Sök
Viewsonic VX2245wm

Viewsonic VX2245wm

Välutrustad 22-tummare

2007-03-09

Viewsonic VX2245wm är en 22 tums skärm som kommer med många funktioner som inbyggd ipod-docka och kortläsare. Godkänd prestanda men begränsade betraktningsvinklar.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om pc 78/100 "Skärpan kan bara beskrivas som extremt bra"
Macworld 3/5 "Charges your iPod and syncs it with iTunes"
Cnet 7/10 "Works well with Word documents"

Vad tycker testarna?

Testarna ger överlag godkänt till Viewsonic VX2245wm. Den kommer med mycket funktioner och tillbehör, vilket dock kan göra användningen lite omständlig enligt en testare. Bildkvaliteten får relativt goda omdömen men en testare noterar att de begränsade betraktningsvinklarna innebär att kvaliteten försämras betydligt om man inte tittar på skärmen rakt framifrån. Trevligt med inbyggd ipod-docka men flera blir besvikna över att endast musik hanteras. Testarna är också överens om att ljudkvaliteten inte är speciellt bra.

Allt om pc

"Skärpan kan bara beskrivas som extremt bra"

Allt om pc noterar att mycket har placerats i skärmfoten. Här återfinns usb, mikrofon och kortläsare men också en ipod-docka med separat strömkabel som är ganska dominerande. Testaren blir ganska besviken på dockan som endast går att använda till att spela upp musik på. Här förväntades även att bilder och filmer skulle fungera. Prestandamässigt är det inte mycket att klaga på med bland annat utmärkt skärpa och ljusstyrka. Den får även klart godkänd för färgåtergivningen. Trots subwoofer får inte ljudet godkänt.

Källa: Allt om pc (SE) nr 3 2007

Macworld

"Charges your iPod and syncs it with iTunes"

Macworld anser att det tog lång tid att få igång subwoofern och ipod-dockan. När man väl fått igång allting så fungerar dockan utan problem, den laddar din Ipod och synkar med Itunes. Synd bara att man inte kan använda den till annat än musik. Trevligt med alla tillbehör men baksidan är att den blir omständlig att använda. Ljudkvaliteten är heller ingen höjdare enligt testaren. Färgerna behövde också lite kalibrering för att bli riktigt bra och enligt testaren innebär de begränsade betraktningsvinklarna att det brister i kontrast och skärpa så fort man inte tittar på bilden rakt framifrån.

Källa: www.macworld.com (US)

Cnet

"Works well with Word documents"

Cnet tycker att det är lätt att komma igång med den inbyggda Ipod-dockan hos VX2245wm. Skärmens ergonomi är okej och det borde inte vara några problem att hitta en bra arbetsställning. Ljudkvaliteten likställs med den från en klockradio, inte speciellt bra med andra ord. Svärtan är bättre än snittet och text blir klart godkänd. Att ha två dokument bredvid varandra är heller inga problem. Det går utmärkt att använda skärmen till film, och inga synliga eftersläpningar noteras i snabba scener. Enligt testaren är det inte främst för den inbyggda ipod-dockan man skall köpa skärmen, utan för alla andra goda egenskaper den har.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: ViewSonic är en 22 tums lcd-skärm med upplösningen 1680x1050 pixlar. Kontrasten är 700:1, ljusstryrkan 280 cd/ m2 och responstiden 5 ms. Betraktningsvinklarna är 170 grader samt och 160 grader, horisontellt och vertikalt. Den har anslutningarna d-sub och dvi-d. I övrigt finns inbyggd ipod-docka, mikrofon, kortläsare, usb-hubb och högtalare. Måtten med fot är 524(b)x493(h)x212(d) mm och vikten 6,8 kilo.

Tillverkare: Viewsonic