Sök
Football manager 2006

Football manager 2006

Levande managerspel

2006-05-09

Football manager 2006 är en mycket trovärdig och levande fotbollssimulator med manager inriktning. Testarna gillar att media och press fått ett större inflytande i spelet.
Testkälla Betyg Kommentar
Super play 9/10 "Football Manager 2006 är fotboll helt enkelt"
Reset 8/10 "En fullmatad fotbollssimulator"
Thunderbolt games 10/10 "Those willing to give up wives and girlfriends and £30 will feel right at home"
Ic-games 90/100 "No one has come even close"

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna är egenskaperna som har förändrats och gjort spelet mer verkligt och levande. Det går som manager att påverka mera till exempel vid spelarköp, träningar med mera. Media har i detta spel fått en större roll vilket är mycket uppskattat. Livslängden är vidare imponerande, spelet är fullmatad av data. Man har dock skurit ner något på 2D-simulationen.

Super play

"Football Manager 2006 är fotboll helt enkelt"

Super play upplyser om att det är dags att kasta Football Manager 2005 och så fort som möjligt införskaffa sig årets spel istället. Grundidén är densamma, man slungas oftast ut i någon mindre krisdrabbad fotbollsklubb som behöver lite nytänkande. Det är inte alltid man lyckas att föra upp klubben i högre divisioner, och det kan ibland ta lång tid att ens etablera sig i de lägre divisionerna. Det är detta som är lite charmen med spelet att det inte är allt för förutsägbart. Men som i många spel går det att smussla. Man kan med lite fuskande lyckas nästla sig in i större toppklubbar. Det som imponerar mest är spelets livslängd och att det är fullt av överraskningar. Det känns som om man kan spela i all evighet. Spelet har gjort många tekniska framsteg när det gäller vikt, längd, ålder med mera. Gränssnittet är mycket snyggt och spelkänslan är nästan som levande.    

Källa: Super play (SE), okt 2005

Reset

"En fullmatad fotbollssimulator"

Reset tycker att Football Manager 2006 är ett klockrent spel för dem som själva oftast klagar på dåliga tränarinsatser. I detta spel får man visa vad man själv går för. Spelet i sig är mycket detaljrikt, allt från Chelseas stora lagbygge till mindre kända spelares krämpor går det att ta del av. Man har dock skurit ner något på 2D-simulationen i spelet, men istället får man ett mer överblickbart och klart menysystem. Det är ett fullspäckat spel med mycket fakta, trots detta är det ett mycket överblickbart och tydligt.          

Källa: Reset (SE), mars 2006

Thunderbolt games

"Those willing to give up wives and girlfriends and £30 will feel right at home"

Thunderbolt games menar att Football Manager 2006 får en att tappa andan, man kan inte slita sig och har knappt tid att ens dumpa flickvännen över telefonen. Spelet innehåller mycket data men är trots det ett mer förenklat spel. Exempelvis har valmöjligheten av en assisterande tränare tagits bort, vilket i förra spelet upplevdes som tidskrävande. Gränssnittet i spelet är även det förenklat, det är enklare att ändra och navigera sig igenom scheman och andra typer av upplägg genom spelet. Träning av spelare har även det förbättrats, det är mycket enklare att se hur en fotbollsspelare utvecklas och blir bättre. Media har fått en större roll än någonsin. Presskonferenser och intervjuer av journalister är ett roligt och underhållande tillskott. Ett annat kul inslag är att man i spelet mer inriktat sig på dagens defensiva och taktiska fotboll där man ofta spelar 4-5-1. Om man har en uddamålsledning är det även möjligt att spela extra taktiskt och defensivt om man exempelvis vill hålla tätt bakåt. 

Källa: Till Thunderbolt games (US)

Ic-games

"No one has come even close"

Ic-games tycker att Football Manager 2006 kommer fulladdad med uppdateringar och nya egenskaper. Den innehåller så otroligt mycket fakta att man lätt kan sitta i flera timmar framför dataskärmen och endast stirra i tabeller. Spelmotorn har blivit snabbare, man behöver inte vänta speciellt länge innan det är matchdax, mycket på grund av att man i detta spel skurit ner på förinställningar kring matcherna. Ett viktigt tillägg i spelet är medias roll. Matcherna analyseras flitigt av journalister och rapporteras vidare i diverse nyhetstidningar. Ett annat roligt inslag är att man själv som tränare kan avgöra om en skadad spelare skall rehabilitera sig och stå över en match eller ta en spruta för att bli tillgänglig för spel. Andra förändringar som skett är att man inte behöver gå in i menyerna för att byta en spelare, Nu kan du istället själv från sidlinjen sköta dina taktiska förändringar. Detta är i likhet med verkligheten och ger ytterligare trovärdighet till spelet. Transfersystemet där spelare köps och sälj är kanske spelets roligaste inslag. Grafiken är inte det allra viktigaste i mangerspel men man lyckas ändå bra med snygga foton och loggor. Det är dock lite tråkigt att många lag inte alls finns representerade i spelet.

Källa: Till Ic-games (GB)

Cirkapris: 450 kronor

Produktfakta: Football manager 2006 är en levande och trovärdig fotbollssimulator. Spelet innehåller många moment allt från spelarköp, träningar till matcher. Prova på att handskas med struliga spelare på tumanhand eller att peppa spelarna individuellt. Under spelets gång rapporterar läkarteamen till dig om skadade spelare och direkt efter spelet går det att titta på det gångna spelet i repris för att gå in på djupet. Nu går det också att som manager ha koll på alltifrån spelarnas längd och vikt till domarnas profiler. Du får också lära dig att hantera journalister och media. I denna version går det också att coacha direkt under spelets gång istället för att vänta till halvlek och det finns en mängd andra funktioner. Det är utvecklat av Sports Interactive och tillverkat av Sega of Europe. Antal spelare är online 2-16 och offline 1. Åldersrekommendationen är från 3 år.