Sök
Samsung Syncmaster 171P

Samsung Syncmaster 171P

Platt briljans

2002-05-06

En 17 tums TFT-monitor designad av F.A. Porsche. Mycket goda vitsord i testerna. Inte billigast i sin klass men värd sitt pris med tanke på prestanda och bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 9/10 "Bäst i test"
PC Stats 92/100 "Among the best we've seen"
PC Magazine 5/5 "Flat-out brilliant"
Mikrodatorn 63/75 "Imponerande betraktningsvinkel"
M3 8/10 "Bästa köp och bästa produkt"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mer än nöjda med Samsung Syncmaster 171P. Bildkvaliteten är genomgående mycket bra och speciellt kontrasten samt ljusstyrkan är bättre än genomsnittet. Vidare är den vacker att se på, lätt att installera och att använda. Ett par mindre bra saker nämns och det är bland annat att USB-port saknas samt att autokorrigeringsfunktionen bara fungerar ihop med DVI-kontakten.

PC för alla

"Bäst i test"

PC för alla testar 18 platta skärmar där Syncmaster 171P gör ett gott intryck på testaren. Bildkvaliteten är mycket bra genom hela registret och speciellt kontrasten, ljusstyrkan och betraktningsvinklarna utmärker sig. Skärmen är vacker att se på tack vare designen. Menysystemet är lätt att använda, men autokorrigeringen är bara kopplad till DV-anslutningen. Testarens slutsats är att Syncmaster 171P är en otroligt bra skärm som kostar relativt mycket pengar men är värd sitt pris. Skärmen blir här bäst i test och Dell 1702FP erhåller samma betyg. 

Källa:

PC för alla, Nr 4 2002
Till PC Stats hemsida
Till PC Magazines hemsida
Mikrodatorn nr 10 2002
M3 nr 7 2002

PC Stats

"Among the best we've seen"

PC Statshar också många fina ord att säga om Syncmaster 171P. Menysystemet är mycket trevligt och det råder definitivt ingen brist på funktioner. Snarare finns en hel del onödiga sådana, men de påverkar inte prestanda negativt. Bildkvaliteten klarar samtliga deltest i form av geometri, ljusstyrka och kontrast, färg, konvergens och fokus utan problem. Skärmens förmåga att skala om grafik till icke-naturliga upplösningar som 1024x768 pixlar kan vara intressant för en del användare. Testaren har bara ett önskemål och det är att 171P ska tillverkas i äkta aluminium istället för i silverfärgad plast. Men för övrigt är detta en mycket bra monitor.

PC Magazine

"Flat-out brilliant"

PC Magazinejämför 16 monitorer och av dessa är Syncmaster 171P den enda som får fullt betyg. Till att börja med är designen vacker och priset tilltalande, om än inte lågt. Att koppla in monitorn till datorn är mycket enkelt och går på ett ögonblick. Att sedan ändra på inställningar via menysystemet är mycket enkelt. Autosynkningen fungerar mycket bra i analogt läge och resulterar i en väl inställd bild. I både analogt och digitalt läge är bildkvaliteten ypperlig med fina färger. Viss suddighet uppstår vid snabba rörelser, men dock i nivå med genomsnittet. Synd att USB-portar saknas men överlag är 171P en mycket bra bildskärm lämpad som referensmonitor.

Mikrodatorn

"Imponerande betraktningsvinkel"

Mikrodatorn testar 21 bildskärmar och berömmer 171P för ljusstyrka, responstid och betrakningsvinkel. Att skärmen kan höjas/sänkas samt vridas är ett annat klart plus. Vad gäller kontrasten hamnar inte 171P i topp men anses ändå klart godkänd. Negativt är att inte USB ingår förutom som tillval. I hård konkurrens med bl a Samsung utses Iiyama AX4332UT till testvinnare med betyget 65 av 75, medan Dell 1702FP (62 av 75 poäng) utses till budgetvinnare.

M3

"Bästa köp och bästa produkt"

M3 testar 11 bildskärmar och berömmer i likhet med övriga testare möjligheterna att båda sänka och höja skärmen samt att den kan vridas 90 grader. Kontrasten, ljusstyrkan och responstiden får mycket beröm. En nackdel är att kablarna för RGB och DVI-D är inbyggda vilket anses opraktiskt om man väljer att inte använda en av dem. Vidare anses skärmfotens konstruktion lite instabil men överlag får den höga betyg och utses i hård konkurrens med Eizo Flexscan L565 till testvinnare med utmärkelserna "Bästa produkt" och "Bästa köp".

Cirkapris: 11250 kronor

Produktfakta: Samsung Syncmaster 171P är en 17" TFT/LCD-monitor som kommer med tre års garanti. Den är designad av F.A. Porsche och den naturliga upplösningen är 1280x1024 pixlar, kontrasten är 500:1. Ljusstyrkan är 250 cd/m2 och betraktningsvinkeln 170 grader vertikalt och horisontellt. Responstiden är 25 ms och punkttätheten 0,264 mm. Effektförbrukning vid normalt användande är 40 W. VGA- och DVI-ingång finns och bildskärmen är certifierad enligt TCO-99. Tillval är USB-hub och MAC-adapter. Måtten är 423x457x205 mm och vikten 6,23 kg.

Modell: Samsung Syncmaster 171P