Sök
Dell XPS 720 H2C

Dell XPS 720 H2C

Grym dator till ett grymt pris

2008-02-25

Här finner du allt du önskat dig oberoende av om det handlar om design, prestanda eller användarvänlighet. Om du har råd.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om pc 76/100 "Ren fröjd att genomföra prestandatesterna"
Dator magazin - "För den riktigt kräsne"
Bios 8,5/10 "Awesome, but still not perfect"

Vad tycker testarna?

Det mesta imponerar när det gäller Dell XPS 720 H2C. Grafiken, prestandan och designen får mycket beröm. Kylsystemet gör att datorn kan drivas till max och spelaren kommer inte att bli besviken. Uppgraderingsmöjligheterna är dock begränsade och priset är allt annat än en dröm.

Allt om pc

"Ren fröjd att genomföra prestandatesterna"

Allt om pc tycker att Dell XPS 720 H2C känns exklusiv och elegant men aningen ranglig. Den är snyggt designad med både framåtlutning, dold dvd-brännare och kortläsare samt lysdioder för effektfull upplysning. Grafikkortet är mer än tillräckligt för att möta kraven från spelfantasten. Rejält kylsystem gör att man kan driva datorn till max. Anslutningsmässigt finns det som skall finnas men inget utöver det vanliga. Prestandamässigt finns det inget att klaga på men priset är också väl tilltaget vilket gör det hela till en tveksam affär.

Källa: Allt om pc (SE) nr 1 2008

Dator magazin

"För den riktigt kräsne"

Enligt Dator magazin är Dell XPS 720 H2C en riktigt grym dator men priset är också högt. Den är oerhört snabb och har ett utmärkt kylsystem som tillåter att man kan pressa processorn ordentligt. Vidare är grafikkortet mycket kraftfullt och minneskapaciteten väl tilltagen. Stort format gör att den kräver plats. Trevliga effekter som till exempel lysdioder som pulserar i takt med musiken. Med tanke på prisnivån är detta inget för gemene man.

Källa: Dator magazin (SE) nr 2 2008

Bios

"Awesome, but still not perfect"

Bios gillar att Dell XPS 720 H2C kommer med högre minneskapacitet och prestanda men tyvärr är det förvisso överfyllda chassit svår att uppgradera. Testaren är också besviken på att inte de allra bästa komponenterna erbjuds. Även om grafikkortet är mycket bra så finns det bättre. Men detta är ändå enligt testaren varje datafantasts dröm. Det är inga som helst problem att spela avancerade spel på högsta upplösning samt spela musik och video samtidigt. Trots stort minne finns det även plats för minneskort upp till 4 gigabyte. Även om den är dyr, tycker testaren att den står sig bra i konkurrensen, även om det finns många bra alternativ med lägre pris.

Källa: www.biosmagazine.co.uk (GB)

Cirkapris: 34000 kronor

Produktfakta: Dell XPS 720 H2C är en stationär dator med Intel Core 2 Extreme QX6800 med klockfrekvensen 3,46 gigahertz. Grafikkortet är dubbelt 768 megabyte Nvidia Geforce 8800GTX. Arbetsminnet är 2 gigabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisken 1 terrabyte. Det finns dvd-brännare, 10 usb-portar, kortläsare, dvi, s-video samt inbyggt gigabyte ethernet-kort. Ingen skärm ingår i priset ovan. Måtten är utan stativ 555(h)x218(b)x616 (d) mm.

Tillverkare: Dell