Sök
Benq X2200W

Benq X2200W

Bäst för spel

2008-08-04

Benq X2200W gör ett gediget intryck utan att glänsa. Bra utrustad men designen är lite tråkig och betraktningsvinklarna kunde vara bättre. Lämpar sig bäst för spel.
Testkälla Betyg Kommentar
Tech2 - "Just another average monitor"
Trusted reviews 8/10 "Doesn't quite convince"
Prad - "Clearly designed for gamers"

Vad tycker testarna?

Benq X2200W gör bra ifrån sig, framförallt när det kommer till spel. Det finns gott om anslutningsmöjligheter och bland annat färgåtergivningen får beröm. Betraktningsvinklarna får däremot en del kritik och skärmen når trots helt okej prestanda inte ända fram. Konkurrensen är hård i klassen och en testare tycker inte att skärmen presterar tillräckligt för att motivera sitt pris.

Tech2

"Just another average monitor"

1Enligt Tech2 sticker inte Benq X2200W ut i mängden, varken designmässigt eller när det kommer till prestanda. Knapparna är smidiga, vilket gör den bekväm att använda men menyerna är plottriga och onödigt omständliga. Skärmens ljusstyrka, kontrast och färgsättning är överlag fin efter ett antal justeringar men blir aldrig riktigt bra. Spel hanteras enligt testaren betydligt bättre än film. Sammanfattningsvis en medelmåttig skärm.

Källa: www.tech2.com (IN)

Trusted reviews

"Doesn't quite convince"

Trusted reviews är förtjust i designen hos Benq X2200W. Även anslutningsmöjligheterna får beröm där bland annat uttag för hörlurar är uppskattad. Färgerna är fina och överlag så presterar skärmen bra. Det är med andra ord ingen dålig skärm men tyvärr tycker testaren att skärmen inte riktigt övertygar fullt ut. Prestandan är i jämförelse med skärmar i lägre prisklasser inte tillräcklig för att fullt ut motivera prisskillnaden.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Prad

"Clearly designed for gamers"

2Prad tycker att Benq X2200W främst hanterar spel bra men att den även lyckas mycket bra med övriga uppgifter som den ställs inför. Film blir till exempel helt okej. Mindre bra är betraktningsvinklarna och de sega menyerna. Det är även lite synd att det inte finns fler inställningsmöjligheter. Sammanfattningsvis tycker testaren att skärmen står sig bra i konkurrensen.

Källa: www.prad.de (DE)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Benq X2200W är en lcd-skärm på 22 tum med upplösningen 1680x1050 pixlar. Ljusstyrkan är 300 cd/kvm, kontrasten 1000:1 och responstiden 5 ms. Betraktningsvinkeln är 160 grader horisontellt och vertikalt. Anslutningar är d-sub, dvi-d och hdmi. Finns stöd för hdcp. Mått med fot är 434(h)x520(b)x172(d) mm och vikt 5,5 kg.

Tillverkare: Benq