Sök
Toshiba Qosmio G40

Toshiba Qosmio G40

Högupplöst underhållning i ett kraftfullt paket

2007-12-19

Har du råd så är detta en utmärkt multimediadator med högupplöst skärm och gott om möjligheter. Begränsad rörlighet på grund av kort batteritid och hög vikt.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 8/10 “Images are pin-sharp”
Trusted reviews 9/10 ”Images are sharp and detailed”
Cnet 7,9/10 “Strong multimedia features”
Pc world 4/5 ”HD was a pleasure on this machine”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Toshiba Qosmio G40 är en fullt utrustad nöjesmaskin med en mycket bra bildskärm som stöder högupplöst material. Bilden har god skärpa och fina färger. Designen är tilltalande och ljudsystemet har en inbyggd subwoofer som håller god kvalitet. I övrigt är den gediget byggd och har ett bekvämt tangentbord. Till de negativa omdömena hör att batteriet inte håller en hel långfilm och att den är lite väl tung för att vara en bärbar dator. En multimediadator som är värd sitt höga pris blir omdömet.

What laptop

“Images are pin-sharp”

I What laptops jämförande test av bärbara datorer som stöder hd-format utsågs Toshiba Qosmio G40 till testvinnare. Övriga deltagare i testet var Alienware Area-51, Asus W2W och Sony Vaio VGN-AR51S. Toshiba Qosmio G40 har en stor bildskärm med hög upplösning som ger mycket bra skärpa. Att spela de senaste spelen fungerar utmärkt även om upplösningen fick sättas ned för vissa av de testade spelen. Toshiba Qosmio G40 är gediget byggd och tangentbordet är bekvämt att använda. Det här är en kvalitetsdator med högt pris men testaren anser att Toshiba Qosmio G40 är en av de bästa produkterna i sin kategori.

Källa: What laptop (GB) nr 104 2007

Trusted reviews

”Images are sharp and detailed”

Trusted reviews skriver att Toshiba Qosmio G40 är en bärbar dator med mycket stor kapacitet som motsvarar det höga priset. Designen är tilltalande och ljudsystemet har en inbyggd subwoofer som håller god kvalitet med en klar ljudbild. Högupplöst material återges väl av bildskärmen som också allmänt håller hög standard. Bilden är detaljrik och återger färger mycket väl. Kombinationen av en utmärkt bildskärm och en hd-dvd-r enhet med möjligheten att bränna ned högupplösta filmer gör enligt testaren Toshiba Qosmio G40 till en mycket bra multimediadator.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

“Strong multimedia features”

Cnet gillar att Toshiba Qosmio G40 kommer med en bildskärm som stöder högupplöst material. För att vara en bärbar dator väger den lite för mycket. Trevlig design med många knappar för multimediafunktioner. Tangentbordet är lättanvänt och har bra storlek. Högtalarna ger ett bra ljud även om de inte fullt ut ersätter ett externt ljudsystem. Datorn är mycket snabb och har bra anslutningsmöjligheter med bland annat två stycken tv-mottagare. Negativt är att batteriet inte räcker till en hel långfilm.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc world

”HD was a pleasure on this machine”

Pc world anser att Toshiba Qosmio G40 lämpar sig för film men att det inte är någon exceptionell speldator. Ljudsystemet har en subwoofer som klarar av medelhöga basnivåer, vid högre nivåer låter det sämre. Bildskärmen har en hög upplösning och får mycket gott omdöme med bra ljusstyrka och kontrast. Den är lite väl tung för att vara en portabel dator. Testaren hade hellre sett en hd dvd-rw enhet istället för den befintliga hd dvd-r enheten.

Källa: www.pcworld.idg.com (US)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Toshiba Qosmio G40 är en bärbar dator som har en 17 tums bildskärm som stöder hd-format och har en upplösning på 1920x1200 pixlar. Processorn är en Intel Core 2 Duo på 2,0 gigahertz. Arbetsminnet är 2048 megabyte och de dubbla hårddiskarna har tillsammans en kapacitet på 320 gigabyte. Grafikkortet är ett Nvidia Geforce 8600M GT. I anslutningsväg finns fem usb, inbyggd webbkamera, kortläsare och både digital och analog tv-mottagare. En hd dvd-r enhet finns. Måtten är 440(b)x230(d)x38-45(h) mm och vikten 4,4 kg.

Tillverkare: Toshiba