Sök
Dell XPS 630

Dell XPS 630

Prisvärd speldator

2008-06-30

Dell XPS 630 är en dator främst för spel som klarar sig riktigt bra i testerna. Priset är förvisso inte speciellt lågt men i den här prisklassen är det svårt att hitta något bättre, eller ens lika bra.
Testkälla Betyg Kommentar
01net 5/5 (Le choix) ”Cest un must.”
Pc magazine 4/5 ”No one-trick pony”
Cnet 8,7/10 ”Everything a gamer would want”
Pc Pro 5/6 ”A flexible beast”

Vad tycker testarna?

Dell XPS 630 får mycket goda omdömen och testarna är eniga om det mesta. Spelar man mycket och har höga krav så är detta ett givet alternativ. Det är hög kvalitet på delarna och de krävande spelen hanteras utan större problem. Att tänka på är att de flesta har haft testdatorer som är utrustade utöver standardmodellen. Priset är förvisso lite högt men med tanke på vad som ingår så är man överens om att datorn är värd pengarna.

01net

”Cest un must.”

01net är imponerad över kvaliteten på alla delar som finns innanför skalet på Dell XPS 630. Vid krävande spel finns det inte mycket att klaga på. Grafiken återges perfekt på skärmen och det är inga fördröjningar eller andra störningar (testdatorn är utrustad med 4 gigabyte arbetsminne). Datorn är också ovanligt tyst. Har man råd så är det inte mycket att tveka på.

Källa: www.01net.com:80 (FR)

Pc magazine

”No one-trick pony”

Enligt Pc magazine är Dell XPS 630 ett försök att slå sig in i lågprissegmentet för speldatorer. Visserligen är den en aning dyrare än de allra billigaste modellerna men ger mycket valuta för pengarna. Den har en fyrkärnig processor, ett kraftfullt grafikkort och ett moderkort som stödjer grafikkort från både Nvidia och ATI. Datorn har inga problem med att driva ytterligare ett grafikkort eller fler hårddiskar. Testaren har kört ett antal krävande spel med mycket gott resultat.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

”Everything a gamer would want”

Cnet skriver att Dell XPS 630 är den snabbaste speldatorn i sin prisklass. Med fyrkärnig processor, bra arbetsminne, snabbt grafikkort och en rejäl hårddisk får de hängivna spelarna ordentlig prestanda till ett acceptabelt pris. Testmodellen är inte den allra billigaste utan är bland annat utrustad med dubbla grafikkort (Nvidia GeForce 8800 GT). Testaren har spelat några krävande spel och prestandan är riktigt bra. Chassit har belysning för att underlätta anslutning av tillbehör och insidan är förberedd för att det ska gå snabbt att stoppa in nya hårddiskar eller grafikkort.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc Pro

”A flexible beast”

Pc pro anser att Dell med XPS 630 försökt förena form och funktion. Testaren har haft en apparat med 2 GeForce 8800 GT grafikkort, dubbla hårddiskar (1 terrabyte tillsammans) och ett ramminne på 2 gigabyte. Det ger en dator som klarar av nästan alla moderna spel utan några som helst problem. Moderkortet sitter lite ovanligt placerat vilket gör att portarna också kan vara knöliga att hitta. Något besviken är testaren på att hdmi-utgång saknas. Priset blir ju med tanke på bestyckningen hög men enligt testaren får man valuta för sina pengar.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Dell XPS 630 är en stationär dator som finns att få med Intel Core 2 Duo processor på 2,83 gigahertz, arbetsminne 2 gigabyte och hårddisk från 500 gigabyte. Som grafikkort kan man välja bland annat Ati Radeon 3870 HD. Det finns dvd-brännare, 6 usb, kortläsare och 7.1-kanaligt ljud. Måtten är 199(b)x491(h)x560(d) mm.

Tillverkare: Dell