Sök
Toshiba Tecra M4

Toshiba Tecra M4

Stor, tung och välutrustad

2005-11-04

Toshiba Tecra M4 är en kombinerad bärbar dator och tablet PC. Tung och klumpig som tablet enligt testarna, men får ändå godkänt.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 2,5/5 “A well-designed case”
Cnet 6,6/10 “Solidly designed and loaded with features”
Laptop Magazine 3,5/5 “Snappy performance”
What Laptop & Handheld PC 7/10 “Top performance”

Vad tycker testarna?

Toshibas försök att göra en kombinerad bärbar dator och tablet PC är relativt lyckat enligt testarna. Toshiba Tecra M4 fungerar bättre som bärbar dator än som tablet PC. Den är stor och tung men får ändå godkänt för båda ändamålen. Med storleken följer en generös skärm och ett bekvämt tangentbord. Ergonomin i övrigt är inte så genomtänkt. Tecra M4 är snabb och kraftfull men har dålig batteritid

PC World

“A well-designed case”

TecraM4_sidan
PC World tycker att Toshiba Tecra M4 har en tilltalande design och är användarvänlig. Datorn har gott om anslutningsmöjligheter som sitter väl placerade. Det finns flera snabbknappar som underlättar arbetet. Processorn är kraftfull och uppfyller förväntningarna. Vilket inte batteritiden gör, de knappa tre timmar som testaren uppmätte är kortare tid än många andra bärbara datorer. Tecra M4 är utrustad med pekplatta som på testarens exemplar inte fungerade helt problemfritt.

Källa: Till Pc World
Till Cnet
Till Laptop magazine
What Laptop & Handheld PC oktober 2005

Cnet

“Solidly designed and loaded with features”

TecraM4_display
Cnet anser att Tecra M4 har genomtänkt design och är välutrustad. Vikten på 2,9 kg och storleken gör den stor och tung och inte speciellt smidig som tablet PC. Men storleken har också fördelar som en stor och bra skärm samt ett bekvämt tangentbord. Det finns också plats för många anslutningar. Skärmens betraktningsvinkel är dock inte den bästa. Båda pekdonen fungerar bra, även om testaren hade önskat att tablet-pennan hade utrustats med gummigrepp. Batteritiden är kort, något som kan åtgärdas genom att byta DVD-enheten mot ett extra batteri. Sammantaget är Tecra M4 ett intressant alternativ om du vill ha en bärbar dator som fungerar okej som tablet PC, men söker du primärt en tablet PC rekommenderar testaren att du tittar på andra produkter.

Laptop Magazine

“Snappy performance”

TecraM4_Life
Enligt Laptop Magazine är Tecra M4 en bra ”allt-i-ett-produkt”, även om den fungerar bättre som bärbar dator än som tablet PC. Den generösa skärmen gör att datorn är större och tyngre än många andra liknande produkter. DVD-brännaren som finns i testversionen är i och för sig ett stort plus men bidrar också till den höga vikten. Datorn är snabb och kraftfull, men batteritiden är dålig. Anslutningsmöjligheter finns det gott om, inklusive möjlighet att ansluta datorn till Toshibas dockningsstation. Testaren skulle gärna se mer genomtänkt ergonomi och fler snabbknappar.

What Laptop & Handheld PC

“Top performance”

What Laptop & Handheld PC skriver att Tecra M4 är en kraftfull dator med god minneskapacitet. Testaren ifrågasätter dock datorns bärbarhet, då den är tung och stor med dålig batteritid. Skärmen är stor och bra, och fungerar väl ihop med pekdonen. Grafikkort och inbyggd mjukvara gör M4 till en medelbra dator för multimedia och spel. Som tablet är M4 helt okej enligt testaren. Den är välutrustad när det gäller anslutningar.

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Toshiba Tecra M4 har en Intel Pentium M-processor med klockfrekvensen 1,73 GHz. RAM-minne på 512 MB som maximalt kan utökas till 2048 MB. Hårddisken är 60 GB. Datorn har CD-RW/DVD-ROM-enhet. Skärmen är en 14,1 tum stor med upplösningen 1400x1050 dpi. Grafikkort är nVIDIA GeForce GO 6200 TE med 64 MB i minne. Det finns bl.a. tre stycken USB, SD-kortplats, PC-kortplats för typ II-kort, Firewire, Bluetooth och TV-utgång. Nätverksmöjligheter i form av 10/100/1000 Mbps samt WLAN 802.11b/g. Inbyggda stereohögtalare. Tablet-penna och pekplatta. Dockningsmöjlighet finns. Batteritiden är drygt 3 timmar. Operativsystem är Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005. Måtten är 328(B)x290(D)x38(H) mm och vikten 2,9 kg.

Modell: Toshiba Tecra M4