Sök
Acer Aspire Revo R3600

Acer Aspire Revo R3600

Liten hd-mästare

2009-11-03

Nettopdatorn Acer Aspire Revo R3600 är tyst, lättplacerad och klarar uppspelning av hd-filmer galant. Grafiken räcker dock inte till för mer avancerade spel.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 9/10 ”Muskulös och mångsidig”
Trusted reviews 8/10 ”Cheap and effective media PC”
Pc world ”Gjør lite ut av seg”
Din side 4/6 ”En skreddersydd svært billig avspiller for HD-materiale”
Datormagazin - ”Liten, relativt billig och mycket kompetent”

Vad tycker testarna?

Intrycket av Acer Aspire Revo R3600 är bra enligt testarna. Ovanlig men snygg design. Den är dock instabil då medföljande bordsställ inte är det bästa. Du behöver till exempel hålla i enheten när du ska ansluta portarna. Omdömet om prestandan är delat, vissa tycker att det är klart godkänt medan andra tycker att Vista tar väl mycket kraft. Grafiken räcker inte för mer avancerade spel men uppspelning av hd-film klarar den galant.

M3

”Muskulös och mångsidig”

Tidningen M3 har jämfört fem stycken mini-stationära datorer. Förutom Acer Aspire Revo R3600 fanns Aleutia T1, Asus Eee Box EB1006, Compulab Fit PC 2 samt Linutop 2. R3600 utses till bästa produkt i testet. Den vinner då den anses vara mest komplett, i kombination med att den är prisvärd. Den omtalade Iontekniken lever upp till förväntningarna, och trots att Windows Vista är installerat så flyter det på riktigt bra.

Källa: M3 (SE) nr 9 2009

Trusted reviews

”Cheap and effective media PC”

Trusted reviews gillar designen och detaljerna hos Acer Aspire R3600, som till exempel den hörnmonterade strömbrytaren. Den är dock väldigt instabil och Windows Vista gör datorn något seg. Anslutningsmöjligheter finns det gott om och här är den betydligt bättre på området än konkurrenterna. Lagringsutrymmet i standardversionen är lite snålt men kan förstås kompletteras. Både tyst och sval kan R3600 också skryta med att den är, vilket gör att den kan flytta in i vardagsrummet om behovet finns.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc world

”Gjør lite ut av seg”

Enligt Pc world är de största fördelarna med Acer Aspire Revo R3600 storleken och förmågan att spela upp högupplöst material. Prestandan kommer dock till korta när man måste öppna sidor med till exempel krävande flash. Den integrerade grafikprocessorn är inte kraftfull nog för nyare spel. Hdmi-anslutningen gör det möjligt att koppla datorn direkt till din tv och både ljud och bild överföres smidigt.

Källa: www.pcworld.no (NO)

Din side

”En skreddersydd svært billig avspiller for HD-materiale”

Norska Din side anser inte att man får någon fullkomlig spelupplevelse med Acer Aspire Revo R3600. Överlag anser testaren att den inte är speciellt snabb, inte ens när det kommer till enkla funktioner. Men hd-uppspelning fungerar riktigt bra. Din side hade önskat en optisk läsare i enheten, även om det naturligtvis går att köra det mesta via hårddisken. Man saknar också utgångar som till exempel spdif-utgång. Plus i kanten för låg bullernivå. Ett billigt sätt att få hd-möjlighet.

Källa: www.dinside.no (NO)

Datormagazin

”Liten, relativt billig och mycket kompetent”

Datormagazin ställer sig frågan om nettopdatorn Acer Aspire Revo R3600 kan användas till annat än att surfa på webben. Och svaret är ja. Tack vare bra prestanda är enheten mycket mer funktionell än andra modeller. Negativt är dock operativsystemet Windows Vista som sänker prestandan. Designen är ovanlig men snygg, men bordsstället är instabilt och tar stor plats. Detta är inte direkt någon spelmaskin men den klarar att spela hd-filmer riktigt bra.

Källa: www.datormagazin.se (SE)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Processor: Intel Atom 230, 1,6 gigahertz
Arbetsminne: 2 gigabyte, maximalt 4 gigabyte
Hårddisk: 320 gigabyte
Grafik: Nvdia lon Geforce
Anslutningar: 6x usb, ethernet, wifi, hdmi
Övrigt: Kortläsare, tangentbord, variant finns också som Acer Aspire Revo R3610.
Mått: 35x180x180 mm
Vikt:I.u

Tillverkare: Acer