Sök
Sony MFM-HT205

Sony MFM-HT205

Elegant och mångsidig

2006-07-10

Med fjärrkontroll, inbyggd tv-mottagare och en uppsjö av anslutningar är Sony MFM-HT205 mycket mångsidig. Dessutom har den utmärkt ljusstyrka och kontrast.
Testkälla Betyg Kommentar
IT Week 5/5 “A monitor you won't want to hide away”
PC World 74/100 “More television than desktop monitor”
Cnet 8,8/10 “An impeccable display”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Sony MFM-HT205 tack vare alla anslutningar är mycket mångsidig. Ljusstyrka och kontrastförhållande är mycket bra. Ljudkvaliteten hos de inbyggda högtalarna är också riktigt bra Tack vare tilltalande design gör inte skärmen bort sig oberoende av vart den placeras i hemmet. Bildkvaliteten är enligt de flesta testare mycket bra men en testare anser att den inte riktigt når upp till de högt ställda förväntningarna. Det verkar inte heller vara någon ergonomisk fullträff.

IT Week

“A monitor you won't want to hide away”

IT Week menar att MFM-HT205 tack vare minimalistisk och snygg design kan placeras vart som helst i hemmet. Alla anslutningsmöjligheter ger också ett brett spektrum av användningsområden. Plus för att den klarar hdcp vilket ger ytterligare möjligheter. De två inbyggda stereohögtalarna ger bra ljud ifrån sig, och bildkvaliteten är hög med utmärkt ljusstyrka och kontrastförhållande. Panelen levererar djup svärta och rika färger. Skärmen är enkel att installera och erbjuder både manuella och automatiska inställningsmöjligheter.

Källa: Till IT Week (GB)

PC World

“More television than desktop monitor”

PC World skriver att MFM-HT205 med sitt borstade aluminiumyttre ger intrycket av att vara en lyxmodell. Det höga priset vittnar också om det. Tyvärr når inte skärmens prestanda upp till förväntningarna. Det finns konkurrerande skärmar med högre bildkvalitet till lägre pris Ansluten till en dator är skärmen kompetent och bra, men inte på något sätt enastående. Grafik och foton återges med fina färger dock med dragning åt det kalla hållet på färgskalan. Testaren gillar den medföljande bekväma fjärrkontrollen.

Källa: Till PC World (US)

Cnet

“An impeccable display”

Enligt Cnet är MFM-HT205 designad till tv-tittande även om den även passar bra att anslutas till en pc. Den har de flesta anslutningar en användare kan önska och en iögonfallande design. Skärmen har lättanvända knappar på panelen, men den är än enklare att manövrera med hjälp av fjärrkontrollen och on-screenmenyerna. Andra fördelar är tv-mottagare och att hdcp stöds. De inbyggda stereohögtalarna klarar av film och musik mycket bra och bildkvaliteten är enligt testaren utmärkt. Skärmen har begränsade justeringsmöjligheter så ergonomiskt är det ingen fullträff.

Källa: Till Cnet (US)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Sony MFM-HT205 är en 20-tums widescreenskärm med upplösningen 1680x1050 pixlar. Kontrasten är 1600:1, ljusstyrkan 470 cd/m2 och betraktningsvinklarna 170 grader horisontellt och vertikalt. Responstiden är 6 ms. I anslutningsväg finns d-sub, dvi-d, komposit, komponent och s-video. Skärmen har inbyggd tv-mottagare med text-tv och inbyggda högtalare med effekten 2x3 W. Mått och vikt med ställ är 252,7(D)x372,1(H)x523,7(B) mm och 7,8 kg.

Tillverkare: Sony