Sök
Beijing 2008

Beijing 2008

Olympiad utan glöd

2008-08-26

Inte nöjd med resultatet från OS? I detta spel kan du försöka göra det bättre själv, men Beijing 2008 är likt många tidigare OS-spel ingen höjdare. Det är mest snabba knapptryckningar som krävs för att lyckas.
Testkälla Betyg Kommentar
Super play 2/10 “Enkelspårigt spakryckarspel”
Gamer 6/10 “Spredt kruttet litt vel mye”
Gamezone 5,5/10 “All very repetitive”

Vad tycker testarna?

Testarna har väldigt lite positivt att säga om spelet, förutom att grafiken får en del beröm liksom animationerna. Det finns många grenar men de är inte tillräckligt varierande i kontrollmöjligheter för att det ska kännas bra, det är testarna överens om. Att trycka på knappar så snabbt man kan och att dra i spaken helt enkelt inte roligt eller givande i längden. Spelet har sina ljusglimtar men testarna tycker att spelet framför allt känns ofärdigt.

Super play

“Enkelspårigt spakryckarspel”

OS 2008 2Super play säger att spelet inte uppfyller deras förväntningar då det inte är speciellt roligt. Det finns många grenar att välja bland men att utföra dem ger inte mycket variation. Grenarna går mest ut på att dra spaken fram och tillbaka. Testaren upplever också att det ibland är svårt att veta hur de olika grenarna är tänkta att fungera. Den roligaste grenen är skytte som blir riktigt spännande, men även simhopp kräver lite mer. Menysystemet är välbyggt. Testaren hade gärna sett att det fick ändra utseendet mer på de olika atleterna. Totalt sett så räcker det inte med två bra grenar. Spelet känns ofärdigt och snabbgjort. Rekommenderas inte.

Källa: Super play (SE) augusti 2008

Gamer

“Spredt kruttet litt vel mye”

OS 2008 1Enligt Gamer måste spelaren vara snabb i fingrarna för att lyckas i det här spelet. Testaren hade gärna sett att spelet hade olika svårighetsgrader, men också att det skulle vara enklare att få göra om en gren om man inte lyckas ta sig till final. Det är många olika grenar man får ta del av men kontrollmöjligheterna är begränsade. Vissa grenar är roliga medan andra är alltför svåra och det är för krångligt att förstå hur man ska lyckas. Testaren tror att spelets stora nackdel är att man försökt få in så många grenar som möjligt utan att de är genomarbetade. De flesta grenar fungerar dock skapligt. Det som imponerar mest är grafiken och animationerna. Rörelserna ser verkliga ut och färgerna är fina. Tråkigt att kommentatorn gör ett uselt jobb och att musiken inte passar in i spelet.

Källa: http://www.gamer.no (NO)

Gamezone

“All very repetitive”

OS 2008 3Gamezone menar att försöken att göra spel om de olympiska spelen har pågått ett par år. Det är inte lätt att få med så många olika sporter i ett och samma spel. Spelet känns inte speciellt meningsfullt men är kul för dem som vill ha ett enkelt tidsfördriv. De olika grenarna går mest ut på att trycka på knappar och dra i spaken. Det blir inte så varierande. Att i exempelvis simtävlingen få atleten att simma tillräckligt snabbt är nästan omöjligt, hur mycket man än trycker och drar. Grafiken beröms då rörelser ser riktigt bra ut. Ett spel som är kul för stunden, men inte i längden. Inget nytt anses ha hänt sedan tidigare spel i samma genre.

Källa: http://xbox360.gamezone.com (US)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta: Beijing 2008 är ett spel för Xbox360, PS3, Wii och PC som är utvecklat av Eurocom och utgivet av Sega. Beijing 2008 är den officiella titeln om de olympiska spelen i Kina. Det går att spela upp till 8 spelare i multiplayer samt online. Det finns 38 grenar och 10 olympiska discipliner.

Tillverkare: Sega