Sök
Eizo Flexscan L797

Eizo Flexscan L797

En dyr superskärm

2005-04-04

Eizo Flexscan L797 imponerar på testarna med mycket bra färg- och detaljåtergivning, vilket gör skärmen till en fullträff när det gäller grafiskt arbete.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 86/100 "Dyr ja, men bäst"
MacWorld 9/10 "Utmärkt färgåtergivning"
Hardware "Imponere oss i time etter time"

Vad tycker testarna?

Eizo Flexscan L797 imponerar på alla testare som är eniga i att det en mycket bra skärm. L797 marknadsförs främst för grafiskt arbete, vilket den passar mycket bra till enligt testarna. Färgåtergivningen är suverän, och detaljåtergivningen likaså. Många inställningsmöjligheter och fiffiga funktioner. Skärmen är justerbar i alla led, vilket gör den till en ergonomisk fullträff. Det höga priset är i stort sett det enda testarna har att klaga på.

Mikrodatorn

"Dyr ja, men bäst"

Eizo-L797-side

Mikrodatorn har jämfört Eizo L797 med ett antal 19 tums LCD-skärmar. Eizo Flexscan L797 blev utsedd till bäst i test medan Benq FP91E blev budgetvalet. Eizo har utmärkt färgåtergivning men lite problem med svärtan. Färghållningen står sig oavsett betraktningsvinkel. En liten tendens till flimmer noteras. Många inställningsmöjligheter gör menyerna relativt svårnavigerade. Den medföljande programvaran är bra med fiffiga funktioner. Ergonomiskt är Eizo ett föredöme, skärmen kan justeras i alla led. Pivotfunktionen är ett plus. Eizo är klart överlägsen sina medtävlande vad gäller grafiskt arbete och layout. En dyr skärm som också är den bästa.

Källa: Mikrodatorn, nr 2 2005
MacWorld, nr 10 januari 2005
Till Hardwares hemsida

MacWorld

"Utmärkt färgåtergivning"

Även MacWorld har jämfört ett antal 19 tums skärmar och även här vinner Eizo L797 över sina medtävlande. Som Bästa köp utsågs LG Flatron L1930B. Den höga kvaliteten på skärmen är i enlighet med testarens förväntningar. Skärmen har utmärkt färgåtergivning med jämna färgfält utan färgstick eller problem med randningar i bilden. Många inställningsmöjligheter. Plus i kanten för dubbla DVI-I anslutningar som ger möjlighet för användaren att välja mellan analog och digital bild. En dyr skärm som håller hög kvalitet.

Hardware

"Imponere oss i time etter time"

Hardware är i likhet med de andra testarna imponerade av Eizon Flexscan L797. Färgåtergivningen är mycket bra, filmer och bilder visas galant, detaljrikedomen i spel är superb. Dock dras skärmen med eftersläpningar i spel, vilket gör den till en betydligt bättre skärm för grafiskt arbete än för att spela med. Många inställningsmöjligheter och en bra och tydlig manual gör det hela inte sämre. Även om Eizo L797 imponerar så tror testaren tyvärr att den är en önskedröm för de flesta användare eftersom priset är mycket högt.

Cirkapris: 11600 kronor

Produktfakta: Eizo Flexscan L797 är en 19 tums LCD-skärm med upplösningen 1280x1024 pixlar. Rekommenderad bildfrekvens 60 MHz. Betraktningsvinklar 170 grader horisontellt och vertikalt. Responstid 20 ms. Kontrastförhållande 450:1 och ljusstyrka 280 cd/m?. Två digitala anslutningar samt två USB 2.0. Foten är justerbar i vinkel, höjd- och sidled. TCO-03 certifierad. Måtten är 414(B)x409,5-509,5(H)x202,7 mm och väger 8,1 kg med fot. Garanti fem år.

Modell: Eizo Flexscan L797

Tillverkare: Eizo