Sök
Creative Live Cam Optia AF

Creative Live Cam Optia AF

Högupplöst webbkamera

2007-10-15

Creative Live Cam Optia AF har 2 megapixels upplösning vilket anses vara mycket för en webbkamera. Dessutom finns autofokus och möjlighet att ta stillbilder med 8 megapixels interpolerad upplösning. Testarna tycker att kameran har en del bra egenskaper.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 6/10 ”Rar hårdvara”
Pocket lint 8/10 ”Potentially impressive results”
M3 6/10 “Kul kamera”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att det är roligt att en webbkamera med så pass hög upplösning finns på marknaden. Kameran anses vara enkel att installera och flera testare tycker att kameran är snygg. Det följer med många program och finesser med kameran, något som får både ris och ros av testarna, då någon tycker att programmen är alltför många. En annan testare tycker att programmen och effekterna är riktigt underhållande. Tillgången till autofokus får beröm även om den enligt testarna inte fungerar helt och fullt som den ska. Totalt sett verkar testarna tycka att kameran är bra, men något dyr.

Pc för alla

”Rar hårdvara”

Pc för alla anser att webbkameran har ett bra pris och riktigt bra bildkvalitet. Designen är liten och nätt och det är lätt att sätta fast kameran där man vill ha den. När det gäller mjukvaran tycker testaren att det är onödigt många småprogram som följer med som väldigt få köpare kommer att ha nytta av. Det är klart att visa effekter och finesser kan vara roliga, men de allra flesta känns enligt Pc för alla överflödiga. Funktionerna är onekligen många men utspridda i småprogram. Testaren tycker att det hade varit bättre med ett program där alla funktioner var samlade. Autofokusen kunde fungera bättre.

Källa: Pc för alla (SE) nr 6 2007

Pocket lint

”Potentially impressive results”

Pocket lint menar att kameran är lättinstallerad och snygg. Prestandan är i allmänhet riktigt bra och man berömmer tillgången till autofokus även om den inte fungerar perfekt hela tiden. Kameran kräver en ganska snabb dator för att bilden ska flyta och man rekommenderar inte att använda kameran via usb 1.1. Det följer med många användbara program och funktioner. Testaren är tveksam till om stillbilderna verkligen lever upp till sina 8 megapixels, men kvaliteten blir i alla fall hyfsad och bilderna fungerar att skicka till sina vänner. Kameran är lätt att använda och har ett bra pris.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

M3

“Kul kamera”

M3 noterar att denna webbkamera har något som andra webbkameror inte brukar ha, nämligen autofokus. Denna fungerar dessutom riktigt bra och gör bilden mindre suddig. Kameran har också många andra användbara finesser och effekter. Dock anses kameran vara riktigt dyr och vid rörliga bilder fungerar inte rörelsedetektorn perfekt. M3 anser att kameran passar framför allt den som använder sin webbkamera mycket för videosamtal. De medföljande mjukvarorna innehåller många roliga funktioner, bland annat kan man lägga på olika hattar på huvudet eller glitter som strömmar över ansiktet.

Källa: M3 (SE) nr 7 2007

Cirkapris: 900 kronor

Produktfakta: Creative Live Cam Optia AF är en webbkamera med två megapixels upplösning och inbyggd mikrofon. Det går att ta stillbilder med upplösningen 3200x2400 bildpunkter vilket motsvarar 8 megapixel. Högsta upplösning vid rörliga bilder är 1600x1200 bildpunkter. Autofokus används. Kopplas till dator via USB 2.0. Mjukvaran som medföljer är bland annat Creative Live Cam Center, Cam Manager, Cam Console, Cam Doodling, Cam FX Createor, Creative Photo Manager, Instant Messaging Software med mera. En funktion hos webbkameran är att den har rörelsedetektor som gör att kameran kan följa den som spelas in.

Tillverkare: Creative