Sök
Zepto Znote 6615WD

Zepto Znote 6615WD

För film och spel

2007-04-30

En bärbar dator som tack vare hög prestanda passar bra till film och spel. Testarna är inte helt eniga om datorns grafikprestanda men är överens om att webbkameran är riktigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 10/10 “Designen är underbar”
Pc world 51/100 “Absolut hurtigast processor”
Hardware-test - “A really deal”

Vad tycker testarna?

Alla testare är inte odelat positiva till Zepto Znote 6615WD, en testare gillar den skarpt medan en annan testare förvisso håller med om att prestandan är klart godkänd men att priset är väl högt. De är överens om att webbkameran är mycket bra. Designen får också överlag goda omdömen hos samtliga testare. Film och spel verkar inte vara några större problem men bättre batteritid hade inte skadat.

Pc för alla

“Designen är underbar”

Pc för alla har gjort ett test med fyra datorer och Zepto Znote utses till testvinnare. Tangentbordet är inte optimalt utformat men det är också i princip det enda testarna inte är nöjd med. Datorn har snygg design och bra skärm där både kontrast samt ljusstyrka får beröm. Ljudet är klart godkänd och både film och spel hanteras riktigt bra. Den inbyggda webbkameran levererar mycket hög bildkvalitet enligt testaren.

Källa: Pc för alla (SE) nr 7 2006

Pc world

“Absolut hurtigast processor”

Pc world har gjort ett test på fem datorer. Zepto Znote 6615WD har i jämförelse ett relativt högt pris och kommer också med den kraftfullaste processorn. Men när det kommer till grafikprestanda hamnar den efter de bästa i testet. Enligt testaren motiveras inte priset full ut av den kraftfullare prestandan. Bra portabilitet gör att den passar folk som reser en hel i jobbet. Finns dock mer prisvärda alternativ. Till testvinnare utsågs Dell XPS 1710 medan 6615WD hamnar sist betygmässigt. Den testade versionen kom med en processor på 2,3 gigahertz och arbetsminne på 2 gigabyte.

Källa: www.pcworld.dk (DK)

Hardware-test

“A really deal”

Hardware-test skriver att Zepto Znote 6615WD designmässigt är identisk med 6515WD. Skärmen passar bra till spel och film på grund av storleken och den höga upplösningen, den passar däremot sämre till surfning och textbehandling. Tangentbordet är fullstort och det finns ordentligt med plats för handlederna. Den inbyggda webbkameran är utmärkt enligt testaren. Vid filmtittande klarade batteriet 1,5 timmar, vilket inte är speciellt imponerande.

Källa: www.hardware-test.dk (DK)

Cirkapris: 15500 kronor

Produktfakta: Zepto Znote 6615WD är en bärbar dator med en Intel Core Duo processor på 1,83 gigahertz. Arbetsminnet är från 512 megabyte och hårddisken 80 gigabyte. Skärmen är på 15,4 tum och har upplösningen 1680x1050 pixlar. Grafikkort är Geforce Go 7600. Det finns fyra usb-portar, firewire, bluetooth s-video och ir-port. I övrigt finns bland annat dvd-brännare och en 1,3 megapixel webbkamera. Vikten är 2,7 kg och måtten 355(b)x262(d)x39(h) mm.

Tillverkare: Zepto