Sök
Nec Multisync LCD2690WUXi

Nec Multisync LCD2690WUXi

Dröm med grafik

2007-04-27

För den som har pengar att spendera, arbetar mycket med grafik och har riktigt höga krav kan denna skärm vara ett intressant alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Behardware 4/5 "Superb colors"
Hardware.no "Suveren bildekvalitet"
Din Side 6/6 "Fantastisk skjerm"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av bildkvaliteten hos Nec Multisync LCD2690WUXi. Inställningsmöjligheterna är många och det kan ta lite tid att få allt rätt men man belönas då med mycket fina färger och hög detaljåtergivning. Betraktningsvinklarna får också mycket beröm, kvaliteten bibehålls oberoende av vinkel enligt testarna. Responstiden är dock inte i toppklass och testarna noterar en del eftersläpningar vid snabba spel och filmscener. Högt pris som kan vara värt att betala för dem som arbetar mycket med grafik.

Behardware

"Superb colors"

Behardware är inte imponerad av responstiden hos Nec Multisync LCD2690WUXi. Att spela på en så stor skärm är ändå behagligt så lite överseende kan de ha med en del eftersläpningar som noteras också i snabba filmscener. Skärmen är enligt testaren mer avsedd för dem som arbetar mycket med grafik. När man väl lagt ner tid på att kalibrera skärmen belönas man med fina verklighetstrogna färger som är lika bra oavsett betraktningsvinkel. Priset är högt, det kan vara värt för dem som sysslar med grafik men för spel och film finns det mer prisvärda alternativ.

Källa: www.behardware.com (US)

Hardware.no

"Suveren bildekvalitet"

Hardware.no menar att framför allt bilder kommer till sin rätt med Nec Multisync LCD2690WUXi. Såväl svärta som färgåtergivning är mycket bra. En del krävande spel genererar eftersläpningar, vilket är irriterande. Men så länge man inte spelar snabba spel fungerar det utan större problem. Tydligt är dock att det är grafiker som är främsta målgruppen för skärmen. Betraktningsvinklarna är utmärkta och färgerna upplevs som korrekta även vid 170 grader. Menysystemet är bra och inställningsmöjligheterna många. Priset är högt, men arbetar man med grafik och har riktigt höga krav så är skärmen värd sitt pris.

Källa: www.hardware.no (NO)

Din Side

"Fantastisk skjerm"

Din side skriver att Nec Multisync LCD2690WUXi är riktad mot en målgrupp som kräver högsta möjliga bildkvalitet och också är beredd att betala därefter. Bildkvaliteten är utmärkt, färgerna är fina och betraktningsvinkeln i det närmaste perfekt. Oberoende av om man tittar från sidan eller ovanifrån är färgerna korrekta hela tiden. Inte heller eftersläpningar utgör något problem. Denna skärm har inte heller några problem med ljusa och svarta fält, där mycket hög detaljåtergivning levereras. Inställningsmöjligheterna håller också riktigt hög klass. Priset är högt, men skärmen är också en av de bästa som testaren sett.

Källa: www.dinside.no (NO)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: Nec Multisync LCD2690WUXi är en 26 tums lcd-skärm med en upplösning på 1920x1200 pixlar. Betraktningsvinkeln är 178 grader både horisontellt och vertikalt. Kontrasten är 800:1 och ljusstyrkan 400 cd/m2. Responstiden är 8 ms. Anslutningar är d-sub, dvi-d och dvi-i. Måtten är 590(b)x444-594(h)x306(d) mm och vikten är 12,6 kg.

Tillverkare: Nec