Sök
Harvest Moon: Magical Melody

Harvest Moon: Magical Melody

Bli en entreprenöriell mysbonde

2008-06-26

Harvest Moon: Magical Melody är Nintendo Wii-versionen av det senaste spelet i den kända bondeserien. Testarna gillar konceptet och dess mys, men invänder mot ett mer praktiskt och tävlingsinriktat spel.
Testkälla Betyg Kommentar
Super play 8/10 "Det bästa Harvest Moon-spelet någonsin"
Gameplayer 5/10 "Föråldrat, men inte utan mys"
Level 4/10 "Bonde söker liv"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte överens om hur spelet ska värderas i slutänden, men deras åsikter om de starka och svaga sidorna hos produkten är lika. Det spelet gör bra är det som dess serie alltid har gjort bra, nämligen att ge en mysig och gullig känsla. Detta kombineras med en mer entreprenörsinriktad del, vilken inte faller alla testare i smaken, eftersom den gör spelet mindre avslappnat och mer tävlingsinriktat. Dock lyfts den stora handlingsfriheten, inom bestämda ramar, fram som en styrka hos spelet. Till sist är alla testare lite tveksamma över överföringen till Nintendo Wii; kontrollen känns föråldrad och anpassningen slarvig.

Super play

"Det bästa Harvest Moon-spelet någonsin"

Super play anser att spelet delar två styrkor med andra lantbrukssimulatorer. Dessa är att det är sött och att det retar spelarens inre entreprenörsanda. I Magical Melody har man en stor mängd valmöjligheter hela tiden som virtuell bonde, men de blir aldrig överväldigande, utan allt känns smidigt och enkelt. Olika spelstilar belönas också. Övergången från Gamecube till Nintendo Wii har dock gjorts på ett lojt sätt och dessutom är förändringarna alltför små för att rättfärdiga ett nytt släpp. Ändå är spelet är tillräckligt starkt i sig för att hålla ändå.

Källa: Super play (SE) 147 maj 2008

Gameplayer

"Föråldrat, men inte utan mys"

Gameplayer tycker att Harvest Moon: Magical Melody inledningsvis ger ett efterblivet och tråkigt intryck, men att det tar sig när man kommer in i spelandet. Det finns stora valmöjligheter, men det skulle vara roligare om det fanns något av den gamla simulatorkänslan som fanns i Gameboyspelen i seriens barndom. Dessutom känns nästan inget nytt eller fräscht och kontrollen är föråldrad. Det spelet faktiskt lyckas med är att bibehålla myset och känslan.

Källa: http://gameplayer.se (SE)

Level

"Bonde söker liv"

Enligt Level har utvecklingen gått åt fel håll. Spelutvecklarna har beträtt en oklok stig i och med att de valde att minska myset, vilket var seriens stora styrka, och öka hetsen genom att introducera en konkurrerande bonde. Magical Melody blir på så sätt mer tävlings- och konkurrensinriktat än föregångarna som handlade mer om känsla och avkoppling. Utvecklingen kunde dock ha varit större i persongalleriet, eftersom återkommande personer från de tidigare spelen blir lite uttråkande. Grafiken och flera av spelmekanismerna har försämrats och handlingen är också svag. Spelet lever på sin idé men inte på utförandet.

Källa: Level (SE) 25 maj 2008

Cirkapris: 500 kronor

Produktfakta: I Harvest Moon: Magical Melody, vilket är det senaste i raden av spel i serien Harvest Moon, gäller det att iklä sig rollen som bonde och bygga upp en gård, komma tillrätta i sin by, träffa en eventuell fru, odla sina grödor och mycket mer. Spelet är kort och gott en simulator över livet i ett bondsamhälle, men den här gången också kryddat med en del mer konkurrens¬inriktade inslag. Spelet är utvecklat av Marvelous Interactive och ges ut av Rising Star till Nintendo Wii. Spelet rekommenderas från 3 år och är anpassat för en spelare.

Tillverkare: Nintendo