Sök
Samsung Syncmaster 213T

Samsung Syncmaster 213T

Storleken framför allt

2004-03-01

En 21 tums LCD-skärm med hög upplösning och i allmänhet bra prestanda är vad testarna tycker att Samsung Syncmaster 213T erbjuder.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 4/5 "Big is beautiful"
Hardwarecentral 4/5 "A terrific temptation"
LCD Monitor Reviews "One of the finest displays on the planet"
Zdnet 4,5/5 "Would be very hard to pass up"
Dator Magazin "Man får vad man betalar för"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att en LCD-skärm som 213T främst är platsbesparande och snäll för ögonen. Dessutom anses denna skärm vara av hög kvalitet och vara snygg. Någon testare tycker dock att det finns en hel del nackdelar såsom döda pixlar. De flesta testare tycker att skärmen passar bra även för mer avancerade grafikjobb. Installationen anses vara smidig. Att det finns både analog och digital anslutning nämns från flera håll som positivt. Färger, skärpa och kontrast får positiv respons från flera testare även om någon tycker att skärmen är lite mörk.

PC Magazine

"Big is beautiful"

PC Magazine anser att 213T erbjuder storlek och hög upplösning hos en skärm som dessutom inte tar speciellt mycket plats på skrivbordet. Betraktningsvinkeln är bra, även om skärpan blir sämre vid extrema vinklar. Bra med tillgång till både analog och digital anslutning. Vid analog anslutning känns bilden väldigt stabil och alla färgskalor ser bra ut. Lite linjer uppstår emellanåt och en del eftersläpningar vid rörliga motiv, men i övrigt är bildkvaliteten bra. Vid digital anslutning kan bilden upplevas som lite suddig och en del eftersläpningar uppstår. Gråskalan kunde vara bättre, men i övrigt funkar allt bra. Att installera skärmen går smidigt och enkelt. Priset är ganska högt, men man får också en stor skärm för pengarna.

Källa: Till PC Magazines hemsida
Till Hardwarecentrals hemsida
Till LCD Monitor Reviews hemsida
Till ZDNets hemsida
Dator Magazin, nr 1 2004

Hardwarecentral

"A terrific temptation"

Hardwarecentral menar att skärmen har ett väldigt högt pris, även att priserna har gått ner de senaste åren. Dock är skärmen välbyggd, snygg och har en mäktig display. Den sparar plats liksom energi och passar de flesta, även de som jobbar professionellt med grafik. Pivotfunktionen och möjligheten att kunna tilta ger en bra flexibilitet. Skärmen är också lätt att hantera i alla avseenden. Upplösningen är hög och skärpan mycket god. Positivt med både analog och digital anslutning. Menysystemet är lätt att använda. Betraktningsvinkeln är imponerande, både skärpa och läslighet är bra vid sneda vinklar. 213T passar inte direkt för spel, men några eftersläpningar vid vanligt användande uppstår inte. Kontrasten är god, men skärmen kan upplevas lite mörk eftersom ljusstyrkan inte den är den högsta. Man önskar också att det funnits mer inställningsmöjligheter när det gäller färgnivåer. Skärmen har lite för många nackdelar för att motivera det höga priset, speciellt för professionella. Men den passar perfekt för den som vill ha en lyxig skärm på kontoret.

LCD Monitor Reviews

"One of the finest displays on the planet"

LCD Monitor Reviews säger att den som har pengarna att spendera verkligen gör ett bra köp om de inhandlar 213T. Skärmen är imponerande i alla avseenden. Designen är stilren och snygg, och skärmen är oerhört platsbesparande. Text framkommer tydligt och klart och upplösningen är hög. När det gäller skärpa och upplösning är det främst CRT-skärmar på 22 tum som kan konkurrera, men de tar också upp en större del av skrivbordet anser testaren. Skärmen är snäll mot ögonen. Bra med tillgång till både analog och digital anslutning. Prestandan är hög, ljusstyrkan bra och kontrasten strålande. Färgerna framkommer tydligt, detaljerna likaså. Den enda nackdelen är att responstiden på 24 ms inte passar spelare. Rekommenderas.

Zdnet

"Would be very hard to pass up"

Enligt Zdnet är skärmen fantastiskt snygg, har hög flexibilitet och bra prestanda. Dock kunde både ljusstyrkan och kontrasten vara bättre. Färgerna är perfekta. Text och smala linjer syns klart och tydligt och även filmer återges bra. Testaren upplevde efter en stunds användning lustigt nog att skärmen nästan var för stor. Man fick samma känsla som när man sitter för nära i en biograf och försöker se hela skärmen. En oerhört bra skärm, för den som behöver något i den här storleken vill säga. Passar bra för dem som jobbar med grafik och video. Priset kommer dock förmodligen att avskräcka en del.

Dator Magazin

"Man får vad man betalar för"

Dator Magazin tycker att skärmen har ett bra pris men har både för- och nackdelar när det gäller prestandan. Designen är snygg, men ytan är lätt att repa. Stabiliteten är god, men foten kan kännas klumpig och färgen nöts lätt bort. Testaren upplever man en del döda pixlar. Flexibiliteten är stor även om justeringarna som går att göra tar lite tid. Att använda menyerna är smidigt och lätt, mycket tack vare de välplacerade och lättlästa knapparna på skärmen. Då skärmen är den billigaste i testet tycker man ändå att skärmen fungerar bra. USB-hubb är dock något man saknar. Dator Magazin testar även Iiyama ProLite H540S och Viewsonic VP211b där Iiyama är testvinnare och Syncmaster 213T hamnar på tredje plats.

Cirkapris: 9400 kronor

Produktfakta: Samsung Syncmaster 213T är en TFT LCD-monitor som är 21 tum stor och har en upplösning på 1600x1200 bildpunkter. Det finns både analog och digital anslutning. Pivotfunktion finns och skärmen går att tilta. Pixelstorleken uppges till 0,27 mm och betraktningsvinkeln är 170 grader både horisontellt och vertikalt. Ljusstyrkan är på 250 cd/m2. Kontrasten anges till 500:1. Responstiden är på 25 ms. Skärmen är TCO-03 certifierad. Skärmen väger 5,1 kilo och har måtten 473(B)x220(D)x458(H) mm med fot. Väggfäste medföljer.

Modell: Samsung Syncmaster 213T