Sök
Hercules Prophetview 720

Hercules Prophetview 720

För det lilla skrivbordet

2002-05-13

En ultratunn 15-tums LCD-skärm som bara väger 3,5 kilo och har ett lågt pris. Design och betraktningsvinkel är andra positiva egenskaper som nämns i testerna där betygen är goda.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Design och kvalitet i ett"
Tom's Hardware "We've just fallen in love with it"
Mikrodatorn "Attraktiv formgivning"
ITP 4/5 "Will be a consumer hit"
Dan's Data "Recommended"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Hercules Prophetview 720 har en snygg design och tar väldigt lite plats. Betraktningsvinkeln får också beröm. Kontrast, skärpa och ljusstyrka får godkänt betyg av de flesta. DVI-ingång efterfrågas dock från ett par håll. Eftersläpningar av bilden vid spel är något som testarna tar upp på minussidan.

M3

"Design och kvalitet i ett"

M3 är mycket positivt överraskade av Hercules Prophetview 720 och kallar den en av de snyggaste man sett. Foten tar väldigt lite plats på skrivbordet men en nackdel är att det inte går att reglera höjden på denna. DVI-ingång hade varit bra att ha men betraktningsvinkeln är bra med de 130 grader som Hercules uppger. M3 upplever att det finns en del ljusvariationer i bilden men det är inget man som användare störs av. Text visas mycket bra med fin skärpa och lagom kontrast. Rörliga bilder ger en del eftersläpningar men skärmen får ändå medelbra betyg i detta hänseende. Bildkvaliteten upplevs överlag som riktigt god och priset är fördelaktigt, tycker M3.

Källa:

M3, nr 7 2002
Till Tom's Hardwares hemsida
Mikrodatorn, nr 4 2002
Till ITP's hemsida
Till Dan's Datas hemsida

Tom's Hardware

"We've just fallen in love with it"

Tom’s Hardware tycker att designen hos Prophetview 720 är snygg och kompakt och tar lite plats, vilket kompenserar de tekniska bitar som delvis kunde varit bättre. Till exempel tiden det tar för bilden att reagera. Kontrasten kan kännas lite för mörk och det blir en del eftersläpningar då man spelar. Skärmen är modern och stabil och har ett fördelaktigt pris, kombinerat med godkänd kontrast och responstid. Tom’s testar även 14 andra LCD-monitorer i sin test.

Mikrodatorn

"Attraktiv formgivning"

Mikrodatorn är imponerade av Hercules Prophetview 720 för dess attraktiva formgivning och för färgåtergivningen. Konstrasten kunde varit något bättre, och foten känns lite instabil. Däremot är Mikrodatorn nöjda med att monitorn klarar att justera bort nästan allt brus. Men den automatiska kalibreringsfunktionen hade kunnat fungera bättre. Ljusstyrkan är klart godkänd men kontrasten är inte så bra då skärmen har tydliga problem med extrema gråtoner. Mikrodatorn testar 18 andra LCD-skärmar där Hansol H530 är bästa budgetval och Samsung Syncmaster 151B och 151BM blir bäst i test.

ITP

"Will be a consumer hit"

ITP menar liksom föregående testare att Prophetview 720 har snygg design och ett fördelaktigt pris. Skärmen är bra på att reducera otydligheter hos rörliga bilder men har i övrigt inte så många tekniskt imponerande funktioner. Skärmen vill fånga intresset hos de som spelar spel och lyckas också bra med detta. Den tar dessutom oerhört lite plats och presterar klart godkänt. Ljusstyrkan är inte den bästa men klart tillräcklig. Kontrasten är hög och betraktningsvinkeln mycket generös. ITP önskar bara att det funnits en DVI-anslutning att tillgå hos skärmen.

Dan's Data

"Recommended"

Dan’s Data skriver att detta är en stabil skärm med godkänd kvalitet om än något mörk då man spelar spel. Man får dock mycket valuta för de pengar som läggs ner och testaren tror att den kommer attrahera många köpare. Kontrollpanelens knappar är få men effektiva och ljusstyrkan får godkänt liksom kontrasten. Responstiden är OK men inte lika bra som hos en CRT-skärm. Det enda störande var en blå pixel som envisades med att finnas kvar på skärmen. Faktiskt en av de första LCD-skärmar testaren skulle kunna tänka sig att köpa. Rekommenderas.

Cirkapris: 5700 kronor

Produktfakta: Hercules Prophetview 720 är en ultratunn 15-tums TFT/LCD-skärm med en upplösning på 1024x768 pixlar. Betraktningsvinkel ligger på 130 grader. Skärmen kan hantera 16,7 miljoner färger och har en kontrast på 300:1. Skärmen har varken inbyggda högtalare, DVI eller USB-hubb. Däremot väger den bara 3,5 kilo och har måtten 378x285x20 mm exklusive fot. Skärmen är TCO-95 certifierad.

Modell: Hercules Prophetview 720