Sök
HP W2408

HP W2408

Stor och flexibel

2008-01-14

Det finns gott om möjligheter att justera skärmen för bästa arbetsställning men åsikterna om bildkvaliteten är delade.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 5/10 "Problem med eftersläpningar och skärpa"
Pc magazine 4/5 "Delivers bright, vibrant colors"
Computer shopper 7,7/10 "Weaker performance with analogue connection"
Allt om pc 95/100 "En hel del för pengarna"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar alla fysiska inställningsmöjligheter som finns hos HP W2408 men anser att anslutningsmöjligheterna är lite snåla. Det råder lite delade meningar om bildkvaliteten, några testare är nöjda medan andra tycker att det finns en hel del problem med bland annat betraktningsvinklarna och färgåtergivningen. En del störande reflexer noteras.

M3

"Problem med eftersläpningar och skärpa"

M3 testar förutom HP W2408 även Dell 2407WFP, Nec E248WFP, LG Flatron L246WH, Dell E248WFP, Apple Cinema HD 23 och Viewsonic VX2435WM. Testvinnare blir Dell 2407WFP medan HP W2408 betygsmässigt hamnar på delad sista plats. Foten är förvisso lite klumpig men det finns gott om möjligheter att ställa in skärmen för rätt arbetsställning. Anslutningsmöjligheterna är lite snåla enligt testaren. När det gäller bildkvaliteten noteras bland annat eftersläpningar och betraktningsvinklarna samt färgåtergivningen kunde vara bättre.

Källa: M3 (SE) nr 10 2007

Pc magazine

"Delivers bright, vibrant colors"

Pc magazine saknar en del anslutningsmöjligheter hos HP W2408. Det finns goda möjligheter att fysiskt ställa in skärmen så att man får rätt arbetsställning. Den vertikala betraktningsvinkeln är enligt testaren riktigt usel vilket ger förändrade färger när man ställer skärmen i pivotläget. Finns även goda möjligheter att justera bildkvaliteten. Responstiden är bra och skärmen hanterar såväl film som spel utan större problem. Skärmen är inte perfekt men de flesta kommer att få sina behov tillgodosedda.

Källa: www.pcmag.com (US)

Computer shopper

"Weaker performance with analogue connection"

Enligt Computer shopper är inte HP W2408 perfekt men den anses vara prisvärd tack vare att den på ett bra sätt kombinerar pris, utseende, flexibilitet och funktion. Det uppstår ganska lätt reflexer i väl upplysta rum vilket kan upplevas som störande. Vid indirekt belysning eller mörk omgivning fungerar dock skärmen riktigt bra. Anslutningsmöjligheterna är okej men kunde vara bättre. Anslutning digitalt ger hög bildkvalitet medan det uppstår en del störningar vid analog anslutning. Foten tillåter en hel del fysiska inställningsmöjligheter.

Källa: www.computershopper.com (US)

Allt om pc

"En hel del för pengarna"

Allt om pc tittar på HP W2408H och gillar den. Skärmen är stadig och har en del ergonomiska inställningsmöjligheter. Denna skärm saknar till skillnad mot W2408 dvi-ingång men har i gengäld hdmi-ingång. Högtalarna är okej men inte så mycket mer. Det finns goda möjligheter att får bästa bild genom manuella justeringar. När det kommer till bildkvaliteten blir såväl svarta som vita fält bra och färgåtergivningen är överlag bra men inte perfekt. Sensorn som anpassar skärmens ljusstyrka till rummets belysning är uppskattad.

Källa: Allt om pc (SE) nr 13 2007

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: HP W2408 är en 24-tums lcd-skärm med upplösningen 1920x1200 pixlar. Responstiden är 5 ms, kontrasten 1000:1 och ljusstyrkan är 400 cd/m2. Betraktningsvinklarna är 160 grader och anslutningar är d-sub och dvi-d (med hdcp). Skärmen har högtalare, är höj- och sänkbar samt har pivotfunktion. Mått med ställ 586(b)x500(h)x289(d) mm och vikt cirka 10 kg. En testare tittat på HP 2408H som har liknande specifikation men kommer bland annat med hdmi-ingång istället för dvi-d.

Tillverkare: HP