Sök
Elite Beat Agents

Elite Beat Agents

Musikspel för alla

2007-02-01

Tycker du om musik och spel kommer du förmodligen gilla Elite Beat Agents. Spelet där musiken flödar och underhållningen är optimal.
Testkälla Betyg Kommentar
Gamespot 8,9/10 "Great"
Gamezone 9,4/10 "A lot of laughing"
Gamingtarget 9/10 "You’ll be playing this for months"
Superplay 9/10 "Ett av de bästa rytmspelen"

Vad tycker testarna?

Testarna är alla mycket nöjda med spelets utformning och säger att det är en bra uppföljare till den japanska föregångaren. De menar att det är ett av de bästa rytmspelen hittills. Underhållning och humor är två ord som ofta nämns och skratt anas mellan raderna. De nämner att spelet till en början kan verka ha en ganska låg svårighetsnivå som sedan gradvis ökar då spelet sätter igång. En testare nämner dock att nivån steg lite för kraftigt emellanåt. Alla testare tycker att det spelas många bra låtar och historierna är intressanta och roliga. Detta är absolut ett spel för alla.

Gamespot

"Great"

Elite Beat Agents 1Gamespot menar att man inte kan hitta ett mer tilldragande rytmspel än Elite Beat Agents. Spelet visar annorlunda scenarier och berättelserna utmärker sig. Det finns fyra olika nivåer och musiken är ofta välkänd vilket gör spelet roligt. Negativt är att några av de senaste låtarna känns lite "mal placé" och svårighetsgraden kan ibland stiga lite för fort. Gamespot nämner att detta är den amerikaniserade versionen av dess japanska föregångare och att det här spelet är en mycket trovärdig och intakt uppföljare. Alla interaktiva scener är utmanande och kluriga samtidigt som de hela tiden går hand i hand med rytmen. Den som inte har försmak för det ogenerade bisarra kanske inte finner Elite Beat Agents som någon större tillfredställelse. Förutom detta undantag kan vem som helst njuta av detta spel.

Källa: www.gamespot.com (GB)

Gamezone

"A lot of laughing"

Elite Beat Agents 2Gamezone tycker att Elite beat agents tar rytmspelen till en högre nivå genom Nintendo DS beröringskänsliga skärm. Det spelas både gamla klassiker och nya hits som först är begränsade i antal men som senare utökas och blir fler. Gamezone testade de svåra nivåerna och till en början fanns inga större problem vilket var ett orostecken, men allt efter som spelet pågick dök svårare låtar upp och det visade sig vara ganska klurigt till slut. Det här spelet är i första hand ett rytmspel, men med sina fantastiska presentationer och tokiga berättelser kan det underhålla vem som helst. Man skrattar mycket från scen till scen och under spelets gång förbättras det ytterligare. Spelet passar experter liksom färska spelare.

Källa: nds.gamezone.com (US)

Gamingtarget

"You’ll be playing this for months"

Elite Beat Agents 3Gamingtarget märker att Elite Beat Agents, precis som många andra rytmspel, är relativt simpelt att manövrera. Men detta betyder inte att spelet automatiskt blir lätt. Efter att man stigit i nivå från en ganska enkel start börjar det bli rätt mycket svårare på de högre nivåerna. Inom ett par minuter har man anammat sig spelets regelbok och dess former. Det är otroligt underhållande och efter några omgångar är man helt beroende av att fortsätta. Varje nivå och varje låt berättar en ny historia och ett nytt scenario framställs. Gamingtarget anser att bland det bästa med Elite Beat Agents är humorn som präglar spelet. Historierna berättas med färgfull serietidningsstil och varje historia har sin egen charm. Testaren tror att praktiskt taget alla kan underhålla sig med Elite Beat Agents.

Källa: www.gamingtarget.com (US)

Superplay

"Ett av de bästa rytmspelen"

Elite Beat Agents 4Tidningen Super Play skriver att det finns en del saker som förändrats i skapandet av denna västländska version. I den amerikanska tolkning är hjältarna uppumpade agenter med solglasögon och coola frisyrer. Berättelserna förlorar en del av sin charm i och med att de upprepas och det känns som de japanska dialogerna fungerade bättre trots att man inte förstår dem. Spelet visar dock sin verkliga styrka när allting sätter igång. I sina bästa stunder ger Elite beat agents känslan av att faktiskt vara en del av rytmen. Spelet har dessutom bra musik. Super play skriver att Elite beat agents inte bara är ett av de bästa ds-spelen utan även ett av de allra bästa rytmspelen någonsin. Elite beat agents är "rytmreligion på en frimärksstor plastbit". Detta får man bara inte vara utan avslutar testaren.

Källa: Super Play (SE) nr 130 2006

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta: Elite Beat Agents är ett rytmspel för Nintendo DS. Det är uppföljare till den japanska versionen Osu Tatakae Ouendan fast i mer västerländskt format. Spelets design har bland annat inspirerats av serietidningsformatet och har indelning i olika rutor. En grupp hemliga agenter reser runt i världen för att lösa problem. Uppdragen är av olika karaktär och utspelas i olika tid och rum. Agenternas enda vapen är att dansa. Den huvudsakliga uppgiften spelaren får är att träffa små cirklar i takt till musikens rytm. Det finns fyra nivåer i spelet och även andra uppgifter dyker upp under spelets gång. Spelet är laddat med flera artister och många olika poplåtar. Spelet kontrolleras genom pekskärmen och är anpassat för en person då uppgiften inte går ut på att tävla. Det passar nybörjare så väl som avancerade spelare liksom alla åldrar då konceptet är baserat på musik och underhållning.

Tillverkare: Nintendo