Sök
Samsung Syncmaster 173T

Samsung Syncmaster 173T

Passar för det mesta

2004-02-13

Enligt testarna är Syncmaster 173T en allroundskärm som passar bra för text, spel och film. Skärmen är 17 tum stor och har både analog och digital anslutning.
Testkälla Betyg Kommentar
Monkeyreview 9,2/10 "Pleased with almost all aspects"
Extremeoverclocking 9/10 "All and all an excellent product"
Envynews 98/100 "One extremely nice picture"
Design Technica "Love the features and functionality"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det är bra att det finns både analog och digital anslutning. Designen får beröm från flera håll och man anser att skärmen är väldigt enkel att använda och att den känns stabil. Skärmen anses vara bäst för kontorsändamål men samtidigt upplever ett flertal testare att skärmen verkligen kan hantera film bra. Den klarar av spel tillfredsställande med vissa eftersläpningar. Bilden anses vara skarp, ljus och ha fina färger.

Monkeyreview

"Pleased with almost all aspects"

Monkeyreview säger att allt man kan önska följer med när man köper Syncmaster 173T. Att både VGA-kabel och DVI-kabel medföljer är extra plus. Betraktningsvinkeln är väldigt bra. Skärmens design är stilig. Mycket bra att kunna tilta skärmen och att kunna justera den i höjdled, vilket ger extra flexibilitet. Ljusstyrkan är fantastiskt bra och likaså den allmänna bildkvaliteten. Att visa film på skärmen går också fint. Bilden är väldigt ljus och skarp, färgerna fina och skärmen hänger med bra. En nackdel vid spelande är viss eftersläpning i situationer med mycket rörelser. Testaren är väldigt nöjd med skärmen och tycker att den borde passa för normal kontorsanvändning, film och även för lättare spel.

Källa: Till Monkey Reviews hemsida
Till Extreme Overclockings hemsida
Till Envynews hemsida
Till Designtechnicas hemsida

Extremeoverclocking

"All and all an excellent product"

Extremeoverclocking menar att skärmen är liten och sparar mycket plats på skrivbordet. Den har lättförståeliga kontroller och fantastiskt bra bildkvalitet med klar och tydlig text. Färgerna är korrekta och framför allt riktigt är svärtan riktigt bra. Den enda nackdelen är egentligen priset, som kan avskräcka en del konsumenter som kanske väljer en billigare CRT-skärm. Syncmaster 173T passar dock inte så bra för inbitna spelare då vissa eftersläpningar uppstår. Annars är flexibiliteten mycket bra och det är klart positivt att det finns både digital och analog anslutning.

Envynews

"One extremely nice picture"

Envynews tycker att Syncmaster 173T har en imponerande kontrast och bra ljusstyrka. Medföljande tillbehör till skärmen är bra, och det är positivt att både VGA-kabel och DVI-kabel medföljer. Skärmen känns stabilt konstruerad och är dessutom snygg. Ergonomin är god och det blir inte sämre av att man kan justera skärmen i höjdled och att den går att tilta. Bildkvaliteten är strålande, både ljus och klar. Färgerna framkommer tydligt och vitt är verkligen vitt och svärtan är god. Text syns tydligt även vid mindre storlekar. Bilden är dock bättre vid digital anslutning än vid analog. Att använda menysystemet är enkelt, även om det knappast behövs när man använder den digitala anslutningen eftersom bilden då är i det närmaste perfekt. För de som spelar mycket är det viktigt att veta att en del eftersläpningar uppstår vid snabba rörelser, men utan att det stör alltför mycket. Att visa film på skärmen fungerar utan problem med en bildkvalitet som knappast kan bli bättre. En väldigt bra skärm med många trevliga funktioner.

Design Technica

"Love the features and functionality"

Design Technica tror att hemmaanvändarna kommer att gilla skärmen då den visar text på ett formidabelt sätt och också är hyfsad prisvänlig. Flexibiliteten och ergonomin är stor och många kan dra fördel av hur man kan svänga och vrida skärmen. Designen är stilren och snygg. Inställningarna sitter bra till på skärmen. Skärmen passar bäst för text och speciellt bra framkommer detta om man använder sig av DVI-anslutningen. Bildkvaliteten blir då förbättrad ytterligare och är både ljus och klar. Ljusstyrkan gör spelande trevligt men eftersläpningar förekommer. Menysystemet är lätt att hantera. En väldigt trevlig skärm som kommer att locka många köpare.

Cirkapris: 6250 kronor

Produktfakta: Samsung Syncmaster 173T är en 17 tums LCD/TFT-skärm med en rekommenderad upplösning på 1280x1024 bildpunkter. Pixelstorleken uppges vara 0,264 mm och betraktningsvinkeln 170 grader både horisontellt och vertikalt. Skärmen är godkänd av TCO-03. Multimediafunktion i foten finns som tillbehör. Ljusstyrkan är 250 cd/m2 och kontrasten anges till 700:1. Responstiden anges till 25 ms. DVI-anslutning finns, liksom VGA. Skärmen går att justera i höjd, har pivotfunktion och går att tilta. Måtten inklusive fot är 368(B)x177(D)x394(H) mm och skärmen väger 5 kilo. Skärmen går även att fästa på väggen.

Modell: Samsung Syncmaster 173T