Sök
Devil May Cry 4

Devil May Cry 4

Fartfyllt actiondrama

2008-04-02

Devil May Cry 4 hyllas som en dödligt vacker ballett. Testarna önskar dock ett högre tempo och en högre svårighetsgrad. Annars haglar lovorden över detta väldesignade actiondrama.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 9/10 "Snyggast, hårdast och coolast"
Super Play 8/10 "Dödligt vacker balett"
Gamespot 8/10 "Stylish action, terrific boss fights"
Ign 8,7/10 "Dance with the devil"

Vad tycker testarna?

Det som testarna imponeras främst av vad gäller spelet Devil May Cry 4 är dess detaljrika grafik. Karaktärerna är noggranna och väldisponerade. Bossarna och övriga monster tilltalar mycket, de är klart utmanande att möta. Angående tempot i spelet råder det delade meningar, för det mesta håller det måttet men till och från rasar det i alldeles för rask takt. I övrigt är man något negativt inställda till svårighetsgraden, spelet är märkbart enklare än tidigare.

Level

"Snyggast, hårdast och coolast"

Level tycker att Devil May Cry 4 uppfyller alla krav som man kan begära av ett actionspel. Det är det hittills snyggaste spelet i serien. Testaren ger karaktärerna toppomdömen, bossarna tilltalar mest. Den variationsrika grafiken attraherar och spelet bjuder på detaljrika bakgrunder. Spelet är inte lika mörkt och uppblåst som tidigare. Den största förbättringen jämförelsevis med de tidigare spelen och kanske främst Devil May 3 är kontrollen enligt testaren. Idag finns det en mer rörligare kamera att tillgå och striderna är framförallt mer underhållande. Spelmomenten är även de förfinade, de finns många fler sätt att slås på. Svårighetsgraden är lägre jämförelsevis med det förra spelet i serien, bossarna är lättare att besegra. Spelfarten är spelets stora Akilles häl, efter halva spelet rasar tempot onödigt mycket. Level anser att det är i sin helhet ett storslaget och mycket äventyrligt spel.

Källa: Level (SE) Level 22 februari 2008

Super Play

"Dödligt vacker balett"

Super Play imponeras mycket av Devil May Cry 4. Det är ett snyggt och underhållande actiondrama. Banorna upplevs dock som linjära, variationen är för dålig. Striderna med bossarna tilltalar desto mera där bossarna i mänskliga dimensioner är allra roligast att möta. Bataljerna är mycket intensiva och håller ett högt tempo. Karaktärerna är snygga och det finns olika finesser och stilar man kan utnyttja i spelet. Svårighetsgraden är mycket lägre jämförelsevis med föregångaren, detta drar ner betyget något. Vissa mellanspel eller avsnitt kan även upplevas som onödiga men för en actionintresserad kan det betraktas som ögongodis. Sexismen gör sig en aning påmind i spelet vilket är synd, tjejerna är snygga och bär en nästan för utmanande klädsel. Sammanfattningsvis är det ett fartfyllt actionspel med många häftiga och hårda strider.

Källa: Super Play (SE) 144 februari 2008

Gamespot

"Stylish action, terrific boss fights"

Gamespot lovordar spelet. Devil May Cry 4 erbjuder många egendomliga actionsekvenser och åtskilliga animationer. Karaktärerna känns igen framförallt från föregångaren i serien. Bossarna hör till favoriterna, de är de mest detaljerade av samtliga karaktärer och de är de mest underhållande att möta. Tyvärr är striderna mycket linjära och återkommande. Bland nyheterna finner man Nero som är en snygg och underhållande karaktär med häftiga egenskaper. Grafiken får höga omdömen, den är vacker med fascinerande miljöer. Den teatraliska dialogen imponerar vidare mycket. I övrigt uppfattas svårighetsgraden vara enklare än tidigare, det går att välja själv vilken nivå man vill spela på. Detta ses inte som en svaghet utan snarare som ett bra alternativ.

Källa: www.gamespot.com (US)

Ign

"Dance with the devil"

Ign tycker att Devil May Cry 4 är ett fartfyllt och mycket underhållande spel. De trognaste fansen som följt hela serien kommer inte att bli besvikna. Striderna är som sig bör mycket storslagna. Spelet är mycket utmanande, bossarna och de övriga monstren ger en inte många sekunder tillgodo vilket gör spelet mer spännande att spela. Något som dock kan göra många fans besvikna är karaktären Dantes roll, i detta spel får han hålla sig mer i förgrunden till förmån för den nya karaktären Nero. Dante har inte heller lika många vapentillgångar jämförelsevis med det förra spelet. Vidare skildras grafiken mycket detaljerat. Ljudkvaliteten får även höga omdömen och såväl dialogerna som soundtracket får pluspoäng. I övrigt erbjuder spelet många svårighetsnivåer, vilket är positivt enligt testaren.

Källa: www.ign.com (US)

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta: Devil May Cry 4 är den senaste versionen i serien där huvudkaraktären inte längre gestaltas av Dante utan han heter numera Nero. Han har tre spelbara funktioner, armen, svärdet och revolvern. Under spelets gång kan man samla på sig mera vapen. Karaktären Dante som var frontfiguren i det förra spelet är fortfarande spelbar. Det går enkelt att växla mellan karaktärerna under spelets gång. Spelet i sig är ett klassiskt action/fantasyspel, det handlar om att krossa det mesta som kommer i ens väg. Det finns ett stort utbud av monster och bossar som skall besegras. Spelet är utvecklat av Capcom Production Studio 1 och det finns tillgängligt till Playstation 3 och Xbox 360.

Tillverkare: Capcom