Sök
De Blob

De Blob

En estetisk färgkompott

2008-12-05

De Blob är en färgglad nykomling på marknaden som med sitt finurliga plattformspusslande nog kan få en hel del spelare att dra på smilbanden i vinter.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 8/10 "Ett varmt spel som sprider lite färg i höstmörkret"
Super Play 8/10 "De Blobs plattformsnonsens riktar snabbt mungiporna uppåt"
Ign 8,4/10 "There's a well made, fun, unique, gorgeous platformer to be found here"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta är en glad färgklick som skänker mycket glädje, inte bara under själva spelandet. De tycker att grafiken är snygg och stilistiskt perfekt för spelet och testarna är även förtjusta i mellansekvenserna som de tycker är roliga och välgjorda. Spelkänslan är god även om kontrollsystemet inte är helt fulländat. Testarna delar även ut mycket beröm till den dynamiska jazzmusiken som ackompanjerar spelet och de olika färgerna.

Level

"Ett varmt spel som sprider lite färg i höstmörkret"

De Blob 1Svenska Level tycker att grafiken i De Blob är som en estetisk kompott som påminner om leranimerade barnprogram. Testaren är även förtjust i mellansekvenserna som beskrivs som briljanta sketcher hämtade ur något Pixar-producerat. Testaren menar vidare att det finns en hel del under den superba ytan, framförallt ett mycket sofistikerat pusselplattformsspel. Level tycker att kontrollen inte är fulländad och att det finns en hel del problem med precisionen. Smarta detaljer gör att detta är ett spel som Level tycker att ingen får missa.

Källa: Level (SE) nr 31 november 2008

Super Play

"De Blobs plattformsnonsens riktar snabbt mungiporna uppåt"

Svenska Super Play har charmats av spelet De Blob, ett spel som testaren menar får mungiporna att riktas uppåt. Den har en genomtänkt och sofistikerat charm som gör att spelaren har med sig glädjen även efter avslutat spel. Super Play anser också att spelet har en fin känsla i sina mellansekvenser med en fysisk humor som nästan påminner om stumfilm. Svårighetsgraden på spelet är inte särskilt svår men att spelkänslan är väldigt trevlig. Testaren menar samtidigt att det finns en hel att upptäcka i spelet. Ett extra plus delar Super Play ut till de fina spelvärldarna, den fulsnygga grafiken och jazzmusiken. Ett minus delar testaren ut till den klumpiga kontrollen.

Källa: Super Play (SE) nr 153 november 2008

Ign

"There's a well made, fun, unique, gorgeous platformer to be found here"

De Blob 2Amerikanska Ign tycker att De Blob ser vacker ut med sin stiliserade grafik och underbara färger. Testaren menar också att själva presentationen av spelet är fantastisk med sina inspelade sekvenser, dynamiska musik och fina menyer. Musiken är något som Ign verkligen gillar och menar att det härliga och dynamiska soundtracket skänker en extra dimension till spelet. Spelkänslan uppskattas och kontrollsystemet är intuitivt. Dessutom uppskattar han variationen i uppdragen. Slutligen tycker Ign att det är synd att spelet inte är längre och innehåller fler utmaningar.

Källa: www.ign.com (US)

Cirkapris: 500 kronor

Produktfakta: Titel: De BlobFinns till: Nintendo WiiUtvecklare: HelixeUtgivare: THQ Rekommenderad från: 3 år Handling:De Blob kan beskrivas som ett actionfyllt pusselspel där spelaren ska rädda staden Chroma från den ondskefulla organisationen I.N.K.T Corporation som försöker ta över staden för utplåna alla färger och det roliga i vardagen.

Tillverkare: THQ