Sök
Toshiba Satellite Pro A120

Toshiba Satellite Pro A120

Prisvärd och stryktålig

2006-11-22

Toshiba satellite Pro A120 är en dator som är byggd för att tåla några törnar. Den är bra att bära med sig och utför de grundläggande uppgifterna på ett bra sätt.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc pro 5/6 "Includes many useful features"
Pc advisor 24/30 "Aimed at the business market"
Din side 4/6 "Litt for få tilkoblingsmuligheter"
What laptop 7/10 "A robust machine"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar att Toshiba Satellite Pro A120 tål en och annan smäll samt har skydd för att komma in i datorn. Den saknar dock en del anslutningar och är främst avsedd för affärsanvändaren. Även om den enligt en testare hanterar dvd-filmer utan större problem. Detta är dock inget alternativ för dem som spelar mycket. Batteritiden får godkänt.

Pc pro

"Includes many useful features"

Pc pro skriver att Toshiba Satellite Pro A120 är konstruerad föra att klara av de smällar som en bärbar dator under sin livstid. Hårddisken är skyddad mot vibrationer vilket är ovanligt i denna prisklass. Det skall även klara av att man råkar spilla vätska på den. Testdatorn är utrustad Intel Celeron M-processor på 1,46 gigaherz och 512 megabyte, vilket inte precis är värstingvarianten. En mindre bra detalj är att alla tre usb-portar är placerade på baksidan. Den har inte heller någon firewire vilket är synd för dem med digitalkamera. Överhududtaget är datorn begränsad när det gäller anslutningsmöjligheterna. Tangentbordet är bekvämt men man är mindre nöjd med pekplattan. Batteritiden är okej men inte så mycket mer. Sammanfattningsvis en prisvärd dator som klarar av lite tuffa tag.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Pc advisor

"Aimed at the business market"

Enligt Pc advisor är Satellite Pro A120 gjord för att kunna ta en hel del smällar. Vätska skall inte heller vara något problem. Vikten på just under 3 kilo innebär att den fortfarande går att bära med sig. Detta är enligt testaren en dator som främst är avsedd för affärsanvändaren. Skärmen hanterar dvd-filmer bra men är inte lika lämplig för avancerade spel. Testaren anser att Pro A120 kommer med många anslutningsmöjligheter, bra säkehetslösningar och har klart godkänd prestanda. Testdatorn har en processor med 1,83 gigaherz och 1 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Din side

"Litt for få tilkoblingsmuligheter"

Din side anser att A120 i första hand riktar sig till kontorsanvändning än till underhållning. Skärmen får bra betyg för kontrast, ljusstyrka och färgåtergivning. Datorn är utrustad med det nödvändigaste men inte så mycket mer när det gäller anslutningar. Testaren saknar således vissa möjligheter. Ingår Toshiba Anti-theft protection, vilket betyder att man kan lägga in lösenord för att logga in och för att läsa från hårddisken. Utseendemässigt är Toshiba Satellite Pro A120 ingen skönhet men den inriktar sig också till användare som sätter funktion före form. Det är inte heller någon dator för tunga grafikanvändare.

Källa: www.dinside.no (NO)

What laptop

"A robust machine"

What laptop har i ett jämförande tittat på sex datorer främst avsedda för kontoranvändning där förutom Toshiba Satellite Pro A120 även Acer travelmate 4262WLMi, Dell Latitude D420, Lenovo 3000 N100, HP Compaq Nc6400 och Sony VGN-TX3XP testas. Till testvinnare utses HPs dator medan Toshiba hamnar på delad femte plats. Till formatet är Satellite Pro A120 en av de större i testet. Detta innebär att man får plats med ett stort tangentbord. Testaren hade gärna sett ett mer centrerat tangentbord. Datorn anses vara gediget konstruerad och prestandan är klart godkänd. Batteritiden är också okej, i alla fall så länge det inte det inte handlar om tyngre belastning. Priset är lägst i testet och enligt testaren har tillverkaren främst snålat på anslutningarna. Versionen som testas har Intel Core Duo processor på 1,83 gigaherz och 1024 megabyte i arbetsminne.

Källa: What laptop (GB) november 2006

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Toshiba Satellite Pro A 120-serien finns i ett antal olika versioner bland annat med Intel Core Duo processor på 1,83 gigahertz, arbetsminne 512 megabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisk på 80 gigabyte. Skärmen är i widescreen, 15,4 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Anslutningar är ethernet, wlan, tre usb-portar och kortläsare. Som optisk läsare finns dvd-brännare. Grafikkortet är ett Intel 945GMA med högst 128 megabyte. Batteritiden är upp till fyra timmar. Två års garanti. Måtten är 368(b)x268(d)x30-37(h) mm och vikten från 2,8 kilo.

Tillverkare: Toshiba