en lättanvänd e-boksläsare med funktioner som gör att den jämförs med en handdator. Men alla är inte lika förtjusta.
Testkälla Betyg Kommentar
Expert reviews 3/5 “Work mostly as you´d expect.”
IT pro - "A basic device "
PC advisor 4,5/5 “An ebook reader to look out for"
PC för alla 8/10 "Klarar av mer än bara e-böcker”

Vad tycker testarna?

De flesta testare tycker att Iriver Story är ett bättre val än Amazon Kindle. Den har en bra och lättläst skärm. Batteritiden är klart godkänd och alla olika filtyper imponerar. En testare saknar dock några format och några testare tycker att tangentbordet är överflödigt. Totalt sett får produkten goda omdömen men en testare tycker att det finns bättre alternativ.

Expert reviews

“Work mostly as you´d expect.”

IriverStory_1
Expert reviews tycker att Iriver Story har fördelar som påminnelsefunktioner och möjlighet att kombinera musikfunktion och läsfunktion. Dessutom upplevs designen som attraktiv och kontrollerna som lättförståeliga. Testaren tycker dock att tangentbordet är överflödigt. Dessutom är priset för högt och användarvänligheten kunde varit bättre. Sammantaget anser testaren att Iriver Story är ett sämre alternativ än många av konkurrenterna.

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

IT pro

"A basic device "

IriverStory_2
Iriver Story är enligt IT pro en enkel produkt som är gjord för att underhålla. Microsoft Office-kompabilitet och möjlighet till ljudupptagning gör att produkten kan attrahera fler än de som enbart är ute efter en e-bokläsare. Den kommer med en trevlig meny och en skärm som är bekväm att läsa på. Batteritiden är fullt tillräcklig och mjukvaran fungerar utan problem. En styrka är att den klarar av en hel del olika text- och ljudfiler.

Källa: www.itpro.co.uk (GB)

PC advisor

“An ebook reader to look out for"

IriverStory_3
Testaren gillar bland annat designen, skärmen och batteritiden hos Iriver Story. Ljudkvaliteten är överraskande bra samtidigt som den klarar av många olika filformat. Tangentbordet känns förvisso överflödigt men testaren menar att läsaren totalt sett är konkurrenskraftigt. Musikspelaren gör inte bort sig alls utan indikerar att Story inte enbart skall ses som en e-bokläsare. Den är dock ganska långsam när det inte gäller enbart text. Testaren jämför med Amazon Kindle och tycker att denna är ett smartare val.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

PC för alla

"Klarar av mer än bara e-böcker”

PC för alla menar att Iriver Story med tanke på funktioner som tangentbord, mp3-spelare och kalender tenderar till att vara mer en handdator än en e-boksläsare. Det är enkelt att koppla den till en dator via usb-sladd och skärmen funkar helt okej. I jämförelse med Amazon Kindle finns det flera fördelar med Story. Testaren har dock noterat en del brister som krånglig navigering, avsaknad av stöd för vissa viktiga format samt undermålig texthantering. Designen är också ganska klumpig.

Källa: www.pcforalla.idg.se

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Typ: E-bokläsareSkärm: 6 tum, 600x800 pixlar, format 4:3
Minne: 2 gigabyte och plats för sd-kort
Batteritid: Cirka 7 000 sidvisningar, musik 20 timmar
Format: Epub, pdf, txt, doc, ppt, xls (text), zip, jpeg, gif, bmp, mp3 Övrigt: Diktafon och kalender-funktion Storlek: 204(h) x127(b)x9(d) mm.Vikt: 284 gram