Sök
Samsung Syncmaster 225bw

Samsung Syncmaster 225bw

För arbete eller underhållning

2007-04-26

En 22-tummare som får mycket beröm och enligt testarna klarar av både arbete och underhållning. Nackdelar är problem med bakgrundsbelysning och ett väl högt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Pro pc 5/6 "Blend colours without any visible banding"
Pc magazine 4/5 "Horizontal viewing angle was impressive"
Personal Computer World 4/5 "Little pricey"
Computer Arts 4/5 "Great value for money"
The techlounge - "Looking straight on, the display shines"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att Samsung Syncmaster 225bw har hög bildkvalitet men inte lika eniga om betraktningsvinklarna. Skärmen återger text tydligt även vid mindre storlekar och tack vare bland annat kort responstid anses den passa även för film och spel. Andra fördelar är bra ergonomi. Mindre problem med bakgrundsbelysning noteras och flera testare klagar på att priset är väl högt.

Pro pc

"Blend colours without any visible banding"

Pc pro gillar att man kan justera foten hos Samsung Syncmaster 225bw. Bildkvaliteten är riktigt hög enligt testaren även om den inte riktigt når upp till nivåerna hos de bästa 20-tums modellerna. Förekomsten av fler pixlar har nackdelar som högre brus i bilden. Skärmen är annars enkel att använda samtidigt som den har tillräckligt med justeringar för att man skall kunna få in bästa bild. Färgerna blir överlag bra men svart färg får en grönblå nyans. En mycket bra skärm som dock har hård konkurrens hos billigare 20-tumsskärmar.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Pc magazine

"Horizontal viewing angle was impressive"

Enligt Pc magazine blir även mindre text tydligt på Samsung Syncmaster 225bw. Bildkvaliteten är bra både vid analoga och digitala mottagningar. Lite problem kan noteras i de ljusgrå färgerna när man tittade med analog mottagning, men det märktes inte vid digitala. Horisontell betraktningsvinkel är riktigt bra med minimala färgskiftningar. Både spel och film får klart godkända resultat. Ett bra val för den som söker en skärm för både arbete och underhållning.

Källa: www.pcmag.com (US)

Personal Computer World

"Little pricey"

Personal Computer World gillar knapparna och menysystemet hos Samsung Syncmaster 225bw. Funktionen Magic Tune gör det enkelt att göra inställningar så att optimal bildkvalitet erhålls. Bildkvaliteten får överlag goda omdömen och enligt testaren räcker responstiden bra till för spel. Även ergonomin får beröm. Testaren saknar usb och tycker att priset är lite väl högt, även om det ingår en del trevliga funktioner. Det går att köpa till en ljudenhet som förutom högtalare har mikrofonuttag. En skärm som inte kommer att göra bort sig.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Computer Arts

"Great value for money"

Computer Arts anser att Samsung Syncmaster 225bw tack vare storlek och ljusstyrka passar utmärkt till grafikarbete. Skärmen har också god ergonomi. Den snabba responstiden och kontrasten får beröm. Att bakgrundsbelysningen inte är perfekt är relativt vanligt för lcd-skärmar och Samsung är inget undantag. Detta noteras främst vid arbete med mörka bilder eller mörka färger. Skärmens pris och de positiva egenskaperna i övrigt överväger dock.

Källa: www.computerarts.co.uk (GB)

The techlounge

"Looking straight on, the display shines"

The techlounge skriver att det är lätt att installera Samsung Syncmaster 225bw men att det också krävs lite justeringar för att få bästa bild. Betraktningsvinklarna är inte dem bästa men rakt framifrån är kvaliteten riktigt bra. Några eftersläpningar noteras inte. Bakgrundsbelysningen är godkänt men visst genomsläpp syntes i nedre skärmkant. Testaren gillar att pixlarna är större än normalt vilket gör det behagligare att läsa text. En bra skärm utan extrafunktioner men till ett bra pris.

Källa: www.thetechlounge.com (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Samsung Syncmaster 225BW är en 22-tums skärm med en upplösning på 1680x1050 pixlar. Den har kontrasten 700:1, ljusstyrkan 280 cd/m2 och responstiden 5 ms. Betraktningsvinklarna är 160 grader både horisontellt och vertikalt. Anslutningar är d-sub och dvi-d. Skärmen är justerbar i höjdled. Måtten med fot är 505(b)x408(d)x220(h) mm och vikten 6,9 kg.

Tillverkare: Samsung