Sök
HP Ipaq rx3715

HP Ipaq rx3715

Bärbart multimediacenter

2004-12-08

Testarna menar att HP Ipaq rx3715 är en bra produkt med många roliga funktioner och program. Den inbyggda kameran fungerar bra och batteriets livslängd är imponerande.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 450/500 “Eröffnet komfortable Möglichkeiten”
PC PRO 4/6 "A stunning range of features"
What Laptop 9/10 “One attractive package”
Bargain PDA "This is a good PDA"
Trusted Reviews 8/10 "There are a lot of good features"

Vad tycker testarna?

Testarna är positivt inställda till Ipaqs handdator och menar att dess styrka definitivt är alla funktioner den erbjuder. Datorn bör först och främst tilltala användare som vill spara och bära med sig musik och videoklipp, menar testarna. Kameran fungerar bra, men testarna påpekar att den knappast kan mäta sig med en "riktig" digitalkamera. Batteritiden är imponerande och testarna anser att produkten är bra.

Connect

“Eröffnet komfortable Möglichkeiten”

HP-iPAQ-rx3715-back

Connect menar att kombinationen av dator, mp3-spelare och kamera öppnar för många bekväma möjligheter. Eftersom spelaren är utrustad med w-lan går det också enkelt att snabbt kopiera sina favoritlåtar till datorn innan man skall ut och resa. Möjligheten att utöka minnet gör att man kan ladda ner en hel del. Den integrerade videospelaren stöder inte landskapsformat vilket gör att uppspelning av film inte direkt blir idealisk. Annars är displayen kontraststark vilket är ett klart plus. Testaren tycker det är synd att man inte erbjuder VGA-upplösning utan enbart 240x320 pixlar. Det märks att HP använt sin erfarenhet av digitalkameraproduktion eftersom digitalkameran håller hög kvalitet.

Källa: Connect nr 11 2004
Till PC PROs hemsida
What laptop & handheld PC nr 65 2004
Till Bargain PDAs hemsida
Till Trusted Reviews hemsida

PC PRO

"A stunning range of features"

PC PRO menar att det här är en produkt som gör anspråk på att vara ett multimediacenter snarare än en vanlig handdator. Kameran fungerar bra under normala ljusförhållanden men har en del irriterande ljudeffekter som man kunde klara sig utan. De videoklipp man tar är bra nog för att kunna läggas på en webbsida, men kvaliteten är inte den allra bästa. Produkten är en aning tjockare än testaren tycker om, men den är snygg och stilren. Batteriet är imponerande och varar under 11 timmar med lätt användning samt under 14 timmar och 32 minuter när man spelar mp3-filer med skärmen avstängd. Skärmen har ljusa och bra färger men kunde gärna haft en högre upplösning, avslutar testaren.

What Laptop

“One attractive package”

What Laptop påpekar att HP Ipaq är ledande på pocket PC. Denna modell påminner mest om ett mediacenter där man kan hantera såväl musik som bilder, video och kalenderfunktioner. Jämfört med rz1700 är denna en aning tyngre och mer robust, fortsätter testaren. Minnet är mer än nog för att lagra bilder tagna med kameran. Bildkvaliteten fungerar, men man bör vara stadig på handen för att få bra resultat. Bästa resultaten får man vid inomhusfotografering. MPEG videor är mycket snygga i uppspelningsläge. Produkten får utmärkelsen Editor´s choice.

Bargain PDA

"This is a good PDA"

HP-iPAQ-rx3715-zoom

Bargain PDA anser att det här är en av de mest funktionspackade och balanserade handdatorer testaren sett. Kameran är utmärkt, även om avsaknaden av blixt fungerar som en begränsande faktor. Minnet räcker långt, men vill man installera exempelvis fler spel så kan man utöka datorn med ett SD-kort. Testaren anser att knapparna är för små för att kunna användas på ett smidigt sätt. Hade de exempelvis varit konkava hade det underlättat en hel del. Processorn hanterade de flesta problem utan att protestera. Displayen är bra även i lägre upplösning och färgerna används bra. Testaren hade dock önskat sig en något högre skärmupplösning.

Trusted Reviews

"There are a lot of good features"

Trusted Reviews anser att det finns en hel del roliga och användbara funktioner i denna handdator som kan göra den till en succé. Dock är priset ganska högt vilket kan ligga den i fatet. Det är enkelt att synka datorn mot PC tack vare den medföljande mjukvaran, och eftersom man har bluetooth så kan man även synka mot Mac. Det stora minnet är bra eftersom det gör att man kan spara stora mängder data, fortsätter testaren. Kameran kan knappast konkurrera med en "riktig" digitalkamera men fungerar att ta bilder med. Batteritiden är anmärkningsvärt bra, batteriet räckte vid konstant användning i 6 timmar och 25 minuter.

Cirkapris: 4600 kronor

Produktfakta: Ipaq rx3715 är en handdator som använder sig av Samsungs processor S3C 2440 på 400 MHz. Den har ett RAM-minne på 64 MB och ett ROM-minne på 128 MB. Minnesexpansion sker med Secure Digital Card. Datorn har SDIO. TFT-skärm i färg med 240x320 pixlars upplösning. Inmatning med penna. Datorn är utrustad med IR-port och Bluetooth samt w-lan 802.11b. Dimensionerna är 71x114x16 mm och vikten 158 gram. Datorn har en inbyggd digitalkamera med upplösning på 1280x960 pixlar och 4x digital zoom. Operativsystem är PocketPC 2003 SE. Batterier som används är Li-Ion 1440 mAh. USB-docka ingår tillsammans med hörlurar.

Modell: HP Ipaq rx3715

Tillverkare: Hewlett-Packard