Sök
Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time

Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time

Bäst med en kompis

2009-06-15

Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time är som bäst när man spelar med en kompis. Ett spel med en underhållande story men som också har en hel del brister.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 6/10 "Var är rollspelsmagin?"
Super Play 5/10 "Kristalloklart"
Eurogamer 8/10 "Overall, it's a woefully uninspiring view into the game"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time absolut inte ska blandas ihop med den stora Final Fantasy-serien och de menar att spelet visserligen har sina stunder men att det också har en del brister. På plussidan listas en underhållande story, bra multiplayerdel och möjligheten att spela i co-op-läge mellan Wii och DS. På minuskontot listar testarna att spelet anpassats efter DS och inte efter Wii, ett krångligt gränssnitt och bristande artificiell intelligens i enspelarläget.

Level

"Var är rollspelsmagin?"

Final Fantasy Crystal Chronicles Echoes of time 1Svenska speltidningen Level menar att detta spel fortsätter i Ring of Fates fotspår i det som blivit en egen liten serie i serien. En positiv nyhet är möjligheten att spela i co-op-läge mellan Wii och DS att vara även om det anses att det är synd att Wii-versionen anpassats efter grafiken på DS. Testaren tycker att spelet känns klumpigt och att det inte alls lever upp till framgångsreceptet från Gamecube-tiden. Vidare menas att multiplayerdelen är ganska bra även om det anses vara en stor miss att det bara är den första spelaren som får tillgång till hela storyn. Slutsatsen blir att det saknas en hel del för att det ska bli riktig rollspelsmagi.

Källa: Level (SE) nr 37 maj 2009

Super Play

"Kristalloklart"

Final Fantasy Crystal Chronicles Echoes of time 2Svenska speltidningen Super Play anser att man absolut inte ska blanda ihop denna serie med den stora Final Fantasy-serien då likheterna är ganska få. Den stora missen i spelet bedöms vara att det är Wii-versionen som anpassats till DS-versionen och inte tvärtom. Gränssnittet sägs därför vara jobbigt och dessutom menas det att strider och magi är för krångligt att använda. Den artificiella intelligensen på medhjälparna i enspelarläget sägs vara hopplöst dålig och testaren menar att spelet nog ska spelas tillsammans med andra människor. På plussidan listas den nostalgiska världskartan, de snabba laddningstiderna och att spelet har en ganska trevlig story.

Källa: Super Play (SE) nr 159 maj 2009

Eurogamer

"Overall, it's a woefully uninspiring view into the game"

Final Fantasy Crystal Chronicles Echoes of time 3Brittiska Eurogamer menar att Echoes of Time är ett ganska trevligt actionrollspel med trevliga pussellösningar och utforskande på menyn. Spelet bedöms vara ganska bra även om storyn sägs komma lite i andra hand med kort dialog och snabba mellansekvenser. Ett stort minus anses det vara att spelet anpassats till DS och inte till Wii, dessutom gillas inte den artificiella intelligensen på medhjälparna. Testaren menar vidare att det är synd att bara en spelare i multiplayerläget som kan del av hela storyn. Eurogamer anses avslutningsvis att detta nog främst är ett spel som riktar sig till en lite yngre skara spelare men att det har en del som kan tilltala även de lite äldre spelarna.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Titel: Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time
Finns till: Nintendo Wii och Nintendo DS
Utvecklare: Square Enix
Utgivare: Square Enix
Rekommenderat från: 12 år
Systemkrav: -
Handling: Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time är ett actionrollspel som bygger på de tidigare spelen i Crystal Chronicles. Spelet ger också möjligheten att spela co-op-läge mellan Wii och DS.

Tillverkare: Square Enix