Sök
Acer N311

Acer N311

Lättviktare med bra skärm

2007-01-08

Trots sin lätta vikt är Acer N311 en gedigen handdator. Designen och den högupplösta skärmen imponerar på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 77/100 "Skriker kvalitet på alla fronter"
Pc pro 5/6 "Packed with extra features"
Cnet 7,8/10 "A solid, no-frills handheld"

Vad tycker testarna?

Alla testare som känt på Acer N311 skriver att den ger ett gediget intryck trots att den är tunn och lätt. Handdatorn får idel positiva omdömen för sin attraktiva design som samtidigt är väldigt ergonomisk med snabbknappar för olika funktioner. Den högupplösta och skarpa skärmen stjäl det mesta av uppmärksamheten och anses vara det starkaste argumentet för att skaffa produkten. Prestandamässigt så är det inget handburet monster, men processorkraften och minnesmängden är enligt testarna mer än tillräckliga för att köra Windows Mobile och de flesta applikationer utan att det går segt.

Mikrodatorn

"Skriker kvalitet på alla fronter"

Av åtta olika handdatorer som Mikrodatorn tittar på så utses Acer N311 till bäst i test. Det anses utförandemässigt vara väldigt lyxigt utförd samtidigt som den ger ett solitt intryck. Speciellt skärmen imponerar då den bjuder på full vga-upplösning med färg och kontrast av högsta kvalitet. Testaren är också positiv till att den medföljande dockningsstationen fungerar som usb-värd. Till denna kan vanliga pc-tillbehör anslutas. Datorn imponerar även med sitt ljud som uppges vara av samma klass som det i dagens toppsegment av mp3-spelare. Prestandan hos Acer vittnar inte direkt om råstyrka men det finns tillräckligt med krut för att de vanligaste och mest nyttiga applikationerna ska flyta på utan problem.

Källa: Mikrodatorn (SE) nr 4 2006

Pc pro

"Packed with extra features"

Även Pc pro prisar Acer N311 för dess utseende och skärmens goda upplösning. Produkten beskrivs vara en av de tunnaste och lättaste handdatorerna som testats men känns ändå väldigt gedigen. Funktionsmässigt anses enheten vara väldigt bra utrustad. Den medföljande dockningsstationen är väldigt praktisk då det går att ansluta ett tangentbord och ladda extrabatteriet utanför själva datorn. Med processorn som sitter i så går det inte i raktefart men datorn arbetar ändå på utan märkbara problem. Det laggar enbart när det spolas i videoklipp. Om en svaghet måste utmärkas så är det inte prestandan utan snarare batteritiden. Med wifi påslaget orkar enheten drivas i endast tre timmar. Används Acer N311 som musikspelare så räcker den däremot i upp till elva timmar. Även om produkten inte är det snabbaste alternativet på marknaden så kombinerar den användbarhet, utseende och formfaktor på en vinnares vis. Pc Pro kan inte annat än att rekommendera N311.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cnet

"A solid, no-frills handheld"

Processorkraften och minnesmängden i Acer N311 är enligt Cnet mer än tillräckliga för att köra det installerade operativsystemet utan några som helst problem. Lagringsmängden anses generöst tilltagen och passar den som vill lagra många kontakt- och mötesuppgifter. Den högupplösta skärmen får ett positivt mottagande. Trots att både wifi och bluetooth finns så tror dock testaren att vissa användare även vill ha ir som saknas. Den inbyggda usb-hubben uppskattas även här. Designen beskrivs som ny och fräsch utan att avvika alltför mycket från den traditionella formfaktorn för handdatorer. Det är inte en miniprodukt på något sätt eftersom den ibland kräver två händer för att användas, men det är en lättviktare som ger ett gediget intryck skriver testaren. På minussidan nämner Cnet att en manual i pappersform saknas, att skyddshöljet som medföljer inte är vidare bra samt avsaknaden av ir.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Acer N311 är en handdator som kommer med Windows Mobile 5. Den har en processor på 400 MHz, 64 megabyte ram och 128 megabyte flash rom. Skärmen är på 3,7 tum med upplösningen 480x640 pixlar. Litiumjonbatteri har en drifttid på åtta timmar om man ej använder bakgrundsljuset. Dockningsstationen som medföljer kan ladda ett extra batteri och har ingång för usb samt parallellport. Direkt på enheten finns usb samt kortläsare för sd/mmc med sdio. N311 har dessutom bluetooth och trådlös uppkoppling 802.11b. Operativsystemet är Premium Edition i vilken officeapplikationerna Word, Excel och Outlook medföljer. Datorn väger 135 gram och har dimensionerna 110x70x14 mm.

Tillverkare: Acer