Sök
Asus MW221U

Asus MW221U

För hemmaunderhållning

2007-08-24

Tack vare bland annat kort responstid hanteras spel och dvd utan större problem. Skärmen klarar sig inte lika bra på kontoret.
Testkälla Kommentar
TechWorld "Trevliga men något bleka färger"
Pc authority "An entertainment LCD"
Gamestar "Logische Bedienung"

Vad tycker testarna?

Asus MW221U får en hel del beröm för den korta responstiden som gör den passande för underhållning som spel och film. Ljusstyrkan är bra men en testare tycker att skärmen har ojämn bakgrundsbelysning. Vita och svarta fält kunde enligt några testare återges bättre. Ljudkvaliteten och anslutningarna får beröm även om det noteras att till exempel usb saknas. Bildkvaliteten får överlag godkänt men det klagas på något bleka färger.

TechWorld

"Trevliga men något bleka färger"

TechWorld testar förutom Asus MW221U även 13 andra 22-tumsskärmar. Till testvinnare utses Samsung Syncmaster 215TW medan Asus MW221U hamnar på en trettonde plats. Testaren noterar att skärmen har den snabbaste responstiden i testet. Dessutom är kontrasten riktigt bra och priset attraktivt. Skärmen har lite ojämn belysning och vita och svarta fält återges inte optimalt. Färgerna anses också vara något bleka och förändras beroende på betraktningsvinkel. En skärm främst avsedd för hemmet.

Källa: TechWorld (SE) nr 6 2007

Pc authority

"An entertainment LCD"

Pc authority anser att Asus MW221U har snygg design och uppskattar att högtalarna har relativt bra ljud. Ljusstyrkan och kontrasten är förvisso bra men testaren tycker att återgivningen av vita eller svarta fält kunde vara snäppet bättre. Färgerna är också något urvattnade och bilden har en svag blå ton. Visst ljusläckage noteras också i under- och överkant av skärmen. Responstiden är fullt tillräcklig för att man skall undvika eftersläpningar, att titta på film fungerar således bra.

Källa: www.pcauthority.com.au (AU)

Gamestar

"Logische Bedienung"

Gamestar menar att Asus MW221U är blixtsnabb vilket gör den lämplig för spelare. Bildkvaliteten är vid spel godkänd men den som arbetar med kontorsprogram kan uppleva att text blir något oskarp. Dvi-anslutning rekommenderas men även analog anslutning får klart godkänt. Beröm delas ut till betraktningsvinklarna och för hörlursanslutning samt att högtalare finns, men minus för att usb saknas. Skärmen är enkel att hantera och har goda inställningsmöjligheter men knapparna är lite okänsliga. Synd att skärmen inte kan justeras i höjdled.

Källa: www.gamestar.de (DE)

Cirkapris: 3600 kronor

Produktfakta: Asus MW221U är en 22-tumsskärm med upplösningen 1680x1050 pixlar. Kontrasten är 700:1 och ljusstyrkan 300 cd/m2. Betraktningsvinkeln är 170 horisontellt och 160 grader vertikalt. Responstiden är 2 ms. Anslutningar d-sub och dvi-d. Måtten är 514(b)x401(h)x228(d) mm och vikten 6,1 kg.

Tillverkare: Asus