Sök
Sony SDM-X93

Sony SDM-X93

Godkänd 19-tummare

2005-03-15

Sony SDM-X93 får goda omdömen av testarna för alla anslutningar, flexibiliteten och färgåtergivningen.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 3,5/5 "Excellent, full-featured LCD"
MacWorld 5/10 "Diskret och funktionell"
Mikrodatorn 85/100 "Fantastisk kontrast"

Vad tycker testarna?

Sony SDM-X93 bedöms som att vara en utmärkt 19-tumsskärm och två av testarna anser att färgegenskaperna är väldigt fina. En testare framhåller att de svarta partierna verkligen blir svarta, en annan testare menar att den har för mjuk övertoning mellan färger och ger ingen riktigt bra färgkontrast. Skärmen är snygg och smidig eftersom den kan ställas in helt efter individuella önskemål. Det finns bra med anslutningar. Men det finns en hel del konkurrenter i klassen.

PC World

"Excellent, full-featured LCD"

Sony-SDM-X93-front-side

PC World är imponerade av den fina färgkvaliteten som skärmen har. Den är lätt att ställa in och enkel att justera. En mycket flexibel skärm som kan roteras och höjas eller sänkas till rätt nivå. Skärmens grafik och text får högsta betyg i testet och man konstaterar att skärmen ligger någonstans i mellanklassen om man ser till priset. Många och bra anslutningar. De inbyggda högtalarna anses vara bättre kvalitet än vad man brukar se på liknande skärmar och ljudet håller en bra och jämn balans även vid högre volyminställning. Slutomdömet blir att SDM-X93 är en mycket bra skärm.

Källa: Till PC Worlds hemsida
MacWorld, januari 2005
Mikrodatorn, nr 1 2005

MacWorld

"Diskret och funktionell"

Sony-SDM-X93-side

MacWorld kör ett labbtest med nio 19-tumsskärmar. De anser att SDM-X93 är en diskret och funktionell skärm med smidiga funktioner när man t.ex. vill justera bakgrundsbelysningen. En fördel är givetvis att den kan ställas in så att den passar för individuellt arbete. Inga färgstick upptäcks, men den är långt ifrån den bästa färgskärmen och känns ganska begränsad. Färgerna har för mjuk övertoning och färgkontrasten är inte så skarp som den borde vara. För text är skärmen dock helt okej. Det finns bra med anslutningsmöjligheter. Eizo Flexscan L797 utses till testvinnare. Till bästa köp valdes LG Flatron L1930B medan SDM-X93 hamnar på delad åttonde plats.

Mikrodatorn

"Fantastisk kontrast"

Sony-SDM-X93-front-c

Mikrodatorn testar totalt 22 skärmar på 19 tum och delar upp testet i att bedöma 14 skärmar som är något dyrare för företag och 8 skärmar i budgetklassen. Man tittar särskilt på färgåtergivning samt om man upptäcker brus och störningar. SDM-X93 konkurrerar i företagsklassen. Skärmen har den jämnast fördelade belysningen av alla skärmarna i testet och den har en ren och fin svärta, där svart verkligen är svart. Skärmen har en utmärkt färgåtergivning. Skärmen är snygg och testaren finner inte några egentliga brister med modellen som placerar sig bland de fem bästa. Det är dock Eizo Flexscan L768 som blir testvinnare tillsammans med Samsung Syncmaster 920T. Till bästa budgetval valdes Viewsonic VG910.

Cirkapris: 5400 kronor

Produktfakta: Sony SDM-X93 är en 19-tums TFT LCD-display med upplösningen 1280x1024 pixlar och inbyggda stereohögtalare. Skärmen är kompatibel med TCO-99 (den svarta) och med TCO-03 (den gråa). Betraktningsvinkeln ligger på 170 grader, vilket gäller både horisontellt och vertikalt. Svarstiden är 25 ms och kontrasten 600:1. Ljusstyrkan ligger på 300 cd/m². Det finns bl.a. två D-Sub, VGA och DVI-D på skärmen. X93 har höj- och sänkbar fot med ErgoStand, men kan även väggmonteras. Måtten med fot är 412(B)x395(H)x232(D) mm medan vikten ligger på 7.5 kg.

Modell: Sony SDM-X93