Sök
Infamous

Infamous

Årets superhjältehistoria?

2009-06-30

Infamous är en annorlunda superhjältehistoria där spelaren ställs inför moraliska val och tvingas hushålla med sina superkrafter. Välgjort och underhållande enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 8/10 "En lika unik som väldesignad superhjältesaga"
Ign 9,2/10 "Lightning crashes"
Subdogs 5/5 "Strömstarkt actionäventyr"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Infamous är ett annorlunda superhjältespel som erbjuder både oväntade vändningar och moraliska dilemman. Vidare menar de att spelet känns väldigt i tiden och att det lyckas locka till att utforska världen som finns i spelet, plus delas också ut till spelmotorn som gör det fria utforskandet möjligt. Grafiken får också beröm av testarna som anser att den är uppdaterad. På minuskontot tar testarna bland annat upp att spelet ibland känns aningen upprepande och hjältens röst är mindre lyckad. På det stora hela är Infamous ett mycket underhållande spel med en mängd udda inslag som gör att det känns modernt och spännande.

Level

"En lika unik som väldesignad superhjältesaga"

Infamous 1Svenska speltidningen Level är av åsikten att Infamous är ett spel som har en fin avvägning mellan gott och ont, skämt och allvar. Att det också lyckas leverera en rak spelupplevelse med mycket allvar och moral anses som ett stort plus. Beröm delas ut till inslaget som gör att huvudpersonen tvingas välja mellan olika moraliska val genom att överväga för- och nackdelar med valen. Spelmotorn uppskattas eftersom den inbjuder till mycket utforskande och erbjuder fritt hoppande och klättrande. Själva berättandet får dock en del kritik då testaren anser att det ganska snabbt blir upprepande och rutin. Spelet i stort anses dock vara så unikt och roligt att spela att det får ett högt betyg av Level.

Källa: Level (SE) nr 38 juni 2009

Ign

"Lightning crashes"

Amerikanska Ign menar att Infamous är ett spel som har en mycket levande miljö där det går att göra mängder av saker och att de flesta valen spelar en stor roll anses vara ett plus. Testaren tycker att grafiken är väldigt bra och gillar speciellt mellansekvenserna och hur staden ser ut, dock finns det en del problem med bilduppdateringen. Soundtrack och ljudeffekter får beröm medan hjältens röst får kritik. Huvudpersonens krafter anses vara roliga att använda och storyn är bra och få spelet att hålla i längden. Ign menar att detta är ett annorlunda spel som lockar till att spela det om och om igen eftersom det finns så många valmöjligheter.

Källa: www.ign.com (US)

Subdogs

"Strömstarkt actionäventyr"

Infamous 3Svenska Subdogs är av åsikten att Infamous är ett mycket tidsriktigt och varierat spel som erbjuder både en trovärdig historia och oväntade vändningar. Vidare anses det att spelet har ett bra flyt och att det finns en lockelse att utforska och skaffa sig nya krafter. Även om spelet bedöms upprepande emellanåt så hålls spänningen vid liv tack vare att det går att utforska och göra en mängd saker. Stort plus delas ut till att moralen spelar en viktig roll, något som testaren menar är otroligt ovanligt. Vidare sägs spelet ha mycket underhållande strider med en tydlig identitet, något som leder till många timmar med detta superhjältespel som bjuder på ren och skär glädje enligt Subdogs.

Källa: www.subdogs.se (SE)

Cirkapris: 650 kronor

Produktfakta:

Titel: Infamous
Finns till: PlayStation 3
Utvecklare: Sucker Punsch Productions
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Rekommenderat från: 16 år
Systemkrav: -
Handling: I Infamous får spelaren ta rollen som Cole, ett cykelbud som överlever en explosion och får elektroniska krafter. Uppdraget blir att ta tillbaka den stad där gangsters har tagit över och kaos råder. Som spelare kan du använda Coles speciella krafter till en mängd olika saker, främst i strider, men du kan också använda krafterna till att hjälpa nödställda och oskyldiga offer.

Tillverkare: Sony