Sök
Eizo Flexscan L885

Eizo Flexscan L885

Vrid och vänd efter behag

2004-02-19

Ännu en skärm med hög kvalitet från Eizo. Denna gång är det en 20,1 tums plattskärm som får toppbetyg i ergonomi men inte rekommenderas till spel och film.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 5/6 "An excellent-quality, highly configurable panel"
PC Direct "Exzellenten Bildqualität"
Tom's Hardware "Not all that amazing"

Vad tycker testarna?

När det gäller användandet och kapaciteten skriver alla testare att det är en mycket trevlig skärm att arbeta med. Två testare berömmer färgåtergivningen medan den tredje är mer reserverad och tycker att det kunde ha varit bättre. För den som vill spela eller titta på film är inte L885 det optimala valet, trots en på pappret bra responstid så konstaterar testarna att den har problem med den biten.

PC Pro

"An excellent-quality, highly configurable panel"

PC Pro skriver att Eizo Flexscan L885 bjuder på en bra bild både i färg och i gråskala. Skärmen är välbyggd, har ett ställ som är enkelt att ställa in och klarar även av porträttläge. Inställningarna sköts via en meny på skärmen, styrd från tangentbordet via USB, som ibland kan vara svår att få till exakt, men produkten är mångsidig och bjuder på massvis med inställningsmöjligheter. Trots en hygglig angiven pixelresponstid så lämpar sig skärmen inte för spel och filmtittande då den inte hinner med de snabba rörelserna. Trots multimediabristen så anser PC Pro att det är en mycket prisvärd datorskärm.

Källa: Till Pc Pros hemsida
Till PC Directs hemsida
Till Tom's Hardwares hemsida

PC Direct

"Exzellenten Bildqualität"

Tyska PC Direct är även de imponerade av färgåtergivningen hos Eizo L885. Färger återgivs utmärkt, jämnt fördelat över skärmen. Trots lågt kontrastförhållande så gör den bra ifrån sig även där. Ergonomin är mycket genomtänkt och det går lätt att ställa in skärmen nästan hur som helst. Pivotfunktionen uppskattas högt då den avsevärt underlättar arbete med långa textdokument. Testaren tycker att den som är ute efter en plattskärm som bjuder på komfort likväl som kapacitet definitivt ska satsa på Eizo Flexscan L885.

Tom's Hardware

"Not all that amazing"

Ergonomin och inställningsmöjligheter uppskattas även av Tom's Hardware. Eizos koncept att styra Flexscan L885 via USB är så mycket bekvämare än att pilla på knapparna på skärmen. Testaren tycker också att skärmen har bra färgegenskaper överlag, men det kunde ha varit mycket bättre i de mörkare partierna där L885 har problem med återgivningen. Den som har tänkt spela med skärmen kommer inte att sitta kvar länge. Skärmen har uppenbara problem med snabba uppdateringar vilket resulterar i en hackig bild. Detta problem återkommer också vid filmvisning. Även om skärmen har medelmåttiga egenskaper och är dyr så är den otroligt bekväm att arbeta med, avslutar Tom's Hardware.

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: Eizo Flexscan L885 är en 20,1 tums LCD-skärm med en maximal upplösning på 1600x1200 pixlar. Avståndet mellan pixlarna ligger på 0,255 mm och responstiden är angiven till 20 ms. Kontrastförhållande på 500:1 och ljusstyrka som uppgår till 250 cd/kvm. Betraktnings- vinklarna är 176 grader horisontellt och vertikalt. Anslutning av dator sker antigen via DVI-D eller VGA-anslutning (D-SUB). Medföljande programvaran ScreenManager Pro möjliggör inställning från datorn (via USB). Höj- och sänkbar fot som även kan roteras 90 grader. TCO-03 certifierad. Finns i svart och ljusgrå. L885 väger 6,2 kg och har måtten 443(W)x347(H)x69(D) mm utan stativ.

Modell: Eizo Flexscan L885