Sök
Compaq S920

Compaq S920

Prisvärd kontorsslav

2002-04-24

Compaq S920 är en billig standardskärm och duger bra om du jobbar främst med text. Jobbar du mycket med bilder och grafik är den ett mindre självklart val i testerna, men betygen är OK.
Testkälla Betyg Kommentar
ZDNet 7/10 "One flaw from being a good deal for anyone"
Smart Computing "If all you need is a standard business monitor"
PC World 4/5 "For surfing the Internet or editing documents"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Compaq S920 klart godkänd med tanke på det låga priset. Betygen är över medel, men skärmen fungerar bäst för vanliga arbetsuppgifter som att skriva dokument och mail, eller surfa på nätet. Den som arbetar mycket med bilder rekommenderas att leta vidare.

ZDNet

"One flaw from being a good deal for anyone"

ZD Net påpekar att Compaqs målgrupp med den här skärmen främst är företag då den är ganska skrymmande. Texten är läsbar ner till 6,8 punkter, men ibland är texten inte tillräckligt mörk. Färgerna är mättade, men inte alltid så livfulla. Med knapparna på skärmens frontpanel är det dock lätt att göra enklare färgjusteringar. Det som gör att S920 inte får ett högre betyg är det moiré-mönster som ibland uppstår diagonalt på skärmen. Det syns mest i stora vita partier i textdokument. Även med justeringar ser texten lite suddig ut. Skärmen installeras och konfigureras via Plug and Play och fungerar därefter bra, men jobbar du med mycket grafik och behöver kunna göra mer fininställningar bör du nog leta på annat håll, anser ZD Net.

Källa: Till ZDNets hemsida
Till Smart Computings hemsida
Till PC Worlds hemsida

Smart Computing

"If all you need is a standard business monitor"

Enligt Smart Computing återges texten närmast rakbladsvasst. Skärmen är dessutom billig men jämfört med sina ”syskon” i Compaqs CRT-serie gör den ett klent jobb när den gäller bilder. Text fungerar dock utmärkt, både i färgkombinationer och i gråskalor. Word- och Excel-dokument ser jättebra ut, men med program som ställer större krav på bildskärpa och intensitet är skärmen inte lika bra eftersom den saknar automatisk bildjustering. Högupplösta bilder är realistiska men bleka. Som standardskärm är S920 helt OK, men den får ingen att hoppa högt, tycker Smart Computing.

PC World

"For surfing the Internet or editing documents"

PC World finner att S920 återger text klart och tydligt både i Word-dokument och Excel-ark. Texten är lätt att läsa ner till 6,8 punkters Arial och färg i foton och på webbsidor återges klart och livfullt. Dessutom är skärmen billigare än många andra 19-tums skärmar. På minussidan märks att S920 saknar justeringsmöjligheter för fokus och konvergens, något som kan ställa till problem för den som behöver göra fininställningar. Det finns dock justeringsmöjligheter för horisontell och vertikal moiré som hjälper till att ta bort vågiga linjer. Skärmen fungerar bra för att surfa eller skriva dokument, men inte för grafik och bilder tycker även PC World om S920.

Cirkapris: 3650 kronor

Produktfakta: Compaq S920 är en standardskärm med lite större bildyta än en traditionell 17-tums CRT-skärm. Bildstorleken är 19 tum med 18 tum faktisk bildyta. Maxupplösningen är 1600x1200. S920 har Plug and Play, Asset Control-funktion och 0,24 mm:s Pixel Pitch. Den har svart chassi med front i silver. Skärmen levereras med 3 års garanti, varav 1 år på platsen, och uppfyller standarden för TCO99. Måtten är 500x450x450 mm och vikten är 19,8 kg.

Modell: Compaq S920