Sök
Frontline - Fuel of war

Frontline - Fuel of war

Originaliteten saknas

2008-04-04

Testarna finner historien relevant och gillar de många prylarna som kan användas, men tyvärr har man sett detta spel många gånger förut. Det påminner tyvärr lite väl mycket om spel som Battlefield.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 6/10 "Potential att bli populärt i multiplayer"
Super play 4/10 "På krigsspelsfronten inget nytt"
Ign 7,6/10 "Dependent on its gameplay to bring home the bacon".

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att spelet har potential gällande möjligheterna i multiplayer. Som enpersonsspel har de tyvärr sett upplägget alldeles för många gånger redan. Spelet är snyggt, men både uppdragen och upplägget saknar originalitet, vilket gör att man känner igen det mesta. Den som spelat Battlefield kommer se likheter hela vägen. Bakgrundshistorien är intressant och högst aktuell, samt att det finns en hel del kul prylar, vapen och fordon att använda, men det räcker inte hela vägen. Ett bra spel, men inte mer.

Level

"Potential att bli populärt i multiplayer"

Level är inte särskilt imponerad av försöket att kombinera populära element från tidigare framgångsrika spel. Designen och uppdragen känns tyvärr väldigt oinspirerande. AI:n som styr medsoldater och fienden är standardmässig, likaså miljöerna. Man har sett det mesta förut, i bättre förpackning. Det som är höjdpunkten är att det finns många kul fordon och häftiga prylar att använda. Det är sannolikt mer lyckat som multiplayer-spel, då man kan samarbeta med att spela på stora områden och få lagkänsla. Testaren sammanfattar det som ett kompetent fps, men inte mycket mer.

Källa: Level (SE) 23 - mars 2008

Super play

"På krigsspelsfronten inget nytt"

Super play  känner att fördomarna om Kaos studios har besannats, att de som modifierar spel väldigt bra skall kunna bygga upp ett spel från grunden är långt ifrån självklart. Här har andra spel inspirerat lite för mycket, vilket gör att vi sett allt förut. Huvudinslaget är en böljande front som är väldefinierad och som koncentrerar all action till specifika ställen. Det är en bra idé men inte alls revolutionerande. Trots att man pratat mycket om att detta är en upplevelse för den enskilde spelaren, tycker testaren att detta endast funkar i multiplayer. Varken uppdragen eller historien är ny. Testaren tycker inte att marknadsföringen av spelet stämmer, utan ser en ytterligare modifiering av Battlefield istället.

Källa: Super play (SE) 144 feb 2008

Ign

"Dependent on its gameplay to bring home the bacon".

Testaren från Ign anser att det är svårt att imponera på Xbox-fantasterna, det krävs både originalitet och action för att behålla en spelares uppmärksamhet. Ett antal spel har åstadkommit detta under de senaste åren. Frontlines har en verklighetsanknuten historia, vilken kan bli en påtaglig framtid och är intressant. Men tyvärr finns ingen originalitet överhuvudtaget. De som spelat Battlefield känner igen upplägget och spelet skiljer sig inte mycket från de spel som redan finns ute på marknaden. Därmed inte sagt att det inte är ett coolt spel, men går inte över skillnaden mellan bra och riktigt bra. En klar ljuspunkt är dock att man kan samla 49 vänner och spela multiplayer här blir det snabb takt och riktigt skoj.

Källa: xbox360.ign.com (US)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta: Frontline - Fuel of war utspelar sig i framtiden. En energikris har uppstått som lett till en global ekonomisk depression. Ur denna skapas två stridande allianser: the Western Coalition, som består av EU och USA samt Red Star Alliance som består av Kina och Ryssland. Det är ett förstapersonsspel och man spelar en soldat på fronten. Du kan skräddarsy din soldat efter önskemål, till exempel hans specialisering. Det finns en helt ny generation vapen samt högteknologiska förutsättningar för avancerade spaningsuppdrag. Allteftersom du spelar, avancerar soldatens skicklighet samt tillgången till vapen och utrustning. Det huvudsakliga målet är att flytta fram fronten hela tiden genom olika uppdrag och se till att din division gör sitt jobb, då får de också förtjänad belöning. Spelet kan spelas av en eller flera personer, man skall vara över 16 år. Spelet finns till Pc, Xbox360 och Playstation 3. Det är utvecklat av Kaos studios och utgivet av THQ.

Tillverkare: THQ