Sök
Viewsonic VA2012W

Viewsonic VA2012W

Begränsad ergonomi

2006-05-19

En 20 tums-skärm med få finesser och bildformatet 16:10. Bildkvaliteten är förvisso godkänd men är inte i toppklass.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om pc - “En ganska ordinär skärm”
Personal computer world 3/5 “Certainly worthy of consideration”
Pc Pro 4/6 “An adequate monitor”

Vad tycker testarna?

Viewsonic VA2021W anses vara en hyfsat snygg skärm med överskådliga menyer. Men alla testare anser att ergonomin inte är bra då den har begränsade inställningsmöjligheter och att den har limiterat med funktioner. Bildkvaliteten är inte i toppklass men får godkänt. Testarna noterar bland annat brister i färgåtergivningen och en testare anser att den inte räcker till för mer krävande spel.

Allt om pc

“En ganska ordinär skärm”

Enligt Allt om Pc är Viewsonic VA2021W en ganska snygg skärm som erbjuder de vanligaste anslutningarna. Ergonomiskt är den inte speciellt flexibel, den går endast att vinkla lite uppåt och nedåt. Testaren hade föredragit en snurrplatta. Inställningsmöjligheterna för att erhålla bästa bild upplevs som mycket bra med lättnavigerade menyer. Bildkvaliteten är godkänd men inte så mycket mer. Bilden har ingen skärpa i toppklass, fördelen är att bilden blir lite mjukare vilket är bekvämare för ögonen. Solljus reflekteras inte heller lika lätt. Responstiden är fullt tillräcklig för film men när det kommer till snabba actionspel hänger skärmen inte alltid med.

Källa: Allt om Pc (SE), nr 6 2006

Personal computer world

“Certainly worthy of consideration”

Personal computer world skriver att detta är en mycket snygg skärm, trots att materialvalet inte är särskilt exklusivt. Några avancerade funktioner finns inte. Menysystemet är förvisso inte det mest visuella men fungerar och är enkel att använda. Medföljande skärmfot har inte speciellt bra ergonomi vilket gör den opassande för dem som sitter länge framför datorn. Bilden är klar och skarp med fina färgövergångar vilket gör att den passar utmärkt till dvd-tittande. Spel fungerar också bra tack vare den korta responstiden. En kompetent skärm till ett vettigt pris blir testarens slutsats.

Källa: Till PCW (GB)

Pc Pro

“An adequate monitor”

Pc Pro anser att Samsung Syncmaster 940BF visserligen är ett ganska intressant alternativ men har begränsade funktioner och ergonomi. Testaren tycker inte om att skärmfoten inte är speciellt vridbar och att knapparna framtill är numrerade istället för att ha mer beskrivande beteckningar. Skärmens meny är bra med många möjligheter till bildjustering. När det kommer till bildkvaliteten blir färgerna något urblekta vilket går igen när man tittar på film. Detaljåtergivningen får däremot beröm. Kort responstid innebär att spel blir en ganska behaglig upplevelse. Bristen på funktioner och att bildkvaliteten inte är i toppklass gör att Pc Pro inte helhjärtat kan rekommendera VA2012W. Det finns bättre alternativ för samma pris.

Källa: Till PC Pro (GB)

Cirkapris: 4400 kronor

Produktfakta: Viewsonic VA2012W är en 20,1 tum widescreen lcd-skärm med upplösningen 1680x1050 pixlar. Bildformat 16:10. Den har kontrasten 600:1, ljusstyrkan 300 cd/m2 och responstiden 8 ms. Betraktningsvinkel anges vara 160 grader horisontalt och 145 grader vertikalt. Ansluts via d-sub. Högtalare finns integrerade. TCO99 certifierad. Vikt med fot är 5,5 kg och måtten 479(W)x423(H)x216(D) mm.