Sök
Asus MS236H

Asus MS236H

Medelmåtta i lyxförpackning

2010-03-26

En designad bildskärm med bristfällig ergonomi. Bildkvaliteten är dock godkänd trots begränsat färgomfång.
Testkälla Betyg Kommentar
Tech tree 3/5 "Seductively slim"
Expert reviews 3/5 "Distinctly average image quality"
Netzwelt - "Design statt Ergonomie"
The inquirer 6/10 "Too many shortfalls to justify the price"
Laptop world 4/5 "Ikke bare en skærm som alle andre"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att designen hos Asus MS236H sticker ut och är tilltalande. Men tyvärr finns det brister när det kommer till användandet. Den annorlunda skärmfoten har till exempel begräsad ergonomi och då skärmen inte går att placera rakt upp påverkas betraktningsvinklarna. Några testare ogillar touchknapparna som används för att styra menyn och dessutom är inställningsmöjligheterna begränsade. När det gäller bildkvaliteten är kontrasten och skärpan bra. Utmärkt responstid innebär att några eftersläpningar inte noteras. Men det begränsade färgspektrat är begränsat och orsakar enligt flertalet testar bandningar i bilden. Priset lovade mer än vad som levererades.

Tech tree

"Seductively slim"

Asus MS236H 2Indiska Techtree menar att designen hos Asus MS236H är mycket tilltalande. Den cirkulära foten är en snygg och ovanlig lösning. Men i praktiken innebär det att skärmen inte kan placeras vinkelrätt. Touchknapparna framtill smälter väl in i designen men responsen är riktigt dålig. Vid arbeta med vanliga kontorsapplikationer och surfande fungerar skärmen utmärkt. Film och spel har bra svärta och helt okej färger, även om de senare kunde varit snäppet bättre. Vissa problem med bandning noteras. Ett litet problem men med tanke på priset låg förväntningarna högre.

Källa: www.techtree.com (IN)

Expert reviews

"Distinctly average image quality"

Enligt Expert reviews skall man tänka till innan köp av Asus MS236H trots attraktivt yttre. Lösningen med cirkulär fot innebär att skärmen står direkt på skrivbordet och ergonomin blir kraftigt begränsad. Inställningsmöjligheterna som finns att tillgå är begränsade och ger inga större förbättringar av bilden. De olika förinställda medialägena bör inte användas då de påverkar färgåtergivningen i alltför hög grad. Testaren rekommenderar att skärmen körs i standardläget för bästa bild. Men resultatet är inte mer än okej grund av undermättade färger och medelmåttig kontrast. Med tanke på prisklassen räcker det inte till.

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

Netzwelt

"Design statt Ergonomie"

Asus MS236H 2Asus MS236H lyckas enligt Netzwelt få till en hög kontrast, hygglig svärta och kraftiga färger. Dessutom uppmäts responstid samt betraktningsvinklar till samma siffror som tillverkaren anger. Små problem med bandningar noteras men de är minimala enligt testaren. Konstruktionen av foten begränsar placeringsalternativen och det är inte optimalt att skärmen står direkt på bordet. Touchknapparna har inte samma känslighet som vanliga knappar men efter en invänjningsperiod så menar testaren att de fungerar riktigt bra.

Källa: www.netzwelt.de (DE)

The inquirer

"Too many shortfalls to justify the price"

Det går inte annat än berömma Asus MS236H för designen som sticker ut i mängden skriver The Inquirer. Att knapparna släcks ned några sekunder efter att de använts är snyggt men opraktiskt om skärmen används under dunkla ljusförhållanden. Att det går att få ut ljudet från hdmi via ljudutgången är smidigt då inbyggda högtalare saknas. Lösningen med en cirkulär fot är inte helt praktiskt då bland annat justering krävs för optimal betraktningsvinkel. Bildkvaliteten är något över snittet med en skarp och ljusstark bild. Kort responstid gör att såväl film som spel flyter på smidigt. Men slutklämmen från testaren är att med tanke på design och prissättning låg förväntningarna högre än resultatet.

Källa: www.theinquirer.net (GB)

Laptop world

"Ikke bare en skærm som alle andre"

Laptop world gillar verkligen designen hos Asus MS236H och menar att hela skärmen osar kvalitet. Touchknapparna går också hem och den låga energiförbrukningen likaså. Laptop world utför en serie tester för att bedöma bildkvaliteten och kommer fram till att kontrasomfånget är toppen och färgskalan mycket bra. Produkten uppvisar inte heller problem med eftersläpningar eller färgavvikelser i någon del av panelen. Sammantaget anser testaren att MS236H är en mycket bra skärm i flera avseenden och det enda egentliga klagomålet är att skärmen inte går att justera i höjdled.

Källa: www.laptopworld.dk (DK)

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd-skärm med tn-panel
Storlek: 23 tum, bildformat 16:9
Maximal upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Responstid: 2 ms
Betraktningsvinkel (h/v): 170/160 grader
Kontrast: 1000:1 (statisk)
Anslutningar: D-sub, hdmi
Elförbrukning: <33 watt
Övrigt: Kan tiltas
Mått: 567(b)x407(h)x151(d) mm med fot
Vikt: 3,9 kg.