Sök
Disaster: Days of Crisis

Disaster: Days of Crisis

Som en genomsnittlig actionrulle

2009-01-27

Disaster: Days of Crisis innehåller flera olika spelmoment och genrer. Kanske inte det bästa spel som har gjorts, men ändå godkänd action.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 7/10 "Stor variation och underhållande action"
Eurogamer 6/10 "It's just a bit average"
Gamer.no 6/10 "Disaster: Day of Crisis er et godkjent eventyr"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta spel hade vunnit på att koncentrera sig lite mer på ett av alla moment som spelet innehåller. Den del som testarna uppskattar mest är bilkörningen. Historien och dialogen är ganska bedrövlig och mycket av spelet har hämtat sin inspiration från actionfilmer. Något som testarna gillar är att det faktiskt är fysiskt krävande att spela vissa moment med Wii-kontrollen, något som de menar ger lite extra spelkänsla. Detta är inget toppenspel men ger ändå en godkänd actionunderhållning.

Level

"Stor variation och underhållande action"

DDOC 1Svenska Level menar att spelet som blivit så fördröjt blev riktigt bra tillslut. Testaren tycker att historien visserligen är nonsens men att framförandet är så bra att det blir svårt att inte ryckas med. Spelkänslan är hög och eldstriderna är vassa. Testaren anser att spelets brister är att det har ett avigt kontrollsystem och kamera. På det stora hela tycker dock testaren att detta är en stor dos actionunderhållning och något som Nintendo Wii verkligen behöver.

Källa: Level (SE) nr 31, november 2008

Eurogamer

"It's just a bit average"

DDOC 2Eurogamer menar att detta spel är ett stort mischmasch av genrer. Testaren anser att sammanflätandet av de olika stilarna och momenten är spelets svaghet och att det nog hade varit bättre om tillverkarna valt en mer tydlig väg. Vissa moment menar testaren är väldigt roliga, men det finns för många brister och spelkänslan är för repetitiv för att kunna ge spelet ett högre betyg. Eurogamer tycker också att dialogen är bland det värsta som de hört, de menar att vissa av replikerna är skrattframkallande.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Gamer.no

"Disaster: Day of Crisis er et godkjent eventyr"

DDOC 3Norska Gamer.no tycker att titeln är ett godkänt äventyr som har en lagom underhållande historia, om än något förutsägbar. Testaren menar att handlingen är som en genomsnittlig actionrulle och att spelet bjuder på en intressant blandning av genrer där bilkörningen är det moment som är roligast. Vissa delar hade kunnat vara lite enklare att navigera i, men det fina användandet av Wii-kotrollen ger en mycket fysisk och stressig upplevelse.

Källa: www.gamer.no

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Titel: Disaster: Days of Crisis

Finns till: Nintendo Wii

Utvecklare: Monolith Software

Utgivare: Nintendo

Rekommenderat från: 16 år

Handling: Disaster: Days of Crisis är ett spel för Nintendo Wii där spelaren ställs öga mot öga med naturkatastrofer och terrorister. Spelarens uppdrag är att rädda de civila undan de faror som väntar och samtidigt kriga mot terroristerna.

Tillverkare: Nintendo