Sök
Eizo Flexscan L665

Eizo Flexscan L665

Myckna färger

2002-12-09

En av marknadens snyggaste TFT skärmar som med ypperlig bildkvalitet och dubbla ingångar gör testarna glada.
Testkälla Betyg Kommentar
Din Side 6/6 "En av de aller beste"
PC Professionell "Hervorragende Farbqualität"
Chip Online 87/100 "Eine Zier für jeden Schreibtisch"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att L665 levererar högkvalitativa bilder. Särskilt färgerna anses ovanligt klara. Designen får bra betyg och den är en av de snyggaste på marknaden enligt de flesta. Att skärmen har både analog och digital ingång upplevs givetvis som positivt. Mindre bra är reaktionstiden. Skärmen uppdateras inte tillräckligt snabbt för att göra spel eller filmer rättvisa. Det är mer en skärm för CAD och andra stillsamma tillämpningar menar en testkälla.

Din Side

"En av de aller beste"

Din Side menar att L665 ger ett väldigt solitt och kvalitativt intryck så fort den kommer ur kartongen. Skärmen är snygg och ser inte det minsta plastig ut. Plus i kanten är att ingen extern transformator behövs och det är skönt att slippa ännu en klumpig låda. Det som är viktigast är dock bildkvaliteten vilket är ett område som L665 anses vara bättre på än någon annan skärm. Bilden är bland de bästa som finns. Nackdelar är det ont om men testaren menar att knapparna är svåra att läsa, även om knapparna i stort sett aldrig behövs. Testaren frågar sig också vad de inbyggda högtalarna ska vara bra för, vem vill ha en så bra skärm men så dåligt ljud? Sist men inte minst är priset högt. På det stora hela en väldigt bra skärm som kostar en del men levererar knivskarp bild och ser snygg ut på skrivbordet.

Källa: Till Din Sides hemsida
Till PC Professionells hemsida
Till Chip Onlines hemsida

PC Professionell

"Hervorragende Farbqualität"

PC Professionell menar att skärmen lämpar sig ypperligt för CAD och DTP användare, bland annat på grund av möjligheten att ansluta två datorer samt den höga bildkvaliteten. Bilden anses vara riktigt bra och framförallt färgerna imponerar. Även skärpan i bilden får väldigt bra testvärden. Testaren ger skärmen betyget Bra vilket motsvarar 4 av 5 i varje kategori.

Chip Online

"Eine Zier für jeden Schreibtisch"

Chip Online jämför 13 TFT skärmar i ett stort test. L665 får bra betyg framförallt vad gäller bildkvalitet. Kontrast, färger och ljusstyrka anses alla mycket bra. Även betraktningsvinkeln ger pluspoäng. Däremot anmärker testaren på att reaktionstiden inte är den bästa vilken uppmäts till 41 ms. Det diskvalificerar enligt Chip tillämpningar med snabbt rörliga bilder som video och spel. Däremot anses skärmen passa bra för mer statiska objekt som text eller grafik. Vinner gör Iiyama AS 4637UT som lyckas kamma hem full pott i alla kategorier.

Cirkapris: 14750 kronor

Produktfakta: Eizo Flexscan L665 är en 18 tums TFT skärm med Dual Domain IPS och 1280x1024 upplösning vid 50-85 Hz med 16,7 miljoner färger. 170 graders betraktningsvinkel horisontellt och vertikalt. Kontrastförhållande 400:1, ljusstyrka 250 cd/m2. Skärmen är TCO-99 certifierad. Dubbla monitoringångar (digital och analog). Inbyggda högtalare, audioingång och hörlursuttag. 55 Watt energiförbrukning. Måtten är 399x428x178 mm, vikten 6,7 kg med fot.

Modell: Eizo Flexscan L665