Sök
ViewSonic VX922

ViewSonic VX922

Supersnabb spelskärm

2006-03-23

Tack vare snabb responstid så har denna skärm inga problem med eftersläpningar. Den passar således utmärkt för spelare med höga krav. Begränsad ergonomi.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,4/10 “Superfast”
Good Gear Guide 3,5/5 “Fastest response time available”
Vnunet 4/5 “A premium product”
Allt om pc - “Extremt kort responstid”

Vad tycker testarna?

Ett utmärkande drag hos Viewsonic VX922 är den korta responstiden. Eftersläpningar är således inga problem vilket gör skärmen perfekt för spelare med höga krav. Färgåtergivningen är bra vilket även skärpan är. Några negativa omdömen är att det läcker lite bakgrundsljus och att färgerna blir sämre vid snedare betraktningsvinklar. Skärmen saknar också en del ergonomiska inställningsmöjligheter, den går till exempel inte att höja, sänka eller vinkla. En bra skärm för de som är beredda att betala lite extra för kort responstid.

Cnet

“Superfast”

Cnet skriver att responstiden hos VX922 är den snabbaste de sett på en skärm de testat. Detta är utmärkt för spel men inte lika nödvändigt för dvd-uppspelning. Skärmen har begränsade inställningsmöjligheter, den går till exempel inte att justera i höjdled och har inget porträttläge. Trots detta anser testaren att skärmen är helt okej ergonomiskt eftersom de fasta inställningarna är väl anpassade. Designen är stilren och menyerna lättnavigerade. Bildkvaliteten är bra med fina detaljer och bra skärpa. Färgåtergivningen kunde dock ha varit något bättre.

Källa: Till Cnet (US)

Good Gear Guide

“Fastest response time available”

Enligt Good Gear Guide har VX922 en ren och snygg design, där bilden är i centrum utan att något runt omkring den stör. Anslutningarna är smidigt gömda på baksidan och på fronten finns det två knappar som ger access till menyn. De fysiska inställningsmöjligheterna är däremot något begränsade. Den inbitne spelaren kommer att bli imponerad av den snabba responstiden som gör att det inte blir några problem med eftersläpningar. Lite ljusläckage noteras dock och färgerna blir sämre vid snedare vinklar.

Källa: Till Good gear guide (AU)

Vnunet

“A premium product”

Även Vnunet imponeras av den snabba responstiden hos VX922 som anses vara skärmens främsta fördel. Den är enkel att använda tack vare en lättnavigerad meny. Designen är ren och stilfull med anslutningar smart dolda på baksidan. Betraktningsvinklarna är i jämförelse med många konkurrenter begränsade. Testaren saknar inbyggda högtalare och usb. En bra skärm för spelare med höga krav men den kostar en slant.

Källa: Till Vnunet (GB)

Allt om pc

“Extremt kort responstid”

Allt om pc skriver att VX922 passar utmärkt för spelare och multimedieanvändare tack vare den snabba responstiden. Inga problem med eftersläpningar noteras. Färgåtergivningen är också mycket bra,. Det är lite ljusläckage i hörnen men det märks endast om man tittar på skärmen i vinkel. Minus också för de begränsade ergonomiska inställningsmöjligheterna. Sammanfattningsvis en bra skärm för dem som vill slippa problem med eftersläpningar och är beredda att betala lite extra för det.

Källa: Allt om pc (SE), nr 4 2006

Cirkapris: 4800 kronor

Produktfakta: Viewsonic VX922 är en 19 tums lcd-skärm med upplösningen 1280x1024 pixlar. Ljusstyrkan är 270 cd/m2, kontrastförhållandet 650:1 och responstiden 2 ms. Betraktningsvinklarna är 160 grader horisontalt och 150 grader vertikalt. Anslutningarna är dvi-d och d-sub. Måtten inklusive fot är 431(W)x468(H)x201(D) mm medan vikten är 6,7 kg.

Modell: Viewsonic VX922