Sök
Ghost recon: Advanced warfighter 2

Ghost recon: Advanced warfighter 2

Taktisk shooter med snygg grafik.

2007-09-10

Ghost recon: Advanced warfighter 2 är ett taktiskt actionspel till pc och xb360. Testarna älskar kontrollerna, multiplayer och grafiken, men tycker att singlekampanjen tar slut för fort.
Testkälla Betyg Kommentar
Super play (XB360) 7/10 "Exakt vad vi ville ha"
Pc gamer (PC) 85/100 "Bra spel i sällan besökt genre"
Eurogamer (XB360) 8/10 “The classic quick-fire sequel”
Gamespot (XB360) 8,7/10 "A game that you have to play"

Vad tycker testarna?

Det finns en hel del bra med Ghost recon: Advanced warfighter 2 i testarnas ögon och de är imponerade av ungefär samma saker. Multiplayer är något som betonas olika mycket men som ändå majoriteten av testarna har en väldigt positiv bild av. Spelets taktiska djup får goda betyg och även grafiken och vyerna får fina omdömen. Något av det som hyllas allra mest är kontrollerna som beskrivs som fantastiskt intuitiva och enkla trots ett avancerat spel. Vissa skillnader beskrivs mellan spelet till pc och till xbox 360. Dessa består framförallt i att spelet är svårare och mer taktikbetonat till pc och att det finns en del buggar i datorversionen. Det som kritiseras för båda versionerna är att singleplayerkampanjen är för kort och därför tar slut för fort och att spelets fiender har en ai som kunde ha varit bättre.

Super play (XB360)

"Exakt vad vi ville ha"

Super play tycker att GRAW 2 känns jordnära och trovärdigt i sitt upplägg, trots att skjutandet inte håller så hög realism och att ai:n lämnar en del övrigt att önska. Det är bra att det inte finns några mellansekvenser och inlevelsen förstärks av att spelet bara fortsätter efter storybitarna som förmedlas till en skärm i hjälmen. En annan positiv sak är att det går att välja mellan tredje- och förstapersonsvy. Kontrollerna tar kort tid att lära sig och är väldigt intuitiva samt ger en realistisk känsla. Dessutom är spelet vackert med snygg grafik och bra detaljer. Multiplayer kan ge ganska lång livslängd till spelet och trots att det inte är mycket nytt sedan ettan så återkommer de bästa inslagen därifrån.

Källa: Super play (SE) nr 133

Pc gamer (PC)

"Bra spel i sällan besökt genre"

Pc gamer tycker att GRAW 2 är ett mycket bra spel. Stämningen är en av nycklarna och till detta bidrar både själva spelsituationen, den snygga grafiken och den imponerande ljudbilden. Något som också uppskattas är att pc-versionen har fått bli en mer taktisk och svår simulator eftersom det har skilts från motsvarigheten till xbox 360. Den taktiska sidan är mycket bra och att det går att lösa uppgifter på flera olika sätt är ett stort plus. Att upplägget är djupt men ändå lätthanterligt är något som är svårt att uppnå, men fungerar mycket bra här. Det finns två problem med spelet. Det första är att kampanjen i enpersonsläge är lite väl kort, men detta uppvägs samtidigt av att det finns en del nya multiplayerlägen. Det andra är betydligt större och det är att det finns en del oförlåtliga buggar som stör spelandet en hel del. Förhoppningsvis kommer de att rättas till med patchar eller liknande.

Källa: Pc gamer (SE) nr 127

Eurogamer (XB360)

“The classic quick-fire sequel”

Eurogamer gillar att utvecklarna har lyckats ordna till många av de tillkortakommanden som det första spelet drogs med. Det mest uppenbara är hur spelet nu ser mycket bra ut hela vägen igenom och inte dras med olika buggar. Spelandet har också utvecklats en hel del genom förbättringar och speltekniska ändringar. Det att spara med kortare mellanrum, man har en läkare med sig hela tiden och att det går att se med night vision. Stor variation, taktiskt djup, icke-linjära banor och ett intuitivt kontrollsystem gör också spelandet roligare. Det är synd att ai-soldaterna inte är särskilt bra och att spelet har blivit ganska enkelt, men det är ändå tillräckligt roligt för att man ska vilja spela om det med en högre svårighetsgrad. Multiplayer är mycket bra även denna gång, nu med massor av val och möjlighet att spela upp till 16 personer samtidigt. Spelet är egentligen bara i behov av en sak: en dos personlighet. Varken handlingen eller karaktärerna är särskilt engagerande.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Gamespot (XB360)

"A game that you have to play"

Gamespot skriver att spelet på ett bra sätt skildrar intensiv modern infanteristrid och samtidigt håller sig nere på jorden. Multiplayerdelen är tveklöst spelets mest imponerande och det som framförallt skiljer sig sen tidigare är den enorma mängd av olika valmöjligheter som finns. Alla möjliga tävlings- respektive samarbetsmoment går att välja på, vilket gör spelandet mycket dynamiskt. Grafiken är vidare riktigt snygg och även nytänkande i sin utformning. Ljudet är också en stor styrka. Detta beror inte bara på den höga kvaliteten utan också på att de egna soldaternas tillrop faktiskt hjälper till i spelet. GRAW 2 har egentligen bara en riktig nackdel och det är att singleplayerkampanjen är alltför kort.

Källa: www.gamespot.com (US)

Cirkapris: 580 kronor

Produktfakta: Ghost recon: Advanced warfighter 2 (GRAW2) är ett taktiskt shooter-spel där handlingen går ut på att ett flertal latinamerikanska stater med Mexiko i spetsen är i uppror och rebeller från dessa länder har fått tag på bomber som ska användas mot USA. För att förhindra detta skickas elitenheten The Ghosts in. Spelet erbjuder sedan tio single player-uppdrag där det går ut på att till exempel rädda gisslan, hålla en position mot fiendeangrepp och liknande. Multiplayer är också tillgängligt och man kan spela 1-16 personer på xbox 360. Spelet kommer till både pc och xbox 360 och utges samt distribueras av Ubisoft. Pc-spelet har utvecklats av Grin medan Ubisoft själva har tagit hand om versionen till 360. Spelet rekommenderas för tonåringar och äldre. Systemkraven för pc är 2 GHz, 1 gigabyte ram och 128 megabyte 3d-kort.

Tillverkare: Ubi soft