Sök
Toshiba Satellite P200

Toshiba Satellite P200

Stor och tung

2007-10-04

Ett fullgott alternativ för den som arbetar med allmänna göromål och inte behöver en portabel dator.
Testkälla Betyg Kommentar
Personal computer world 3/5 "Unremarkable processor and graphics performance"
What laptop 7/10 "Comprehensive storage space"
Zdnet "It performed well"
Trusted reviews 6/10 "Merely competent but slightly outdated"

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt eniga om att skärmen har bra ljusstyrka och god färgåtergivning men att upplösningen kunde ha varit högre. Tangentbordet är rejält och bekväm att använda. Prestandan räcker till allmänna göromål men sticker inte ut, vilket inte heller grafikkortet gör. Den kommer med funktioner som inbyggd webbkamera men saknar också en del anslutningsmöjligheter.

Personal computer world

"Unremarkable processor and graphics performance"

Personal computer world anser skärmen hos Toshiba Satellite P200 har god färgåtergivning och fungerar bra att använda till film och spel. Upplösningen kunde förvisso vara högre men räcker ändå till för det mesta. Prestandan hos processorn är i underkant i jämförelse med den hos konkurrenterna, den testade versionen har 1,66 gigahertz processor. Vid mer avancerade spel och tyngre applikationer så räcker inte prestandan till riktigt enligt testaren. Även om det är trevligt med funktioner som inbyggd webbkamera så rekommenderas en kraftfullare processor.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

What laptop

"Comprehensive storage space"

What laptop testar förutom Toshiba Satellite P200 även Acer Aspire 5633WLMi, Gateway MT6839b, Hi-Grade Notino D2200, HP Compaq nx7400, Maxdata ECO 4510 IW samt Samsung R70. Till testvinnare utses Samsung R70 medan Toshiba Satellite P200 hamnar på en delad tredjeplats. Datorn är lämplig för allmänna göromål. Den har begränsad mobiliteten med tanke på skärmens storlek och vikten. Tangentbordet är bra med tangenter i lagom storlek. Skärmen är ljusstark och har en bra färgåtergivning. Ingen dator för dem som kräver hög prestanda.

Källa: What laptop (GB) augusti 2007

Zdnet

"It performed well"

Zdnet tycker att Toshiba Satellite P200 har en stabil konstruktion och en skärm som är ljusstark och tydlig, kontrasten kunde dock ha varit betydligt bättre. Dvd-filmer anses hålla godkänd kvalitet vid uppspelning. Tangentbordet är bekvämt att använda med tangenter i bra storlek. Prestandan är i stort sett fullt godkänd men grafikkortet kunde vara kraftfullare, testdatorn har en processor på 2,16 gigahertz. En del anslutningar saknas och batteritiden är inte den bästa. En okej dator men inte så mycket mer.

Källa: www.zdnet.com (AU)

Trusted reviews

"Merely competent but slightly outdated"

Trusted reviews tycker att processorn känns gammal (här på 1,66 gigahertz) och grafikkortets prestanda imponerar inte heller, detta gör att problem kan uppstå vid till exempel högupplöst material och spel. Designen är snygg och tangentbordet väl tilltaget. Testaren hade däremot gärna sett högre upplösning på skärmen. Ljudet hos de inbyggda högtalarna är tunn. En dator för en genomsnittlig användare som inte kräver det senaste eller hög prestanda.

Källa: www.trustedreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Toshiba Satellite P200 är en bärbar dator utrustad med bland annat Intel Core 2 Duo processor på 1,73 gigahertz. Arbetsminnet är 2048 megabyte och hårddisken 160 gigabyte. Skärmen är 17 tum och har upplösningen 1440x900 pixlar. Grafikkortet är ett Intel GMA900. Dvd-brännare och inbyggd webbkamera på 1,3 megapixel finns. Anslutningar är fyra usb, firewire och s-video. Måtten är 400(b)x288(h)x36-47(d) mm och vikten 3,4 kg.

Tillverkare: Toshiba