Sök
Toshiba Tecra A8

Toshiba Tecra A8

Kompetent och robust

2006-11-27

För den som vill ha en robust och stöttålig dator med konkurrenskraftigt pris kan Toshiba Tecra A8 vara ett bra alternativ. Så länge det inte handlar om krävande spel.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 387/500 "Solider Verarbeitung"
Laptop 3/5 "Toshiba is all business"
Eweek "Combines a good feature set and a relatively low price"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska nöjda med Toshiba Tecra A8 som ger ett robust intryck. Skärmen ger skarp bild och har goda betraktningsvinklar. Tangentbordet är bekvämt att arbeta, en testare noterar att vissa knappar är konstigt placerade. När det kommer till prestandan hanteras de flesta vanliga göromål och uppspelning av dvd-filmer utan större problem. En testare skriver dock att detta inte är ett alternativ för tunga spel. Det finns gott om anslutningsmöjligheter och batteriets livslängd får godkänt.

Connect

"Solider Verarbeitung"

Connect testar förutom Toshiba Tecra A8 även Lenovo Thinkpad R60, Fujitsu Siemens Amilo Pro V8210, Hewlett Packard Compaq NX7400, Dell Latitude D520 samt Sony Vaio VGN-BX196VP. Testvinnare är Lenovo Thinkpad R60 medan Toshiba Tecra A8 hamnar på en femteplats. Testaren gillar skärmen och tangentbordet. Batteriet räcker i strax över tre timmar vid vanliga kontorssysslor och strax under tre timmar vid uppspelning av dvd-film. Prestandan är dock inte tillräcklig för att klara av krävande spel. Samtliga anslutningar är samlade på baksidan, vilket gör att man slipper allt sladdtrassel framför eller vid sidan av datorn.

Källa: Connect (DE) oktober 2006

Laptop

"Toshiba is all business"

Laptop anser att Toshiba Tecra A8 inte bara har en trevlig design utan är också stöttålig, har ett skydd för skärmen och har ett tangentbord som skall vara vätskeavvisande. Tangentbordet är dessutom riktigt bekvämt att använda. Skärmen har bra betraktningsvinklar och ger en skarp bild. Att klara av dvd och vanliga kontorsapplikationer är inga större problem. Batteritiden på cirka 3,5 timmar är ganska genomsnittligt. Anslutningsmöjligheterna är bra och man har tillgång till det mesta man behöver. Enda nackdelen är att usb-portarna sitter väldigt nära varandra. Högtalarna är okej, men inte så mycket mer.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Eweek

"Combines a good feature set and a relatively low price"

Eweek gillar Toshiba Tecra A8 som de tycker har bra grafik och anslutningsmöjligheter. Batteritiden räcker i 3 timmar och 45 minuter vilket får godkänt. Prestandan får också goda omdömen, det skall inte vara några större problem så länge man inte har extrema krav. Tangentbordet har en bra storlek, men en del knappar sitter lite underligt till. Ett stort plus är också det relativt låga priset. Sammantaget räcker det för att testaren skall rekommenderas datorn. Versionen som testas kommer med 1,66 gigahertz och 1 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.eweek.com (US)

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Toshiba Tecra A8 är en bärbar dator utrustad med bland annat Intel Core 2 Duo processor från 1,66 gigahertz. Den har arbetsminne på 512 megabyte, maximalt 4 gigabyte, samt hårddisk på 60 gigabyte. Grafikkortet är ett Intel 945GM. Skärmen är 15,4 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Anslutningarna utgörs av tre usb, wlan, ethernet, s-video samt kortplats. Två års garanti. Måtten är 368(b)x268(d)x30-37(h) mm och vikten 2,8 kilo.

Tillverkare: Toshiba