Sök
Viewsonic VX2262WM

Viewsonic VX2262WM

Passar utmärkt för spel och film

2009-05-04

Viewsonics VX2262WM? uppvisar god prestanda och ger härlig spel- och filmkänsla. Den får dock kritik för att stativet inte är justerbart i höjdled och att inställningsknapparna har svårtydliga symboler.
Testkälla Betyg Kommentar
It reviewed 7/10 "It certainly brings games and movies to life"
ITP 4/5 "Trendy design, leverer et sprekt bilde og har rask respons"
Din side 5/6 "Trendy design, leverer et sprekt bilde og har rask respons"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar prisnivån och designen. Displayen anses definitivt ha en solid prestanda. Bilden beskrivs som mycket bra, med skarpa och ljusa bilder och härligt levande färger. Skärmen erbjuder även en snabb responstid och en hög upplösning för sitt pris. Det negativa är bristen på mekaniska justeringsalternativ, avsaknaden av hdmi-anslutning samt att det är svårt att identifiera kontrollknapparna. Överlag anses det vara en kapabel och prisvärd skärm som passar utmärkt för film och tv-spel.

It reviewed

"It certainly brings games and movies to life"

Viewsonic VX2262WM 1Brittiska It reviewed hyllar Viewsonic VX2262WM för att den har en elegant och slät design och är fullpackad med intressant teknologi. Testaren menar att den erbjuder en utmärkt balans mellan prestanda och pris och att den därför är mycket prisvärd. Att den har en högre upplösning än de flesta andra monitorer i samma priskategori ses som mycket positivt. Bilden bedöms vara mycket god med ljusa och skarpa bilder och helt befriad från spökbilder. Testaren är också mycket belåten med skärmens "osynliga" stereohögtalare. Det som nedvärderas är att stativet är vackligt och saknar höjdjustering, att bakgrundsbelysningen runt kanterna blöder lätt och att det saknas hdmi. Det gynnsamma priset gör VX2262WM perfekt om man vill ha en avancerad skärm för filmer, spel eller design, skriver It reviewed.

Källa: http://www.itreviewed.co.uk

ITP

"Trendy design, leverer et sprekt bilde og har rask respons"

ITP menar att VX2262WM är designad för att erbjuda en perfekt mix mellan elegans och prestanda. Den anses efter lite justering ha en ljus och skarp bild med en bra kontrast och färgnivåer som gör att det uppspelade innehållet upplevs som mycket levande. De svarta nivåerna är inte riktigt så solida som testaren önskade att de vore och det förekommer en del gråaktiga nyanser, men övriga färger beskrivs som mycket korrekta och realistiska. Testaren beskriver den svarta designen som attraktiv men är mycket kritisk till strömbrytarknappen som bedöms sitta på helt fel ställe. Inställningsknapparnas placering ogillas också och testaren hävdar att symbolerna är svåra att se.

Källa: http://www.itp.net (GB)

Din side

"Trendy design, leverer et sprekt bilde og har rask respons"

Viewsonic VX2262WM 2Norska Din side ger skärmen goda betyg och framhåller att den har en glänsande design, bra bildkvalitet och snabb responstid. Även denna testare är missnöjd över att stativet inte går att justera och att den saknar mekaniska justeringsalternativ. Funktionsknapparna som är belägna på undersidan kritiseras för att ha svårlästa tecken. Testaren är inte heller helt nöjd med anslutningsalternativen och påpekar att endast de mest grundläggande portarna finns. Det påpekas också att betraktningsvinkeln inte är 170 grader som angett, eftersom tydliga färgförändringar kan skådas på mindre vinklar än så. För vanliga aktiviteter som webbsurfning, filmtittande och tv-spelande så fungerar skärmen dock galant, skriver Din side.

Källa: http://www.dinside.no (NO)

Cirkapris: 2900 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 22 tum
Maximal upplösning: 1680x1050 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Responstid: 2 ms
Betraktningsvinkel: 170 grader
Kontrast: 1000:1 statisk, 20,000:1 dynamisk
Anslutningar: 15-pin mini D-sub/DVI-D, 3-pin AC plug
Elförbrukning: 45 watt
Övrigt: TCO-03 och ENERGY STAR-certifierad.
Mått: 20,2x17,3x 7,9 mm (med stativ)
Vikt: 5,6 kg (med stativ)

Tillverkare: Viewsonic