Sök
Battlefield 1943

Battlefield 1943

Nedbantat och förbättrat spel att ladda ner

2009-09-29

Battlefield 1943 är en förbättrad och mer koncentrerad spelupplevelse som inte bör missas enligt testarna, som alla är överens om att detta spel är otroligt prisvärt.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 8/10 ”Prisvärt och omedelbart”
Powergamer 5/5 ”Trodde du andra världskriget var överspelat, då trodde du helt fel”
FZ 4/5 ”Förändringarna innebär att spelet gjorts mer lättillgängligt”
Gamespy 4,5/5 ”Battlefield distilled to the basics”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta inte bara är en remake på det populära spelet Battlefield 1942 utan de menar att det har en mängd små förbättringar som faktiskt gör det till ett lättillgängligare och bättre spel. Testarna tycker inte att det märks att det är färre kartor eftersom upplevelsen hela tiden är intensiv och koncentrerad. Överlag hittar de inte så många saker att dela ut minus till utan anser att Battlefield 1943 är ett underhållande spel som är otroligt prisvärt.

Level

”Prisvärt och omedelbart”

Svenska speltidningen Level menar att Battlefield 1943 tillhör de främsta spelen inom digitaliserat krig. Vidare anses det att det kanske vore mer rättvist att kalla detta för en remake av Battlefield 1942 då spelet har tagit sina banor från sin föregångare och fräschat till dem rent grafiskt. Spelmekaniken bedöms som stabil och att spelet innehåller färre kartor än tidigare. Detta ska inte ses som snålt utan det sägs istället göra spelet mer koncentrerat. Med sin enkelhet och låga pris kan inte Level göra annat än att rekommendera detta spel till sina läsare då de menar att det känns som en fullprisupplevelse.

Källa: Level (SE) nr 41 september 2009

Powergamer

”Trodde du andra världskriget var överspelat, då trodde du helt fel”

Svenska Powergamer menar att DICE inte bara är tillbaka med en remake av sitt spel, utan att de är tillbaka med råge. Det anses att Battlefield 1943 sätter en ny standard för vad man kan förvänta sig av nedladdningsbara spel. Spelet i sig sägs inte vara något nyskapande utan har mest fått uppdatering när det gäller fysik och grafik. Att det är nedbantat när det gäller antal kartor och spellägen bedöms inte spela någon större roll då det erbjuder minst lika mycket underhållning som i en fullpristitel. Spelet får full pott av Powergamer som menar att om man köper spelet idag så har man många härliga timmar att se fram emot.

Källa: www.powergamer.se (SE)

FZ

”Förändringarna innebär att spelet gjorts mer lättillgängligt”

Svenska FZ menar att Battlefield 1943 är fyllt med dramatik, strider och intensitet. Precis på det sättet som de anser att Battlefield har gjort sig känt. Testaren är dock inte av uppfattningen att spelet endast är en ren remake utan tycker att det har fått ett fräschare utseende och en del förändringar som gör det mer lättillgängligt. Allt detta tros ha gjorts för att nå ut till den publik som vill ha prisvärda onlinestrider på sin konsol. Kartorna, som är färre än tidigare, sägs vara riktigt bra och tillåta omspelning. På det stora hela anser inte FZ att detta är något jättestort kliv framåt men menar att om man ger det en chans så kommer man få en stor spelupplevelse.

Källa: www.fz.se (SE)

Gamespy

”Battlefield distilled to the basics”

Amerikanska Gamespy menar att spelet inte alls känns för litet bara för att det innehåller lite färre kartor och spelalternativ än tidigare utan anser istället att spelet förfinats och nu har fokus på de viktigaste ingredienserna, nämligen striderna. Testaren menar att de små ändringarna som gjorts har gjort spelet till ett bättre spel och lyft fram spelupplevelsen. Minus delas ut till att det finns aningen för lite saker att förstöra men på det stora hela så anses spelet vara otroligt prisvärt och fantastiskt underhållande.

Källa: www.gamespy.com (US)

Cirkapris: 150 kronor

Produktfakta:

Titel: Battlefield 1943
Finns till: Xbox 360, PlayStation 3 och PC via nedladdning
Utvecklare: Digital Illusions CE
Utgivare: Electronic Arts
Rekommenderat från: 16 år
Systemkrav: iu

Handling: I Battlefield 1943 handlar det om att kriga och erövra viktiga punkter på de kartor som finns i spelet. Möjligheten finns att välja mellan tre olika spelarklasser.

Tillverkare: Electronic Arts