Sök
Samsung Syncmaster 2493HM

Samsung Syncmaster 2493HM

Kristallklar budgetskärm

2008-08-01

Samsung Syncmaster 2493HM klarar av det mesta utan större problem. Att den även är snygg och har gott om anslutningar ger höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Computer shopper 8/10 "Great graphics and video"
Pc world 84/100 "Top-notch design"
Itp.net 4,5/5 “A quality buy”

Vad tycker testarna?

Samsung Syncmaster 2493HM lyckas kombinera utseende med funktion. Menyerna fungerar också bra. Det gnälls dock på att menyknappen är lite svår att komma åt. Anslutningsmöjligheterna är goda och prestandan är det inget fel på. Den klarar av det mesta även om en testare tycker att vissa detaljer kan försvinna när man tittar på film. Högtalarna är inga höjdare så vill man ha ett bra ljud rekommenderas ett externt ljudsystem. En testare klagar på priset medan andra tycker att det är klart rimligt med tanke på vad man får.

Computer shopper

"Great graphics and video"

/uploadedimages/articles/Analysis/Front-syncmaster-2493hm_1.jpgComputer shopper tycker att fördelarna med Samsung Syncmaster 2493HM är god prestanda vid grafik och video, bra ergonomi och att det finns en hdmi-ingång. Högupplöst material visas med gott resultat. De inbyggda högtalarna presterar inte särskilt bra, vilket drar ned på filmupplevelsen. Designen är snygg, men det kan vara svårt att hitta menyknapparna då den lätt smälter in. Testaren gillar överlag skärmen som har få och inga direkt stora nackdelar.

Källa: www.computershopper.com (US)

Pc world

"Top-notch design"

Pc world gillar designen hos Samsung Syncmaster 2493HM som anses vara riktigt läcker. Menyerna får beröm för att förenkla handhavandet. En nackdel är att det är onödigt svårt att komma åt menyknappen. Vill du ha ett bra ljud krävs ett externt ljudsystem, skärmens högtalare presterar inte speciellt bra vid hög volym. Slutomdömet från testaren blir ändå att det är en bra skärm till ett överkomligt pris.

Källa: www.pcworld.com (US)

Itp.net

“A quality buy”

/uploadedimages/articles/Analysis/Front-syncmaster-2493hm_2.jpgEnligt Itp.net har Samsung Syncmaster 2493HM både snygg och funktionell design. Prestandan är bra med fina färger, hög kontrast och god ljusstyrka. Spel fungerar riktigt bra, film får också godkänt men vissa detaljer kan försvinna enligt testaren. När det kommer till anslutningsmöjligheter är den välutrustad. Största nackdelen som testaren hittar verkar vara priset som anses vara väl högt i jämförelse med de närmaste konkurrenterna.

Källa: www.itp.net (GB)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Samsung Syncmaster 2493HM är en lcd-skärm på 24 tum med upplösningen 1920x1200 pixlar. Ljusstyrkan är 400 cd/m2, konstrasten 1000:1 och responstiden 5 ms. Betraktningsvinklarna är 160 grader både horisontellt och vertikalt. Anslutningarna är d-sub, dvi-d, hdmi och usb (finns variant utan). Det finns två inbyggda högtalare. Vikten är 8,5 kg och måtten med fot är 565(b)x447,5(h)x250(d) mm.

Tillverkare: Samsung