Sök
Brothers in Arms: Hells Highway

Brothers in Arms: Hells Highway

Strategikrävande krigsberättelse

2008-11-13

Brothers in Arms: Hells Highway är den senaste delen i en serie av spel där strategi och finess krävs för att klara av dina uppdrag.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 7/10 "Tämligen fantastiskt"
Level 6/10 "Grunden till Brothers in Arms är briljant"
Ign 7,6/10 "A title that's good, but not great"
ITPro 5/6 "Det beste innen taktiske FPS spill"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Brothers in Arms är en bra spelidé och serie men att den här versionen inte riktigt övertygar dem. Vissa anser att serien känns lite uttjatad helt enkelt. Grafiken är en av sakerna som de tycker är bristfällig och även den artificiella intelligensen är en sak som inte övertygar i detta spel. Plus delas dock ut till att det är lätt att kontrollera sina trupper och taktik. Graden av taktisk finess som krävs är även positiv enlig testarna.

Super Play

"Tämligen fantastiskt"

BiA 1Super Play anser att Brothers in Arms: Hell's Highway är en ganska tveksam historia när det gäller grafiken, även om de tycker att vissa delar är väldigt välgjorda och fina. Testaren menar också att det finns en del saker som tar bort känslan av att spelet är äkta. Spelmässigt tycker testaren att spelet är smått fantastiskt och gillar skarpt det faktum att det inte handlar om gatlopp och att skjuta så mycket som möjligt utan att det faktiskt krävs en hel del strategi för att klara uppdragen. Några enstaka AI-misstag finns men annars är spelkänslan god, menar testaren.

Källa: Super Play (SE) nr 30 oktober 2008

Level

"Grunden till Brothers in Arms är briljant"

BiA 2Level menar att det knappast är Brothers in Arms-seriens starkaste spel utan anser att de kört fast i gamla hjulspår. Titeln känns ganska oinspirerat. Testaren tycker att grundstommen fortsatt är bra men att den skulle behöva fräschas upp en aning. Level menar att miljöerna visserligen är förstörbara men det ger inget nytt och att den artificiella intelligensen är ganska dålig och buggig. Han menar att spelet visserligen kan vara utmanande men att idén med andra världskriget börjar kännas lite uttjatad.

Källa: Level (SE) nr 152, oktober 2008

Ign

"A title that's good, but not great"

Amerikanska Ign anser att historien i Brothers in Arms: Hell's Highway är minst lika bra som i flera krigsfilmer och att presentationen är väldigt välgjord. Testaren menar dock att grafiken är under all kritik även om det finns bitar som ser väldigt bra ut. Ljudmässigt är spelet mycket bra med både vällevererad dialog och fina musikinslag. Testaren anmärker dock på dålig timing i en del av kommentarerna. Ign tycker att spelet är ganska enkelt att få grepp om men ändå relativt utmanade att kontrollera och att den dåliga artificiella intelligensen drar ner slutbetyget en del.

Källa: www.ign.com (US)

ITPro

"Det beste innen taktiske FPS spill"

BiA 3Norska ITPro anser att det nya Brothers in Arms: Hell's Highway stundtals ser jättebra ut men menar att soldater och växter kan se hemska ut. Ljudmässigt tycker ITPro att spelet levererar riktigt bra och testaren delar ut maxbetyg. När det gäller själva spelandet så tycker testaren att det är väldigt enkelt att kontrollera sina trupper och dela ut order. Fiendernas AI är förbättrad även om det finns mer att göra. Uppdragen är varierade och krävande, något som gör att spelet nog kommer att hålla i längden. Testaren tycker att det är negativt att det inte finns fler alternativ för multiplayer.

Källa: www.itpro.no (NO)

Cirkapris: 700 kronor

Produktfakta: Brothers in Arms: Hell's Highway är ett gruppbaserat krigsspel som placerar spelaren i rollen som en fallskärmsjägare under Operation Market Garden, en av de största invasionerna under andra världskriget. Det gäller att leda dina trupper till överlevnad genom att använda dem på rätt sätt och använda olika taktiska åtgärder. Spelet är utgivet av Ubisoft och utvecklat av Gearbox Software. Titeln finns till Nintendo Wii, Xbox 360, PlayStation 3 och PC. Rekommenderad ålder är 18 år och kraven för PC-versionen är Windows XP eller Vista, AMD Athlon FX-55 2,6 GHz eller Intel Pentium D 925 3GHz, 1024 MB RAM, Shader 3.0-kompatibelt 3D Grafikkort med 126 MB RAM, 7GB HD, DVD-Rom, DirectX 9.0c-kompatibelt ljudkort och internetanslutning.

Tillverkare: Ubi soft