Sök
Toshiba Tecra M5

Toshiba Tecra M5

För kontorsbruk

2006-11-08

Enligt testarna har Toshiba Tecra M5 godkänd batteritid, prestanda som klarar av det mesta och bra säkerhetslösningar. Ett bra val för kontoret men inget för spel eller film.
Testkälla Kommentar
Mikrodatorn (SE) "Prestandastark"
Pc för alla (SE) "Kontorsdator med svag skärm."
What Laptop (GB) "Small and sturdy"
Laptop (US) "Attractive price."

Vad tycker testarna?

Testarna tycker lite olika om Toshiba Tecra M5 beroende på vilken version som testas, detta märks framförallt när det gäller omdömet om prestandan, där en tycker att den är mycket bra medan andra anser den vara genomsnittlig. Åsikterna om skärmen går också isär, några är besvikna på den låga upplösningen och att det inte är widescreenformat, medan andra tycker att den är klart godkänd. De flesta berömmer batteritiden och det relativt låga priset. En dator främst avsedd för kontoret.

Mikrodatorn (SE)

"Prestandastark"

Toshiba Tecra M5 sidanMikrodatorn har gjort ett jämförande test på bärbara datorer. Sex datorer ingår och till testvinnare utses Lenovo Thinkpad T60 medan Acer Travelmate 4212 WLMi utses till budgetvalet. Toshiba Tecra M5, med en processor på 2,16 gigahertz och 1024 megabyte i arbetsminne, hamnar på en delad fjärdeplats. Det Tecra M5 klarar sig bäst på är bland annat prestanda där den av testaren bland annat anses testaren vara snabbast i testet. Alla säkerhetslösningar som datorn kommer med är uppskattade. Lagringskapaciteten får också mer än godkänt.

Källa: Mikrodatorn (SE) nr 7 2006

Pc för alla (SE)

"Kontorsdator med svag skärm."

Toshiba Tecra M5 andra sidanPC för alla har i ett jämförande test tittat på fyra datorer. Förutom Tecra M5 (som kommer med 1,66 gigahertz processor och 512 megabyte arbetsminne) är det Zepto Znote 6615WD, LG P1-J2PAV och Toshiba Qosmio G30-I63. Enligt testarna är Toshiba Tecra M5 gjord för kontorsarbete. Den kommer med bra säkerhet där bland annat fingeravtrycksläsare sticker ut. Skärmen är förvisso ljusstark, men det är lite märkligt att den inte är i widescreenformat och bara har upplösningen 1024x768 pixlar. Film är således inte optimalt med denna dator. Batteritiden är riktigt bra. När det kommer till prestanda så räcker den inte till för spel enligt testaren. Tecra M5 hamnar sist i testet men den har också lägst pris av medverkande datorer. Till testvinnare utses Zeptos dator.

Källa: Pc för alla (SE) nr 7 2006

What Laptop (GB)

"Small and sturdy"

What laptop har också gjort ett jämförande test innefattande ett antal olika bärbara datorer. I testet ingår också Samsung X60, Hp Compaq Nc8430, Asus A7Tc, Lenovo X60 och Mesh Discovery D2500. Testarna tycker att Tecra M5 är en liten och robust bärbar dator. Den är välbyggd och har hög kvalitet på chassit. Tangentbordet är bekvämt att använda tack vare rejält plats för handlederna att vila på. Skärmen har inte lika bra färgåtergivning som vissa konkurrenter men i gengäld blir det inte mycket reflexer. Prestandan får godkänd, att ha igång flera program samtidigt är inga problem. Den relativt låga vikten och goda batteritiden gör att den till en bra resepartner. I testet hamnar Toshiba Tecra M5 snäppet efter HP Nc8430 och Lenovo X60.

Källa: What laptop (GB) september 2006

Laptop (US)

"Attractive price."

Toshiba Tecra M5 framLaptop tycker att M5 är en bärbar dator för affärssammanhang med ett bra pris. Ergonomin får godkänt med bland annat bekvämt och tyst tangentbord. Skärmen är tydlig med bra upplösning och storlek. Betraktningsvinklarna är också fullt tillräckliga. Prestandan imponerar i testerna. Även batteritiden anses vara riktigt bra. Tecra M5 skall räcka till för spel enligt testaren så länge det inte är mycket avancerade spel. Några anslutningar saknas men om man klarar sig utan dem så är denna dator värd en extra titt, mycket tack vare att den anses vara prisvärd. Testdatorn är utrustad med en 1,83 gigahertz processor.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Toshiba Tecra M5 är en bärbar dator med Intel Core Duo processor från 1,66 gigahertz upp till 2 gigahertz. Arbetsminnet är på 512 megabyte, maximalt 4 gigabyte. Hårddisken är från 40 gigabyte, finns varianter upp till 100 gigabyte. Grafikkortet är ett Nvidia Quadro NVS 110M. Som optisk läsare finns cd- eller dvd-brännare beroende på version. Skärmen är på 14,1 tum och har upplösningen 1024x768 pixlar. Det finns bland annat tre usb portar, s-video, firewire, bluetooth, ethernet, wlan och sd-kortplats. Batteritid på tre timmar. Måtten är 316(b)x261(d)x31-34(h) mm och vikten cirka 2,4 kilo.

Tillverkare: Toshiba