Sök
Gears of war

Gears of war

Grymt bra action

2007-01-09

Gears of war är det ultimata actionspelet. Flera testare skriver att detta är det snyggaste spelet hittills på Xbox 360.
Testkälla Betyg Kommentar
Xbox life 96/100 "Ser snyggare ut än allt annat"
Super play 10/10 "Har ett grymt multiläge"
Level 9/10 "Som vi hoppats"
Ign 9,4/10 "Gorgeous looking"
Gamespot 9,6/10 "Great Weapons"

Vad tycker testarna?

Testarna har inte mycket negativt att säga. Istället kommer de goda omdömena alla i kör. Det råder enighet om att vapnen är något utöver det vanliga och att grafiken är spektakulär. Många tester gillar att det inte handlar om att gå ut på någon mördarturné utan att dina fiender faktiskt har en intelligensnivå som gör att du måste omvärdera dina val och lägga upp en strategi för hur du bäst kommer vidare i spelet. En testkälla nämner också att balansen mellan de olika nivåerna är bra. Första nivån tar man sig igenom ganska lätt medan hardcore bjuder på hårdare motstånd och insane verkligen kräver sin man. Flera tester säger också att det är det snyggaste spelet som gjorts till Xbox 360 hittills. Om man ska nämna något negativt är det att storyn kanske är lite tunn.

Xbox life

"Ser snyggare ut än allt annat"

Xbox life tycker att Gears of war är det snyggaste spelet hittills på Xbox 360. Miljöerna där spelet utspelar sig visas upp med en fantastisk detaljrikedom och hela spelet osar av realism. Hela upplägget känns faktiskt riktigt realistiskt. Xbox Life anser även att kontrollen gör att spelet blir bra och att alla manövreringar sker smärtfritt. Närvarokänslan är toppen och spelet erbjuder en dynamik i striderna som är otroligt bra. Positivt är också att spelet kräver ett taktiskt tänkande. Multiplayer är fantastiskt och att spela en lagbaserad tävling kan vara bland det roligaste man gjort. Testaren tycker att spelets enkla kontroll och lättöverskådliga upplägg gör att vem som helst kan klara av det. Att det samtidigt har ett taktiskt djup och att multiplayer spelet är fantastiskt gör Gears Of war till ett riktigt flaggskepp för Xbox 360. Ska man hitta några negativa bitar är det att storyn inte är den bästa och att karaktärerna är ganska fåniga. Man tycker inte heller att vapnen är något vidare. Felen är inte stora, men i ett spel som Gears Of war där allt är perfekt sticker de små missarna ut säger testaren.

Källa: Xbox life (SE) november 2006

Super play

"Har ett grymt multiläge"

Super play tycker att Gears of war är en exploderande bomb med smuts, stenhård action och mer eld än vad det finns i helvetet. Spelet har ett högt tempo och ett oanat djup. En av testarens egna favoriter är när man rör sig bland spillrorna av ångestfyllda människor som inte hunnit fly undan. Storheten med spelet finns dock i dess speldesignen. Spelet handlar lika mycket om att undvika kulor som att avlossa dem. Kameran som är placerad bakom axeln på huvudkaraktären har en fri position och även om detta har prövats förut har det inte gjorts lika bra som i Gears of war. Ett annat plus är att checkpoints och ammunition ligger tätt utspridda under uppdragen vilket gör att man aldrig behöver åka på däng bara för att ammunitionen är slut. Super play tycker också att multiplayer är helt grymt och väldigt bra genomarbetat.

Källa: Super play (SE) november 2006

Level

"Som vi hoppats"

Level tycker att det är näst intill omöjligt att inte ta sig an Gears of war på ett alldeles för aggressivt sätt till en början. Detta eftersom huvudpersonens rörelseschema är så brutalt utformat. Epic har lyckats väldigt bra med att bygga upp stämningen. Dessutom är laddningstiderna och övergångarna mellan olika miljöer är snyggt maskerade. Detta är ett av de tempomässigt bäst avvägda actionspel testaren har spelat och de bästa delarna i spelet är de lågmälda nästan skräckbetonade scenerna. Testaren säger att efter man har lärt sig kontrollen fullt ut öppnar sig Gears of war och blir något mycket större än sina konkurrenter. Spela ihop med en vän är en höjdare och det går inte att jämföra med att spela ensam. Level tror att spelet kommer att väcka stor uppståndelse med sina spektakulära scener, jättebossar och snygga explosioner.

Källa: Level (SE) nr 8 2006

Ign

"Gorgeous looking"

Ign skriver att Gears of war rent visuellt utan tvekan är det bästa spelet till Xbox. Ljudet är också värt en belöning och spelet är dessutom extremt roligt. Man säger att spelet har en viss inlärningstid och det krävs att man spelar ett av de fem olika singellägena som finns innan man har allt klart för sig. Man tillägger också att spelet handlar om att söka skydd i första hand och att döda i andra hand. Man hittar också några små negativa saker. Dels styr A-knappen lite för mycket då den både används för att söka skydd och för att göra ett roadie run. Detta leder ibland till att man istället för att springa hamnar bakom något skydd. Testaren tycker att balansen mellan de olika svårighetsgraderna är perfekt. I "easy" är fienderna dumma med dödslängtan och i "hardcore" är de mer intelligenta och attackbenägna. Sen finns insane-läget som är helt galet. Ign säger även de att när man spelar ihop med en vän så är Gears of war bland de bästa spelen någonsin. Man tycker också att vapnen är bland de bästa i hela spelhistorien. Ett måste-ha-spel helt enkelt.

Källa: xbox360.ign.com (US)

Gamespot

"Great Weapons"

Gamespot tycker att kontrollen i spelet fungerar bra då det är lätt att hålla sig gömd bakom en vägg, hoppa upp för att skjuta på en fiende och söka sig tillbaka till ett skydd. Det är också lätt att förflytta sig från ett skydd till ett annat. Det mest spännande med spelet är när du hoppar upp för att skjuta ner en fiende. Testaren får då känslan av att man verkligen har sitt liv i sina egna händer. Här säger man att dina kompanjoner som ingår i din trupp inte gör så mycket nytta. Liksom övriga tester tycker Gamespot att spelet är som allra bäst när man spelar ihop med en vän. Detta kan man göra med delad skärm eller via Xbox-live. En bra nyhet är också att man kan börja spela med en vän där man avslutade att spela ensam. Man kan alltså spela ett spel både ensam och ihop med en kompis utan att behöva börja om. Gears Of war har också en hel del vapen som verkligen står ut. Man nämner speciellt ett maskingevär med en ditmonterad motorsåg som fungerar som en bajonett.

Källa: www.gamespot.com (US)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta: Gears Of war är ett spel som äger rum på planeten Sera någon gång i framtiden. Utomjordingar kallade locust horde har intagit planeten och bosatt sig i underjordiska hålor. I spelet är du den före detta soldaten Marcus Fenix som sitter inspärrad i fängelse för förräderi. Du ska som Marcus Fenix ge dig ut på uppdrag ihop med dina kompanjoner och med finess, taktik och smått otroliga vapen försöka överlista de blodtörstiga utomjordingarna. Detta sker genom antingen singelspel eller att man spelar ihop med en kompis. Det går också att spela online. Spelet är utvecklat av Epic och utgivet av Microsoft. Det går att spela 1-8 personer och spelet har en rekommenderad åldergräns på 17 år. Det finns endast till Xbox 360. Svårighetsgraden är valbar.

Tillverkare: Microsoft