Sök
BenQ FP783

BenQ FP783

En skärm för spelfantasten.

2005-01-13

BenQ FP783 är en idealisk LCD skärm för spelfantasten.
Testkälla Kommentar
Hardware ”Noe av det sterkeste vi har sett”
Custom PC “The fastest draw in the west”
Cnet ”Slick and sturdy design”
IT Reviews “The monitor you need”

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar designen och den löstagbara panelen på baksidan som både håller ordning och döljer kablar. De är överens om att FP783 är bäst lämpad till spel främst tack vare kort responstid. Däremot lämpar den sig inte lika bra för bilder, foto eller DVD. Betraktningsvinklarna är begränsade och du bör vara placerad rakt framför skärmen för att få en tydlig och bra bild. Ur andra vinklar försämras bildkvaliteten.

Hardware

”Noe av det sterkeste vi har sett”

BenQ-FP783-purple

Hardware uppskattar designen och att inställningar och uttag är dolda på sidan. Den får också beröm för den löstagbara panelen på baksidan som håller ordning samt döljer alla kablar. Testaren menar dock att justeringsmöjligheterna för bilden är begränsade. Även betraktningsvinkeln upplevs som begränsad. För att få en tydlig och klar bild måste man vara placerad rakt framför skärmen annars försämras bildkvaliteten. Inte heller färgåtergivningen blir bra. Testaren är dock mycket imponerad av upplösningen och att det inte är någon fördröjning när man spelar spel. Responstiden på 12ms imponerar också. Även färgerna kommer till sin rätt vid spelande p.g.a. det starka bakgrundsljuset och kontrasten. Men problemet med betraktningsvinkeln kvarstår även vid spel och du bör inte ändra position. Slutsatsen är att FP783 inte är en skärm för bilder, foton eller DVD utan lämpar sig bäst för spel.

Källa: Till Hardware.no´s hemsida
Till Custom PCs hemsida
Till Cnets hemsida
Till IT Reviews hemsida

Custom PC

“The fastest draw in the west”

BenQ-FP783-side

Custom PC tycker inte att designen är något speciellt utan menar istället att uttag och inställningar är svårtillgängliga genom deras placering. Färgerna beskrivs som starka och klara men när det kommer till ljusa nyanser menar testaren att de är svåra att särskilja. Även här noteras den begränsade betraktningsvinkeln. Skärmen är enligt testaren anpassad för spel tack vare bildens skarphet, detaljrikedom och avsaknad av fördröjning. Däremot blir DVD riktigt dåligt. Testaren menar att det finns andra alternativ med mer balans mellan foto, film och spel.

Cnet

”Slick and sturdy design”

CNET beskriver designen som annorlunda och menar att den skiljer sig åt från konkurrenterna. Den får beröm för att det finns både digitalt och analogt uttag. Även den löstagbara panelen på baksidan uppskattas för att den håller ordning på alla kablar. Text återges tydligt och färgerna blir tillräckligt naturtrogna menar testaren. Däremot upplevdes kontrasten som sämre och svart beskrevs som ”urtvättad”. Även här anmärks på skärmens begränsade betraktningsvinklar.

IT Reviews

“The monitor you need”

BenQ-FP783-back

IT Reviews tilltalas även de av designen och då speciellt av den stabila fyrabenta foten undertill. I likhet med de övriga berömmer de också panelen på skärmens baksida. Testaren menar att den uppenbarligen är utvecklad med spelare som målgrupp och den får beröm för den höga responstiden och upplösningen. Även den höga kontrasten uppskattas och testaren skriver att denna skärm hanterar både actionspel och DVD riktigt bra.

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: BenQ FP783 är en 17-tums LCD skärm med en upplösning på 1280x1024 dpi. Kontrasten ligger på 500:1 och ljusstyrkan 300 cd/m2. Responstiden är 12ms. Den har USB anslutning samt D-Sub och DVI-D utgång. Betraktningsvinkeln är 160 grader både horisontellt och vertikalt. TCO-99 certifierad. Högtalare på 2x2W finns som tillval. Vikten ligger på 5,2 kg och måtten 570x495x186 mm.

Tillverkare: BenQ